Hojowo,storczykowo,skrętnikowo u deissy
- madusia
- 1000p

- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Hojowo,storczykowo,skrętnikowo u deissy
Storczyk zapowiada piękne kwitnienie:).
- deissy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Filigranowa27 Dziękuje kochana
madusia mam nadzieje że storczyk mi nie zacznie strajkować
bo multiflrka właśnie fochnela i sypnęła smoczkami 
Brendii ojj tak emocje wielkie
crazydaisy No własnie straszą nas straszą nadzieje narobią i nici ......Obyśmy sie doczekały ja piszesz:)
Kochane moje mam dwa pytania
Pierwsze
Jak rozpoznać czy storczyk to miniaturka? Mam jednego mniejszy gabarytowo od pozostałych,podobny do tego limonkowego bo ten też taki jak mówię pół-miniaturka b miał kwiatuszka małego.A ten mój suprajsowy wypuścił pędzik...ale taki mały i cienki a pączki tez malutkie są.
dla zobrazowania pokaze fotki.tylko nie wiem czy będą dobrze widoczne.
Pierwszy od lewej to mój białasek który niedawno dopiero zrzucił kwiatuchy.w środku ten właśnie suprajsowy a trzeci to mój limonkowy który zresztą tez wypuszcza pędzik,ale jest grubszy od tego suprajsowego.I dla porównania pączki białaska i suprajsa

Uploaded with ImageShack.us

I drugie pytanie czy hibcie to teraz można poczęstować uniwersalnym na razie nawozem?
Pokaże wam nowego listka

madusia mam nadzieje że storczyk mi nie zacznie strajkować
Brendii ojj tak emocje wielkie
crazydaisy No własnie straszą nas straszą nadzieje narobią i nici ......Obyśmy sie doczekały ja piszesz:)
Kochane moje mam dwa pytania
Jak rozpoznać czy storczyk to miniaturka? Mam jednego mniejszy gabarytowo od pozostałych,podobny do tego limonkowego bo ten też taki jak mówię pół-miniaturka b miał kwiatuszka małego.A ten mój suprajsowy wypuścił pędzik...ale taki mały i cienki a pączki tez malutkie są.
dla zobrazowania pokaze fotki.tylko nie wiem czy będą dobrze widoczne.
Pierwszy od lewej to mój białasek który niedawno dopiero zrzucił kwiatuchy.w środku ten właśnie suprajsowy a trzeci to mój limonkowy który zresztą tez wypuszcza pędzik,ale jest grubszy od tego suprajsowego.I dla porównania pączki białaska i suprajsa

Uploaded with ImageShack.us

I drugie pytanie czy hibcie to teraz można poczęstować uniwersalnym na razie nawozem?
Pokaże wam nowego listka

- Brendii
- 500p

- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Może Twoja niespodzianka to buntująca się miniaturka? Bo one podpbno z czasem rosną. Producencie dają im hormony żeby nie rosły a z czasem one się ich pozbywają. Albo taki pośredni rozmiar, też takich dużo w sklepach.
A to są specjalne nawozy do hibiskusów? Porszę, powiedz, że nie
A to są specjalne nawozy do hibiskusów? Porszę, powiedz, że nie
- deissy

Dziękuje Brendii
a to mi powiedziałaś ciekawostkę ....kurde czego to ludzie nie wymyślą
Co do nawozu chyba nie widziałam specjalnego do hibiskusów:).Mam zamiar potem go karmić tym do pomidorów "Substral Magiczna siła nawóz interwencyjny do pomidorów" podobno cudny do hibków
Co do nawozu chyba nie widziałam specjalnego do hibiskusów:).Mam zamiar potem go karmić tym do pomidorów "Substral Magiczna siła nawóz interwencyjny do pomidorów" podobno cudny do hibków
- szy---

- Od: 31 sty 2013, o 14:40
Chyba za wcześnie na nawożenie.
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Mam nadzieję, że niesforna hoja pójdzie po rozum do głowy i zakwitnie
a storczyki śliczne - jak zakwitną to będzie bajka 
- deissy

Dokładnie w sumie sa 4 pędy dwa na białasku i po jednym na niespodziance i limonkowym....
- crazydaisy

