Wiejski ogród cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród cz.15

Post »

mar33 pisze:Ciekawy temat Marysieńko u Ciebie, kawka i coś do niej na łonie natyry smakują niepowrzalnie choćby najgorszej jakości były :heja niby w mieście a jak wyjdę na tyły czuję się jak w lesie tylko tramwaje słychać od czasu do czasu ;:306 i w tym gąszczu nawet worek do ubrania nie jest potrzebny jak to stwierdza Iwonka :;230
Oj, Marysiu tak pomykać wśród zieloności w stroju Ewy...... :D

Widzę Marysiu że zaczęłaś uprawę szparaga zimowego ;:198

A do Twoich pięknych zachodów dokładam to http://www.youtube.com/watch?v=Up6w9JAn7fU
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zacznę od Iwonki ZJ dziewczyno skąd wiedziałaś, że jak widzę takie słoneczko to stale ta piosenka mi w głowie gra.
Coś niesamowitego :uszy
Po raz pierwszy widzę takiego odważnego szparaga!
Madziu witaj kochana ;:167 jestem od tych zjawisk chyba uzależniona, jak widzę piękny wschód czy zachód, a siedzę w domu to czuję się nieswojo ;:131
Tereniu ja też dzisiaj przykryłam patyczki tego rocznie ukorzenionych hortensji i poprosiłam, żeby przetrwały ;:204
A u mnie dzień był ciepły, oczywiście jak na listopad ! pracowałam nie w polarze tylko w kamizelce ;:333
Iwonko szczecińska boję się o te pączki na piwonii drzewiastej, żeby nie przyszedł mróz i ich nie przemroził. Ma już co prawda z 5 lat ale chyba ją ubiorę ;:173
Iwonko belgijska nie dziabnęłam ;:185 , bo co ja z jednym bidokiem zrobię jeszcze takim chudzielcem :uszy
Czytałam, że u Ciebie pogoda nie dopisała, ale u mnie jutro ma tak być, podobno już nad ranem czyli pobudka będzie taka jak u Ciebie :? a zachody to dzięki mojej przestrzeni :lol:
Natalko taka pogoda uskrzydla, a Ty pewnie w szkole, czy wzięłaś jakąś roślinkę na wykłady ze sobą :uszy
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

"Zacznę od Iwonki ZJ dziewczyno skąd wiedziałaś, że jak widzę takie słoneczko to stale ta piosenka mi w głowie gra.
Coś niesamowitego" :uszy

Marysiu, bo ja też tak mam :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Nie mogę się napatrzeć na niebo z Twoich stron. Cudne i jakie zmienne ;:167
Dziś jak jechałam po moja córcię ok. 8.30 był niesamowity księżyc. Nawet żałowałam, że nie wzięłam sprzętu ;:223
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu ja nie narzekam tylko już jestem miastem zmęczona, chętnie powdychałabym innego powietrza ;:174
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, przepiękne zdjęcia robisz... Już któryś raz je oglądam dzisiaj i napatrzeć się nie mogę... ;:167
U mnie dziś piękna pogoda była, słoneczko świeciło... A ja w pracy i nic w ogrodzie nie zrobiłam...
Ale jak tak będzie jutro, to wrócę wcześniej i coś podziałam... :)
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ty masz takie widoki na niebo z ogrodu, ze nawet nie musisz wątku wspomnieniowego zimą otwierać - po prostu bedziesz nam prezentować poranną i wieczorną sesję ze słońcem :wink:
Moje werbeny też wznowiły kwitnienie, może one są zimozielone? :)

