Świetne podsumowanie sezonu..... zmiany zaszły niesamowite w Twoim ogrodzie....zrobiłaś ogrom pracy..... wielkimi głazami zachwycam się wciąż od nowa
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III
Madziu bardzo się ciesze kochana, ze już jesteś
Świetne podsumowanie sezonu..... zmiany zaszły niesamowite w Twoim ogrodzie....zrobiłaś ogrom pracy..... wielkimi głazami zachwycam się wciąż od nowa
Tworzysz przepiękne miejsce, z którego już nie chce sie wychodzić 
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Magduś, przykro czytać o smutkach. Mam nadzieję, że już lepiej? Zmiany w Twoim ogrodzie są o-gro-mne
Wkład pracy własnej i pomocnej wart jest tych widoków. Żałuję, że nie mogłam dotrzeć do Ciebie
Kocie przemyślenia...chciałabym je znać
Sciskam ze słonecznej Stolycy
Kocie przemyślenia...chciałabym je znać
Sciskam ze słonecznej Stolycy
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Za 2-3 sezony, gdy zagajnik brzozowy podrośnie, róże oplotą perole, lawenda rozsieje zapach po całym ogrodzie a Wzgórze Motyli zachwyci kolorami nie będziesz nawet pamiętała, że tu była piaskownica. Gratuluję Magda 
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Madziu podsumowanie świetne, zmiany rewelacyjne. Nic tylko sie uczyć od Ciebie planowania, organizacji i wykonania
.
Współczuję traumatycznych wydarzeń rodzinnych, ważne, że dzieci są bezpieczne i życie powoli wraca na normalne tory, choć pewnie jeszcze długo rany w sercu zostaną.
Coś podczytuję o białym ogrodzie pod brzozami, to będzie ciekawe
Współczuję traumatycznych wydarzeń rodzinnych, ważne, że dzieci są bezpieczne i życie powoli wraca na normalne tory, choć pewnie jeszcze długo rany w sercu zostaną.
Coś podczytuję o białym ogrodzie pod brzozami, to będzie ciekawe
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Madziu, bardzo mi się podoba metamorfoza Twojego ogrodu. Ślicznie będzie jak zrealizujesz swoje plany i marzenia. A jak to wszystko się rozrośnie i zagęści to będzie prawdziwy raj na ziemi
a patrząc na różnice w przeciągu jednego sezonu to prognozuję, iż długo na ten raj czekać nie będziesz 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Też tak mi się wydaje jak Justynce , brawo Madzia
, zazdroszczę Ci tej przestrzeni .ja muszę się dusić na niewielkiej powierzchni .
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Witaj Madziu, nie będę oryginalna jak napiszę że zmiany u Ciebie ogromne
, stworzyłaś coś z piasków
pomysły ogrodowe masz rewelacyjne , nie każdy posiada taki zmysł, już nie mogę się doczekać twoich kolejnych pomysłów
pomysły ogrodowe masz rewelacyjne , nie każdy posiada taki zmysł, już nie mogę się doczekać twoich kolejnych pomysłów
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
O matko kochana, ale masa komplementów
Odpowiem zbiorowo- BARDZO DZIĘKUJĘ
To Wasze ogrody i Wasze wsparcie, pomoc, porady, sugestie stały się inspiracją do tego efektu jakim mogę się teraz pochwalić
Powiem nieskromnie, że jestem bardzo zadowolona z efektów. Pomimo, że nie udało się stworzyć rzeki oraz kaskady, to mam wiele innych elementów, które zaistniały spontanicznie i jestem z tego niezwykle dumna.
Piaski faktycznie przeistoczyły się w ogród. Tak, teraz z dumą mogę używać tego określenia w stosunku do otoczenia mojego domu
Zdjęcia z wczoraj c.d.
Tej jesieni powolutku powstało mini wrzosowisko

Wiosną dosadzę jeszcze te ze skrzyń i donic na tarasie żwirowym. One są tam posadzone w
plastikowych osłonkach. A może lepiej teraz żeby nie zmarzły?

Róże przy kratkach urosły wysokie, liczę na ich piękny przyrost i pachnące kwitnienie w następnym roku. Bałaganu bylinowego proszę nie zauważać, ok.?

Niektóre nadal usiłują kwitnąć

Chwasty pomimo Rundapu mają się świetnie. Musze niestety znowu nim zadziałać, czego nienawidzę ze względu na zachwianie ekosystemu. W ramach rekompensaty wobec matki natury, mam w planach zrobienie własnoręcznie domku dla owadów

Sąsiad nie próżnuje, czyli jak zawsze przesuwa swój śmietnik za granicę stworzonej przeze mnie zasłony.

Trawy

Niezmordowane lewkonie. Dostałam od Igi i kwitnie do teraz. Pomimo, że to jednoroczna roślina, to rozważę jej obecność na Wzgórzu Motyli. Cudna.

Lawenda to pewniak na mojej działce i z pewnością jej nie zabraknie

Jesień u schyłku

A tutaj spóźnialskie kwiaty

W tym zakolu planuję zrobić Zakątek Biały. Brzozy już są. Dosadziłam hosty, paprocie, tawlinę, trawy biało obrzeżone, parzydło leśne oraz kilometry rogownicy kutnerowatej. W planach jałowce, jaśminy, ubiorek, czosnki, białe ostróżki, derenie, kaliny i inne takie.

