Wiejski ogród cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród cz.15

Post »

Dziewczyny, ja mieszkam w bloku, ale to tak jak wieś tylko kur trzymać nie wolno, a stary ogród pod nosem, rano, latem zakładam szlafroczek, kawkę w ręce i idę sobie na działkę z kawką, też na łonie bardziej mi smakuje pozdrawiam Marysiu :wit
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Osobiście ,póki nie muszę,to nigdy bym wsi nie zamieniła na miasto i mieszkanie w bloku.Marysiu a może kurniczek ocieplić wełna mineralna na zimę?Moje tez mają do wiosny prowizoryczny kurniczek i również muszą do wiosny wytrzymać.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Renatko ja też miałam w bloku pieska i świnkę m. Teraz mam dwa koty , psa kochającego ruch i kury i wszyscy są szczęśliwi jak mogą biegać, chodzić na spacery i przebywać na świeżym powietrzu ;:138
Ewuniu serdecznie Cię witam i jest bardzo miło że chce odwiedzać wiejski ogród i mnie. Zapraszam ;:180
Marzenko każdy robi co może i na co ma czas a interesujący wstęp ma szansę przyciągnąć miłych gości. Zapraszam!
Iwonko czyli nie wiesz co to szuflada typowa, chociaż ja miałam ogromny balkon zawsze ukwiecony. W lecie tam piłam kawę i dzieciom podawałam obiad, a w upały miały basen w miednicy ;:306 Obok był skwerek nazwany przez nas parkiem, ale dzieci tam chętnie chodziły miały swobodę i co najważniejsze kontakt z innymi dziećmi :lol:
Joasiu w poprzednią zimę ociepliłam kilkoma warstwami wełny dach a po bokach obłożyłam i przyklejając styropianem. Nie przyklejałam bo jest taki ładny, a planowałam trzymać je tylko do grudnia - przetrwałyśmy, a w tym roku jakby było bardzo zimno to będę ocieplać na bieżąco ! przynajmniej wiem, że to wytrzymałe ptaszyska ;:306 nawet jajka nosiły całą zimę nie kupuję w ogóle jajek a jeszcze dzielę się z dziećmi.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

renzal pisze:Ten opis stroju, to tylko przenośnia jego wolności. :;230 W bloku mieszkałam na 2 i 4 piętrze, miałam nawet pieska, ale tu mam dwa, koty, kurę, papugę i wszelkie stworzenie na działce!
Jedną kurę???
A co do stroju, to w mieście nawet śmieci bez makijażu nie poszłam wyrzucić, dzisiaj śmieję się z tego, teraz mogłabym chodzić nawet w worku po kartoflach, byle tylko nie gryzł za bardzo :wink: ;:172
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie, Marysiu i dziewczynki,ja też całe życie mieszkałam z rodzicami w bloku,ale jak dorosłam największym moim marzeniem było pole i swój dom i jak widać marzenia się spełniają(nie powiem już jaką własną,ciężką pracą ),dzisiaj nigdy nie zamieniła bym tego miejsca ,właśnie mieszkam na samych peryferiach miasteczka,jak na wsi,życzę pięknego dnia ;:168
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Ciekawy temat Marysieńko u Ciebie, kawka i coś do niej na łonie natyry smakują niepowrzalnie choćby najgorszej jakości były :heja niby w mieście a jak wyjdę na tyły czuję się jak w lesie tylko tramwaje słychać od czasu do czasu ;:306 i w tym gąszczu nawet worek do ubrania nie jest potrzebny jak to stwierdza Iwonka :;230
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko Renatka (a właściwie jej M) ma 1 kurę weterankę i nazywa się Dziewczyna! ;:306
To tak jak ja! :wink: Niezręcznie się czuję jak muszę gdzieś się pindrzyć :roll: a kostiumy, garniturki zamieniłam na dresiki i getry z bluzami ;:306
Marto kto nie zamieszka w takim miejscu to nie wie co traci ;:219 Nie wiem jakby to było mieszkać na wsi z dala od dużych aglomeracji, ale jak się tu przeprowadziłam to gdyby nie to że mieszkam z młodymi a oni pracują, wyprowadziłabym się dalej od miasta! Mój kolega, który został w pracy potraktowany "z buta" (wyrzucony na emeryturę) kupił sobie za odprawy kawałek pola z domem i zabudowaniami 80 km od Krakowa. Dom okazał się w kiepskim stanie więc postanowili z synem prawie go zburzyć i wybudować prawie od nowa. Ma śliczny domek przestronny chociaż bez luksusów i 80 arów ziemi. Uprawia ze swoją żoną pole i zarabia na nim pieniądze. Na ogórkach, fasoli, czosnku i na orzechach, bo w jego regionie rosną ogromne stare orzechy. I cieszy się że tak mu się życie ułożyło :heja