Co do mieszkania z dala od dużego miasta, to jest to bardzo odświeżające doświadczenie (i korzystne dla portfela, bo człowiek z nudów na zakupy do galerii nie lata :) ). Mnie kompletnie bliskości miasta nie brakuje, 9-tysięczny Lwówek w pełni zaspokaja moje potrzeby, a Jelenia Góra to już olbrzymia metropolia....to pisałam ja, rodowita wrocławianka :)
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś cudne zachody i wschody możesz oglądać a ja z mojej kotlinki to tylko jak słonko wstaje i to tez dobrze nie widać bo proboszcza wielgachne drzewa zakrywają...
..ciekawe czy jutro przyjdzie kopacz ...chce naszykować nowy kącik ...nie pokazywałam go bo tam jest okropnie...to po drugiej stronie domu... :)
..he, he mnie teraz duże miasta przerażają... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja jak wyjeżdżam z mojego niespełna 5cio tysięcznego miasta już jestem rozdrażniona i faktycznie jest jak mówi Pati. Życie w dziurze jest ... tańsze ;:224
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...to prawda życie w małej miejscowości jest tańsze...tylko jeszcze nie trzeba w internet zaglądać... ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To my z Patrycją też wiemy ;:306 Tylko słabo nam to wychodzi ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

lora pisze:...to prawda życie w małej miejscowości jest tańsze...tylko jeszcze nie trzeba w internet zaglądać... ;:306
To fakt..zauważyłam u siebie pewną relokację finansów po wyprowadzce...zamiast puszczać całej zawartości konta na ciuchowych wyprzedażach, puszczam ją na rośliny, włóczki i inne bardziej tradycyjne rozrywki :)
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

survivor26 pisze:
lora pisze:...to prawda życie w małej miejscowości jest tańsze...tylko jeszcze nie trzeba w internet zaglądać... ;:306
To fakt..zauważyłam u siebie pewną relokację finansów po wyprowadzce...zamiast puszczać całej zawartości konta na ciuchowych wyprzedażach, puszczam ją na rośliny, włóczki i inne bardziej tradycyjne rozrywki :)
Święta racja. W mieście góry ciuchów które nieraz i rok czasu leżały z metkami, nietknięte, buty nigdy nie noszone, dziwne rzeczy nie wiadomo w jakim celu kupowane. Całe szczęście że te trzy lata temu zatrzymałam się na chwilę, obejrzałam się za siebie i...
"Słońce stanęło w zenicie:
oglądam się na przebytą drogę:
to ma być moje życie?
Patrzeć się na to nie mogę!"
M.Pawlikowska-Jasnorzewska
Teraz jestem tu gdzie jestem, szczęśliwa i wolna :D
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Piękne niebo w Twoich stronach Marysiu ;:138 W ogródku pączki piwoni zadziwiają :roll: Oj tak macie rację przez pół nie myślę o ubraniu ............nieraz wieczorem zauważę że się nie czesałam ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

survivor26 pisze:
Iwonko
Teraz jestem tu gdzie jestem, szczęśliwa i wolna
mogłabym mieć w stopce ;:63
Że też my wszystkie to samo mamy! W K. od sklepu do sklepu, a w B. od strony internetowej do działu ogrodniczego marketu :;230 a na ciuchy i kosmetyki w ogóle nie spoglądam ;:185
Na przyjęciach patrzę na te moje koleżanki posześdziesiątkowe strojnisie, które coraz bardziej przypominają mi niegdysiejsze amerykańskie staruszki zwiedzające nasz kraj ;:oj

Ania jeszcze tego nie zna, ale może kiedyś....
Marysiu mam wolny pokoik :;230
Dorotko w Radio Kraków mówią, że od rana ;:222 a ostatnio im się sprawdza ale może tym razem nie :wink:
Dziękuję za miłe słowa ;:196
Pati żeby tylko zima nie była taka jak w tym roku od stycznie do marca sbip
Wykop werbenę i zobacz jak ona wygląda ? to musi być fajna roślina w ciepłym klimacie :(
Misiu tak mi się ładnie poskładało geograficznie - dzięki ;:180
z mojego kopacza nic nie będzie, ale na wiosnę może pomoże - zobaczymy! posiałam żytko i coś nie wschodzi, ziarno ma kiełek i tyle - chyba za zimno!
Romciu Ty też ? a jak patrzę to wydaje się inaczej ;:219 - to może nie jest z nami tak źle może wcześniej przesadzałyśmy ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”