Co z teg, że duży rośnie, a ja nie mam miejsca
 Co z teg, że duży rośnie, a ja nie mam miejsca   najwyżej częściej będę przycinać
 najwyżej częściej będę przycinać  

Pati jak ja lubię te Twoje kwiatuchy
 Pati jak ja lubię te Twoje kwiatuchy   a storczyki coraz bardziej mnie kręcą
 a storczyki coraz bardziej mnie kręcą 

na moich już zaczynają powoli pączki rosnąć, jak zwykle zimą
 na moich już zaczynają powoli pączki rosnąć, jak zwykle zimą  ale może to i dobrze bo fajnie jest jak za oknami buro i smutno a na parapetach kwiaty
 ale może to i dobrze bo fajnie jest jak za oknami buro i smutno a na parapetach kwiaty  Muszę wiosną postarać się o jakąś chiritę bo sama nie wiem dlaczego ale nie mam jeszcze ani jednej
 Muszę wiosną postarać się o jakąś chiritę bo sama nie wiem dlaczego ale nie mam jeszcze ani jednej  Kwiatkom widać, że podoba się w Twoim domku bo pięknie przyrastają
 Kwiatkom widać, że podoba się w Twoim domku bo pięknie przyrastają 

i mają takie piękne kolory
 i mają takie piękne kolory  A moje gady nic
 A moje gady nic  rosną liście, korzenie, ale kwiatów niet - podejrzewam, że przyczyną może być za suche powietrze, nic innego mi nie przychodzi do głowy. Chyba kupię nawilżacz, bo sama już zaczynam odczuwać skutki ogrzewania
 rosną liście, korzenie, ale kwiatów niet - podejrzewam, że przyczyną może być za suche powietrze, nic innego mi nie przychodzi do głowy. Chyba kupię nawilżacz, bo sama już zaczynam odczuwać skutki ogrzewania 

Tak czy inaczej, nawilżacz kupić muszę ze względu na własne oczy - nie mam ochoty budzić się z uczuciem piasku pod powiekami i pustynią w gardle
 Tak czy inaczej, nawilżacz kupić muszę ze względu na własne oczy - nie mam ochoty budzić się z uczuciem piasku pod powiekami i pustynią w gardle  Wtedy zobaczymy, czy to było też powodem braku kwiatów
 Wtedy zobaczymy, czy to było też powodem braku kwiatów