Ja na razie dawkuje sobie warzywa bo dopiero drugi rok mam działke nie chce przesadzić z ilością bo nie wiem jak z czasem będzie a także wolę stopniowo dowiadywać się co chce uprawiać a nie pchać w jeden rok zbyt dużo różnorodności
Ja po prostu systematycznie wyciagam je na dwór na coraz to dłuższy czas tzn początkowo na ciepły dzień a później już na te chłodniejsze a wieczorami chowam też do chłodniejszego pomieszczenia w domu. Ale przesady żadnej z tym też nie robię
Nasiona dzisiaj doszły także mogę już oficjalnie powiedzieć że wysłałem na akcje (50paczek nasion po 3szt z dyni 234kg) (4paczki po 4szt firmy Roltico) myślę że powinno wystarczyć dla chętnych do uprawy giganta
myślę że bez problemu bo chyba aż tyle chętnych nie będzie chociaż mam nadzieję że wszystkie się rozejdą i w następnym sezonie będę mógł sobie poczytać tutaj o pracy przy nich i efektach
Ja dynie będę miał na pewno czy sie załapie na nasiona z akcji czy te nie. Już się nie mogę doczekać. Wmawiam sobie ze jeszcze tylko 3 miesiące i będę sial. Sałate szpibak planuje mieć 1 raz zreszta sałata tez pierwszy papryke wysieje wcześniej bo z zeszłym roku długo wschodzila. Zanim przyjdzie cza na olbrzymy ja już po pierwszych zbiorach będę:))
Nie trzymam jej z nastawieniem na to że urośnie porządny krzak także luz kumple się ze mnie śmieją już że mam już teraz dynie żeby wkońcu wygrać konkurs
Jeśli pobije swój tegoroczny rekord to już to będzie dla mnie zwycięstwo Mam tylko nadzieję że tutaj się zwiększy liczba dyniarzy i będziemy się wymieniać pomysłami i doświadczeniami