I Wzgórze Motyli do zrobienia na już, czyli od wczesnej wiosny ruszamy. Będę musiała ostro zabrać się do planowania, ponieważ nadal nie wiem jak połączyć zimozielone iglaki z lawendami i innymi prowansalskimi klimatami. Ale mamy całą zimę na burze mózgów.

Odpowiem zbiorowo- BARDZO DZIĘKUJĘ
To Wasze ogrody i Wasze wsparcie, pomoc, porady, sugestie stały się inspiracją do tego efektu jakim mogę się teraz pochwalić
Powiem nieskromnie, że jestem bardzo zadowolona z efektów. Pomimo, że nie udało się stworzyć rzeki oraz kaskady, to mam wiele innych elementów, które zaistniały spontanicznie i jestem z tego niezwykle dumna.
Piaski faktycznie przeistoczyły się w ogród. Tak, teraz z dumą mogę używać tego określenia w stosunku do otoczenia mojego domu
Zdjęcia z wczoraj c.d.
Tej jesieni powolutku powstało mini wrzosowisko

Wiosną dosadzę jeszcze te ze skrzyń i donic na tarasie żwirowym. One są tam posadzone w
plastikowych osłonkach. A może lepiej teraz żeby nie zmarzły?

Róże przy kratkach urosły wysokie, liczę na ich piękny przyrost i pachnące kwitnienie w następnym roku. Bałaganu bylinowego proszę nie zauważać, ok.?

Niektóre nadal usiłują kwitnąć

Chwasty pomimo Rundapu mają się świetnie. Musze niestety znowu nim zadziałać, czego nienawidzę ze względu na zachwianie ekosystemu. W ramach rekompensaty wobec matki natury, mam w planach zrobienie własnoręcznie domku dla owadów
Sąsiad nie próżnuje, czyli jak zawsze przesuwa swój śmietnik za granicę stworzonej przeze mnie zasłony.

Trawy

Niezmordowane lewkonie. Dostałam od Igi i kwitnie do teraz. Pomimo, że to jednoroczna roślina, to rozważę jej obecność na Wzgórzu Motyli. Cudna.

Lawenda to pewniak na mojej działce i z pewnością jej nie zabraknie

Jesień u schyłku

A tutaj spóźnialskie kwiaty

W tym zakolu planuję zrobić Zakątek Biały. Brzozy już są. Dosadziłam hosty, paprocie, tawlinę, trawy biało obrzeżone, parzydło leśne oraz kilometry rogownicy kutnerowatej. W planach jałowce, jaśminy, ubiorek, czosnki, białe ostróżki, derenie, kaliny i inne takie.

I Wzgórze Motyli do zrobienia na już, czyli od wczesnej wiosny ruszamy. Będę musiała ostro zabrać się do planowania, ponieważ nadal nie wiem jak połączyć zimozielone iglaki z lawendami i innymi prowansalskimi klimatami. Ale mamy całą zimę na burze mózgów.

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
cyt. Powiem nieskromnie, że jestem bardzo zadowolona z efektów. Pomimo, że nie udało się stworzyć rzeki oraz kaskady, to mam wiele innych elementów, które zaistniały spontanicznie i jestem z tego niezwykle dumna.
Madziu powinnaś być z siebie baaardzo dumna i proszę nie bądź skromna
Madziu powinnaś być z siebie baaardzo dumna i proszę nie bądź skromna
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
pozdrawiam Małgośka
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Madzia ty się tym Twoim badziewiakiem nie przejmuj, w porównaniu z moim to aniołek
Pięknie masz - na wiosnę melduję się na ochotnika... do zwiedzania
chciałam napisać ... do pielenia ale kurcze za dużo masz metrów 
Pięknie masz - na wiosnę melduję się na ochotnika... do zwiedzania
- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Madziulka u ciebie co chwila jest piękniej i faktycznie w takim tempie się wszystko zmienia,że można zawrotu głowy dostać

-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Witaj Madziu.
Dawno tu nie zaglądałam, ale rewolucję widzę solidną przeprowadzasz. Ślicznie u Ciebie. A czy ja dobrze wypatrzyłam z Zakątka Białej Brzozy wieżę w Trzeciewcu
Pozdrawiam
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Teraz już fajnie to wygląda, a co dopiero bedzie za rok?
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Witaj Madziu niezmiennie zachwycam się rozmachem zmian w Twoim ogrodzie ...świetnie!!
Cudowne ogrodowe pokoje powstają !Brawo
Cudowne ogrodowe pokoje powstają !Brawo
marzenia się spełniają! Dana
Dzień dobry, Madziu!
Przy takim dużym ogrodzie zmiany są tym bardziej spektakularne w efekcie końcowym
Wierzę, że wszystko, co sobie zaplanowałaś, wykonasz i będziesz się cieszyć relaksem w cudownym miejscu... ono już takie jest!
Pozdrawiam ciepło,
A
Przy takim dużym ogrodzie zmiany są tym bardziej spektakularne w efekcie końcowym
Wierzę, że wszystko, co sobie zaplanowałaś, wykonasz i będziesz się cieszyć relaksem w cudownym miejscu... ono już takie jest!
Pozdrawiam ciepło,
A