No panie toż tu jest wszystko czego dusza zapragnie
Te roślinki w akwarium obok schlumbergery to adenium?
A i czy to pod butelką w pojemniku po jogurcie, koło grubosza to może papirus? Pytam bo widziałem niedawno na rynku panią z sadzonkami, więc jeżeli to ta roślina to pewnie od niej.
Adenium bardzo ładne - mam podobne, też z nasion, tyle że swoje trzymam praktycznie od początku "na wolnym powietrzu" czyli w normalnej nieosłoniętej doniczce typu korytko na parapecie.
Hm a nie dałoby się zlikwidować przedniej szyby lub w sumie dna w akwarium? tego co graniczy z oknem... Lub podmienić tam bardziej cieniolubne roślinki. Bo prawda jest niestety taka, że każda dodatkowa szyba = mniej światła dla roślinek A adenium w zimie go dużo potrzebują.
Siałeś swoje z mixa czy to konkretne odmiany?
Mam drewniane okna,i nieszczelne,zimne powietrze by im zaszkodziło więc ta szyba to zabezpieczenie dla nich .
Nasiona kupowałem tu na forum ,Adeium obesum,arabica:RNC,BRCN
A no to jest to jakiś powód.... Bo tak ze zdjęcia to sądziłem że masz PCV, to faktycznie taka mini szklarnia się przyda. Moje to tylko są obesum, obecnie 8 sztuk, jakoś do arabici nie mam szczęścia - jak akurat chcę to nigdzie nie można kupić.
Pamiętam, że jak parę lat temu miałem takie nieszczelne okna starego typu to na moim parapecie z powodzeniem rosły zimą iglaki typu cyprysik