Działeczka- marzenia się spełniają !
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działeczka- marzenia się spełniają !
Piękne wspomnienia lata , teraz takie potrzebne
Mała ogrodniczka śliczniutka 
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajne zdjęcia-obejrzałam z przyjemnością 
Dzięki dorcia. Coś tam w tym roku zrobiłam, ale żadne miejsce nie jest skończone w całości. Wokół przyszłego warzywniczka trzeba chwaściory wyrzucić i sypnąć trochę prawdziwej trawy, agrowłókninę zasypię kamyczkami.
Nie mogę się doczekać kwitnienia szałwii w ziołowym rogu. Jedna biała, jedna niebieska, dokupię jeszcze żeleźniaka ( żółtego). Mam złociste oregano i całe mnóstwo macierzanki. O mięcie nie wspomnę.
Nie mogę się doczekać kwitnienia szałwii w ziołowym rogu. Jedna biała, jedna niebieska, dokupię jeszcze żeleźniaka ( żółtego). Mam złociste oregano i całe mnóstwo macierzanki. O mięcie nie wspomnę.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- zuzola11

- Od: 14 sty 2013, o 10:36
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Zuzolka - to tylko takie wrażenie, kiedy się fotografuje po kawałku.... Najgorsze wrażenie sprawia trawnik, bo to takie zielsko co samo urosło i trzeba skopać, a wszystkiego sama nie zrobię na raz, tylko po kawałeczku .. Jak się stoi z przodu to jest tak jakby łysawo, bo drzewo mam tylko jedno, a drugie uschnięte służy tylko do hamaku.
Pierwszy szał na posiadanie wszystkiego od razu minął, bo tak się nie da... powoli niestety idzie robota, ale może i dobrze, bo czasu na przemyślenia więcej i nie zrobi się tylu błędów.
W przyszłym roku stawiam na zakup wysokich dalii, żeby się od ścieżki odgrodzić.
I brakuje mi takich odgrodzonych enklaw, zewsząd nas widać.
Pierwszy szał na posiadanie wszystkiego od razu minął, bo tak się nie da... powoli niestety idzie robota, ale może i dobrze, bo czasu na przemyślenia więcej i nie zrobi się tylu błędów.
W przyszłym roku stawiam na zakup wysokich dalii, żeby się od ścieżki odgrodzić.
I brakuje mi takich odgrodzonych enklaw, zewsząd nas widać.
Ania
- zuzola11

To tak właśnie jest z upływem czasu chciałoby się zmieniać. Ja mam w sumie działke zagospodarowaną jako tako ale ciągle coś tam zmieniam , przekopuje, przesadzam. Z nastaniem Pani wiosny
znowu zachcę coś zmienić. Niby podoba mi sie to co jest i jak jest ale największy ból to brak altanki ale może w przyszłym roku coś pomyślę (jak będą fundusze to i myśleć nie trzeba
) dziewczyny na forum dały namiary na firme przyzwoitą cenowo
. A ja jeszcze raz wracam do pytania o tą lilię ????
Kasia
Kasia
Co do lilii to już Ci odpowiadam - jest ona pozostałością po poprzedniej właścicielce. W zasadzie zostawiłam ją z sentymentu, bo ta lilia wyrasta z innej rośliny i wygląda to wprost przekomicznie.
Z roślinami to u mnie jest tak, że większość roślin odziedziczyłam po poprzedniej właścicielce i takie mam poczucie, że dopóki nie będzie większości kupionych przeze mnie, to ta działka jakby nie jest do końca taka moja... Chociaż w zeszłym roku przekopałam solidnie kawałeczek pod siatką, to i tak wyszło całe mnóstwo lilii tylko niezbyt ładnych , teraz zostawiłam od nich badylki, żeby je gdzieś na tył przesadzić. Niezbyt urodziwe. Z kolei po zimie z samosiewek wyszło dużo aksamitek, z których porosły tak duże i zdrowe krzaki, że szkoda mi było wyrzucać... Więc tez nie do końca zrobiłam tyle ile chciałam, a czas na działce tak szybko leci..
Z roślinami to u mnie jest tak, że większość roślin odziedziczyłam po poprzedniej właścicielce i takie mam poczucie, że dopóki nie będzie większości kupionych przeze mnie, to ta działka jakby nie jest do końca taka moja... Chociaż w zeszłym roku przekopałam solidnie kawałeczek pod siatką, to i tak wyszło całe mnóstwo lilii tylko niezbyt ładnych , teraz zostawiłam od nich badylki, żeby je gdzieś na tył przesadzić. Niezbyt urodziwe. Z kolei po zimie z samosiewek wyszło dużo aksamitek, z których porosły tak duże i zdrowe krzaki, że szkoda mi było wyrzucać... Więc tez nie do końca zrobiłam tyle ile chciałam, a czas na działce tak szybko leci..
Ania
- madusia
- 1000p

- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:
Aniu tak to jest z dziećmi rozrabiają robaczki kochane 
Tak, dokładnie madusiu, chociaż chciałabym na jeden dzień słowo rozrabiają zamienić na pomagają....
Najmłodsza właśnie chrapie słodko, wygięta jak chińskie 8 po całodziennym maratonie. Niby chora, ale energia to chyba napędza ją słoneczna.
Właśnie przejrzałam w spokoju całą ofertę bylin i już czekam by złożyć kolejne zamówienie.
Najmłodsza właśnie chrapie słodko, wygięta jak chińskie 8 po całodziennym maratonie. Niby chora, ale energia to chyba napędza ją słoneczna.
Właśnie przejrzałam w spokoju całą ofertę bylin i już czekam by złożyć kolejne zamówienie.
Ania
- zuzola11

Aniu jak się tak rozpędzisz z tym zamawianiem bylin to ci twoich hektarów braknie , żeby to posadzić
Pochwal się co tam zamawiasz? I gdzie?
Kasia
Kasia
- madusia
- 1000p

- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:
Zamówiłam jeżówki, 4 szt., wszystkie piękne, paka wielka, ze znacznikami. Zamówię jeszcze pysznogłówki, bo mają takie, których szukam. Ale najpierw do nich zadzwonię, chcę się upewnić czy teraz mają taki duży wybór, czy na wiosnę też taki będzie, bo ja z tyc niecierpliwych jestem.zuzola11 pisze:Aniu jak się tak rozpędzisz z tym zamawianiem bylin to ci twoich hektarów braknie , żeby to posadzić![]()
![]()
Ania
- jode22

- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mnie u nich bardzo podobają się pełne pierwiosnki. Duży wybór i cena niższa niż w innych sklepach. Ale zamówię już wiosną, no trzeba jakoś wytrzymać 
Jolu, dziękuję za namiar na B. Raj, wszystko przyszło. A czy zamówić jeszcze Monardy?Przyjmą się ??Kuszą ceną igratisami.
Ania
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeśli jesteście zadowolone z tych szkółek, to możecie podać i mi namiary