Marysiu ja nie mam takiego buszu , bo ten co zastałam to wycięłam i tak jest lepiej ze względu na bezpieczeństwo, ale za rok taras mi obrośnie to będę miała miejsce odosobnienia, bo na razie worek muszę nosić ;:306

Jestem dzisiaj bardzo zadowolona, bo kilka godzin spędziłam w ogrodzie. Było tak ciepło, że nie zdecydowałam się na kopczykowanie i okrywanie róż. Wszystkie puszczają przyrosty ;:oj ale kilka roślin okryłam szczególnie młodych drzewek i krzewów. Wyszukałam młode roślinki werbeny i wsadziłam do doniczek które jak będzie się miało zrobić bardzo zimno zabiorę do domu.
Obrazek

z oznak wiosny zobaczyłam wychodzący szparag w doniczce
Obrazek

paki na piwonii drzewiastej

Obrazek

i w kilku miejscach kwitnące mlecze

Obrazek

Jako że dzień słoneczny to zachodzące słońce dało spektakl!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu zdjęcia zachodzącego słońca po prostu nieprawdopodobnie piękne ;:oj
U mnie dziś też był piękny słoneczny dzień.... aż humor i energia do działania wróciły :D Widzę, ze mnóstwo pracy zrobiłaś..... fajny taki dzień..... pełen zadowolenia ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu cudowny ten zachód słońca, jakby niebo było wyścielone atlasem i organzą, u mnie takiego nie było bo drzew za dużo ;:oj
Rośliny niestety rosną jak szalone, pąki na piwoniach są mocno nabrzmiałe i nie tylko na nich, miodunki będą kwitły lada moment ;:219
Marysiu ale jak wyjdziesz poza tunel foliowy to też masz cicho i spokojnie i piękny widok na pola a mnie tego brakuje i chętnie bym się na taki widok zamieniła, działka atrakcyjna ale nie da się żadnej działalności gospodarczej założyć bo strefa ekologiczna i niestety dalej jestem w mieście ;:145
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko szkoda że jutro ma się pogoda zmienić, bo mogłabym tak robić różne rzeczy do grudnia włącznie, bo niestety chwasty rosną. A niebo faktycznie dało popis ;:196
Marysiu jak na ogród masz dobre miejsce i sporą działkę, dom usytuowany na uboczu, więc nie narzekaj, a M może pracować czyli na zachcianki jest ;:333
Ja mam jak najbardziej sporo miejsca gdzie mogę odpoczywać z dala od ludzi :lol:
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

Marysiu dobiegłam do następnego wątku uwielbiam te Twoje zachody ;:167 ;:167 ;:167 i piękną hortensję ujrzałam a szparag myśli że zimy nie będzie ;:306
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu i znowu cudowne zachody słońca ;:215 ;:215 ;:215
Ja też dzisiaj zajrzałam trochę na działkę - słoneczko ładnie świeciło , choć było zimno , trochę młodych hortensji okryłam .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu, jesteś pewna, że to późno jesienne zdjęcia?, ja widzę pączkujące rośliny, zachody jak zawsze cudne :wit
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu szparag powala - oczywiście go dziabnełaś :?: Twoje zachody są niepowtarzalne ;:180 cieszę się że miałaś piękny dzionek ;:333 u mnie wręcz przeciwnie
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

O, to pracowity dzień miałaś Marysiu :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”