szacun...tyle gatunków noto to moje oczy jeszcze nie widziały.
 Będę podglądać jak się mają

tylko na przed ostatniej pozycji
  tylko na przed ostatniej pozycji   bo na końcu jest notek bliżej nie rozpoznany . A N. ubelmannianus jest i to w ilości  5 sztuk
  bo na końcu jest notek bliżej nie rozpoznany . A N. ubelmannianus jest i to w ilości  5 sztuk   ale i tak ten największy skubaniec mi w tym sezonie nie zakwitł
  ale i tak ten największy skubaniec mi w tym sezonie nie zakwitł   a po cichu liczyłem na jego kwitnienie
  a po cichu liczyłem na jego kwitnienie  

Sporo masz tego i większość bardzo ciekawa. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będziesz miał u siebie "notocactusową łąkę kwiatową"
 Sporo masz tego i większość bardzo ciekawa. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będziesz miał u siebie "notocactusową łąkę kwiatową"  Najbardziej chyba zazdroszczę Ci Notocactus horstii.
 Najbardziej chyba zazdroszczę Ci Notocactus horstii.

i ładne
 i ładne  a szczególnie ten:
  a szczególnie ten:
 )
 )

Powiedziałabym nawet, że super wypasiona
 Powiedziałabym nawet, że super wypasiona   Już się nie mogę doczekać tej łączki kwiatów..
 Już się nie mogę doczekać tej łączki kwiatów..  

Jeszcze kilka innych chwastów posiadam
 Jeszcze kilka innych chwastów posiadam   Ale ogółem nie jest to liczba przekraczająca 5 sztuk
  Ale ogółem nie jest to liczba przekraczająca 5 sztuk   

Najwyżej się większą przyczepę podczepi
  Najwyżej się większą przyczepę podczepi   A co do przyszłego roku to już raczej się nastawiam na wysiewy ( chociaż w tamtym roku też tak mówiłem a przybyło mi sporo roślin bo " była okazja " ale pocieszam się tym że okazja była na prawdę bo większość roślin które zakupiłem jest naprawdę trudno dostępna bądź ich zakup graniczy z cudem ... )  Sporo nasion już czeka na wysiew ( jakieś 1000 szt albo "trchę" więcej a mam zamiar jeszcze coś zamówić
  A co do przyszłego roku to już raczej się nastawiam na wysiewy ( chociaż w tamtym roku też tak mówiłem a przybyło mi sporo roślin bo " była okazja " ale pocieszam się tym że okazja była na prawdę bo większość roślin które zakupiłem jest naprawdę trudno dostępna bądź ich zakup graniczy z cudem ... )  Sporo nasion już czeka na wysiew ( jakieś 1000 szt albo "trchę" więcej a mam zamiar jeszcze coś zamówić   Tylko gdzie ja to wszystko poustawiam za nim z powrotem będę mógł się wprowadzić do tunelu ...
  Tylko gdzie ja to wszystko poustawiam za nim z powrotem będę mógł się wprowadzić do tunelu ...

właśnie zerknąłem do tych nasion i się zdenerwiłem bo mi gdzieś jedna torebka z nasionami zniknęła a było tam 200 szt ... i tak się zastanawiam czy czasem podczas sprzątania jej przypadkiem nie wyrzuciłem . Ale nic jutro będą poszukiwania a praktycznie to już dzisiaj
  właśnie zerknąłem do tych nasion i się zdenerwiłem bo mi gdzieś jedna torebka z nasionami zniknęła a było tam 200 szt ... i tak się zastanawiam czy czasem podczas sprzątania jej przypadkiem nie wyrzuciłem . Ale nic jutro będą poszukiwania a praktycznie to już dzisiaj   .
 .

po 100 w porcji
 po 100 w porcji  

- Przemek, jakie masz nasiona Adenium arabicum i gdzie kupowałeś ?/.../ 3 porcje po 50 nasion Adenium Arabicum .