Piękne podsumowanie
 Piękne podsumowanie 

Piękne podsumowanie
 Piękne podsumowanie 

A to się narobiłoabaddon1986 pisze:Marta Twoje wypowiedzi często mnie lekko zawstydzają, nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę?

albo ja źle słowa dobieram
   albo ja źle słowa dobieram 

I niech każdy kolejny będzie lepszy od poprzedniego a gorszy od następnegoabaddon1986 pisze:W porównaniu do zeszłego sezonu obecny wypadł znacznie lepiej

Mnie osobiście wydaje się, że pierwsze 2 zdjęcia to będzie rodzaj Ferocactus z czego pierwsze przypomina F. glaucescens. Na drugim zdjęciu jest chyba ten sam gatunek feraka, pomijając osobnika z cierniami o czerwonawym zabarwieniu. Ostatnie zdjęcie wydaje mi się, że to jakaś Mammillaria. Reszta nie wiem
 Mnie osobiście wydaje się, że pierwsze 2 zdjęcia to będzie rodzaj Ferocactus z czego pierwsze przypomina F. glaucescens. Na drugim zdjęciu jest chyba ten sam gatunek feraka, pomijając osobnika z cierniami o czerwonawym zabarwieniu. Ostatnie zdjęcie wydaje mi się, że to jakaś Mammillaria. Reszta nie wiem 

Teraz trochę podrosły i już nieco bardziej coś przypominają. Wiem na pewno, że część z tych siewek to feraki, a co z resztą to się okaże
 Teraz trochę podrosły i już nieco bardziej coś przypominają. Wiem na pewno, że część z tych siewek to feraki, a co z resztą to się okaże  Siewki są obecnie na zimowisku z resztą kaktusów. Traktuję je tak jak pozostałe, więc "siedzą na sucho". Obserwuję je, więc gdybym stwierdził zbytnie przesuszenie to im kapnę trochę wody
 Siewki są obecnie na zimowisku z resztą kaktusów. Traktuję je tak jak pozostałe, więc "siedzą na sucho". Obserwuję je, więc gdybym stwierdził zbytnie przesuszenie to im kapnę trochę wody