świder spalinowy
- dresiu
- 100p
- Od: 31 paź 2013, o 18:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
świder spalinowy
Witam! Muszę sprawić sobie świder spalinowy, bo przy ręcznym się wykończę. Przeglądałem ogłoszenie i z opisu wynika, że co jeden to lepszy. Może macie jakieś doświadczenia, które ułatwią wybór. Gleba u mnie raczej ciężka, poniżej 30-tu cm. twarda i zbita a muszę zrobić jeszcze w tym roku jakieś 100 otworów fi 20-25 o głębokości 50 cm. Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki 

Pozdrawiam Wiesław
Żywa Wiklina
Żywa Wiklina
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: świder spalinowy
Posiadam stihla BT 121, glina nie jest problemem dla niego, w lodzie też super sobie radzi. Ograniczony ma jedynie rozmiar wiertełek ale można samemu dorobić.
- dresiu
- 100p
Stihl to marka sama w sobie. Zapomniałem dodać, że chciałbym zmieścić się w 8-miu stówkach, no na pewno nie więcej niż 1000 pln. bo żonka by mi krzywdę zrobila 

Pozdrawiam Wiesław
Żywa Wiklina
Żywa Wiklina
- PiotrekP
Za taką kasę to bym Ci ręcznie wykopał
innych nie miałem w rękach więc nie powiem. Kolega miał makitę i przy 3 wierceniu złamał "wiertło" na kamieniu.
Do 600zł to tylko gorsze modele innych firm ale jak ma być na 100 dołków to może wytrzyma
na allegro są 2 aukcje za 600zł. Poszperaj tam albo wypożycz 

Do 600zł to tylko gorsze modele innych firm ale jak ma być na 100 dołków to może wytrzyma

- dresiu
- 100p
PiotrekP, z tym ręcznym kopaniem to podsunąłeś mi pomysł, może ja bym sobie płacił od dołka, to bym jeszcze zarobił na tym interesie
100 dołków to tylko w tym roku. W najbliższej przyszłości świder ma raczej pracować, dlatego wolałbym mieć swój.

Pozdrawiam Wiesław
Żywa Wiklina
Żywa Wiklina
- dresiu
- 100p
Patrzę na ogłoszenia, makita 1800zł cena nie do przeskoczenia, chyba że raty
.Euro-craft 800zł, trzy wiertła 10, 15, 20, przedłużka, sprężyna amortyzująca, o kasku i nausznikach nie wspomnę. No i 2 lata gwarancji
(cokolwiek to znaczy) Producent wiadomo jaki
ale 1000 zostaje w kieszeni. Jest problem

ale 1000 zostaje w kieszeni. Jest problem

Pozdrawiam Wiesław
Żywa Wiklina
Żywa Wiklina
- PiotrekP
Zainwestuj w dobry szpadel i czerp przyjemność z kopania
a na świder oszczędzaj 

- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
Otwory w ziemi też można robić świdrem ręcznym, mi całkiem szybko idzie.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
- PiotrekP
ekopom pisze:Otwory w ziemi też można robić świdrem ręcznym, mi całkiem szybko idzie.
dresiu pisze: bo przy ręcznym się wykończę
- dresiu
- 100p
Do ręcznego to na pewno na trzeźwo nie podejdę
świder z naklejką "Produkt Polski" kupiłem w markecie, naklejka uśpiła mą czujność. Wiadomo takie ustrojstwo to nie prom kosmiczny, ale po 4-ech otworach puściły spawy
Rozgrzany do czerwoności kończyłem szpadlem. 100-wka wydana, więc to były chyba najdroższe otwory w moim wykonaniu. Emocje poszły w górę jak nie znalazłem paragonu, żeby to oddać
Krótko mówiąc mogłem go sobie wkręcić..., ale ta średnica, fi 25
Więc dałem mu drugą szansę i pospawałem "Produkt Polski" na nowo. Teraz na spawach trzyma, ale ta spirala po paru obrotach się odkształca
jak można coś takiego ludziom sprzedawać
11 listopada tuż, tuż, a ja tu tak mało patriotycznie - przepraszam. Także moja przestroga: patrzcie ludziska na spawy i na naklejki
Rączki ma gumowe - sprawdzę może do roweru będą pasować, reszta na złom 

Pozdrawiam Wiesław
Żywa Wiklina
Żywa Wiklina
Taniej mogłoby Ci wyjść jakbyś wynajął wiertnicę, jeśli masz tylko te 100 otworów.
Tanie wiertnice w cenie którą podałeś mogą Cię rozczarować tak jak ta "Polska" ręczna. Jakbyś chciał to mam jedną używaną (pokazową) mojej firmy AMA. Napisz do mnie na prv to pogadamy.
Jest też opcja taka, że kupisz coś marketowego i jak się zepsuje to wymienisz na nową... i tak do skutku! Znam takich co chwalą sobie takie rozwiązanie. Choć ja tego nie chwalę.
Tanie wiertnice w cenie którą podałeś mogą Cię rozczarować tak jak ta "Polska" ręczna. Jakbyś chciał to mam jedną używaną (pokazową) mojej firmy AMA. Napisz do mnie na prv to pogadamy.
Jest też opcja taka, że kupisz coś marketowego i jak się zepsuje to wymienisz na nową... i tak do skutku! Znam takich co chwalą sobie takie rozwiązanie. Choć ja tego nie chwalę.
- dresiu
- 100p
AmaPoland, nie mogłeś napisać dzień wcześniej? Teraz zły jestem na siebie, bo zamówiłem przez allegrooo
Jutro kurier, 8 stów do wydania a świdrowanie niepewne
Przysłowie pszczół mówi "pośpiech, to tylko przy łapaniu pcheł się przydaje" , ale dzięki, że napisałeś, może w przyszłości skorzystam 

Pozdrawiam Wiesław
Żywa Wiklina
Żywa Wiklina