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Na temat storczykow sie nie wypowiadam bo sie nie znam zupelnie, ale hiba bym jeszcze nie nawozila. Po pierwsze, JESTEM_ WULGARNY /-NA dopiero co dostal nowa ziemie i ma co jesc, po drugie o tej porze roku lepiej nie nawozic bo stymuluje sie wzrost przy slabym swietle i rosliny sie wyciagaja. Teraz jest krotki dzien i slabsze slonce, hibiskusy i tak beda sie wyciagaly - wiosna zwykle je przycinam, usuwajac te powyciagane pedyi formujac rosline i wtedy zaczynam nawozic.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
deissy,z tym nawozem, to dokładnie tak jak pisze Kinga
Poza tym Substral do pomidorów, to nawóz, który daje dobrego kopa i takiemu maluchowi z młodymi korzonkami można nim zrobić niezłe kuku , nawet w pełni sezonu...
Poza tym Substral do pomidorów, to nawóz, który daje dobrego kopa i takiemu maluchowi z młodymi korzonkami można nim zrobić niezłe kuku , nawet w pełni sezonu...
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
- deissy

Dziekuje kochane <3 Cynthia ja tym supstratem miałam zamiar nawozić dopiero wiosną
Słyszałam właśnie że jest moc po nim 
a więc za waszymi radami smarkacze nie dostana papu do wiosenki
a więc za waszymi radami smarkacze nie dostana papu do wiosenki
- madusia
- 1000p

- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Pięknie się hibek puszcza - niech nadal zdrowo rośnie.
A ze storczykami bywa różnie. Czasami taka miniatura po około dwóch sezonach - okazuje się być zwykłą hybrydą falenopsisa.
Tylko u producenta była pryskana środkami skarlającymi - gdy środek przestaje działać. Storczyk nabiera normalnych rozmiarów.
Są też półminiatury, np: z małymi kwiatami a dużymi liśćmi lub odwrotnie. Małe liście, a kwiaty normalnej wielkości.
Są też - grandiflory (wielkie falenopsisy z wielkimi liśćmi i ogromnymi kwiatami - powyżej 12 cm średnicy). I jeszcze multiflory - przeważnie kwitną - jak "drzewko" ( czyli mają rozgałęziające się pędy z mnóstwem kwiatów).
A i kwiaty... peloric, woskowe.
Obecnie jest bardzo duża gama kolorów kwiatów. Storczyki stały się bardzo popularne i jest mnóstwo krzyżówek. Często nie można nawet stwierdzić - jacy rodzice byli krzyżowani - do uzyskania określonego kwiatu czy pokroju rośliny.
Dlatego jest bardzo trudno określic - czy falenopsis jest miniaturką - czy też nie.
Co nie musi oznaczać, że Twoje te mniejsze hybrydy - nie są miniaturami.
A ze storczykami bywa różnie. Czasami taka miniatura po około dwóch sezonach - okazuje się być zwykłą hybrydą falenopsisa.
Tylko u producenta była pryskana środkami skarlającymi - gdy środek przestaje działać. Storczyk nabiera normalnych rozmiarów.
Są też półminiatury, np: z małymi kwiatami a dużymi liśćmi lub odwrotnie. Małe liście, a kwiaty normalnej wielkości.
Są też - grandiflory (wielkie falenopsisy z wielkimi liśćmi i ogromnymi kwiatami - powyżej 12 cm średnicy). I jeszcze multiflory - przeważnie kwitną - jak "drzewko" ( czyli mają rozgałęziające się pędy z mnóstwem kwiatów).
A i kwiaty... peloric, woskowe.
Obecnie jest bardzo duża gama kolorów kwiatów. Storczyki stały się bardzo popularne i jest mnóstwo krzyżówek. Często nie można nawet stwierdzić - jacy rodzice byli krzyżowani - do uzyskania określonego kwiatu czy pokroju rośliny.
Dlatego jest bardzo trudno określic - czy falenopsis jest miniaturką - czy też nie.
Co nie musi oznaczać, że Twoje te mniejsze hybrydy - nie są miniaturami.
- deissy

Dziękuje kochana
Powiem Wam...mój białasek oszalał dwa tygodnie po zrzuceniu kwiatków....wypuszcza pędzik i na dwóch starych mapo dwa i trzy odbicia...ciekawe co z tego będzie .Potem cykne fotke to obejrzycie fachowym okiem...czy to w ogóle możliwe
Powiem Wam...mój białasek oszalał dwa tygodnie po zrzuceniu kwiatków....wypuszcza pędzik i na dwóch starych mapo dwa i trzy odbicia...ciekawe co z tego będzie .Potem cykne fotke to obejrzycie fachowym okiem...czy to w ogóle możliwe
- Brendii
- 500p

- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
Oho ale Ci się poszczęściło