Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21

Post »

Hej Aga :wit
Jak tam Twój chlebek? Bo ja mam jakieś dziwne obawy, że znowu dokarmię ptaszki :D :D :D
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dobry wieczór w świąteczny poniedziałek!
Dzień był pogodowo prześliczny, ale poza krótkim obchodem w ogrodzie nic nie robiłam.
Czas spędziłam w kuchni, piekąc pizzę, robiąc sałatkę i działając przy moich chlebach, które właśnie wylądowały w piekarniku. Bardzo się boję efektu.

Grażynko, i ja mam obawy... właśnie spryskałam chleby wodą i za godzinę zobaczymy. Życzę Ci sukcesu w pieczeniu ;:196
Aniu, super że i Ty z nami popracowałaś... pogoda wspaniale dopisuje i aż żal tracić czas na siedzenie na kanapie. Zostało trochę czynności przed definitywnym zamknięciem sezonu, ale to już ostatnie.
Kolory naprawdę poznikały z mojego ogrodu... teraz w zasadzie cieszą tylko zimozielone, trawy oraz wrzosy pączkowe. Czekam na wiosnę :)
Gosiu, każdy ma swoje spojrzenie na ogród i sprawdzone metody. Wiesz, że niektórzy siedzieliby w domu chorzy, gdyby nie było uprzątnięte to, co uważają za stosowne. To swego rodzaju natręctwo ;-)) Na szczęście jestem bliska końca wszystkich prac, zostanie tylko okrywanie, jeśli zajdzie taka potrzeba.
Ewa, cieszę się że pogoda się u Ciebie poprawiła, a smak i wygląd jabłecznika pozostanie sobie wyobrazić ;-))
Majutek, witaj! Tak sądziłam, że bez wytchnienia przygotowujesz miejsce nowym księżniczkom. Super, że znajdujesz też czas dla innych roślin, bo przecież cebulowe i byliny też są ważne!
Stron u mnie nadrabiać nie musisz... nie robię żadnych rewolucji, raczej tak sobie rozmawiamy o wszystkim... :)
Bogusiu, Ty jak zwykle zapracowana :) Domek ogrodnika i ja powinnam uprzątnąć, ale szczerze mówiąc staram się wymigać od tej niewdzięcznej pracy. Widzę, że Ty zamkniesz sezon w 100% "obrobiona". Brawo!
Zostało mi dokładnie tak jak Tobie trochę worków z korą i zużyję je do kopczykowania. Ech, żeby tak się jeszcze chciało zrobić tę żmudną pracę jak się człowiekowi nie chce! ;-)

Miłego wieczoru wszystkim życzę :)
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Aga
Ja jakoś tej jesieni niewiele robię w ogródku, posadziłam cebule które miałam , powiązałam trawy i jukki i z grubsza ogarnełam, reszta porządków wiosną, wtedy mam też jakoś więcej chęci, teraz jeszcze pookrywam wrażliwsze roślinki i tyle.
Czytam że pieczesz chlebek ciekawa jestem jak Ci wyjdzie ja jakoś jeszcze nie próbowałam. Mam też pytanie odnośnie pizzy, masz jakiś dobry sprawdzony przepis na ciasto żeby wychodziło takie cieniutkie?
x-ag-a
---

Post »

Iwonko, u mnie pizza była robiona na cieście drożdżowym i jego cienkość jest na zdjęciu nieco przekłamana - wyszło puszyste.
Natomiast najlepsze ciasto cienkie wychodzi mi z przepisu z jednego z moich ulubionych blogów kulinarnych:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wlo ... zepis.html
Spróbuj, szczerze polecam.
Na ogrodach pracy już coraz mniej, ale sprzyjająca pogoda pozwoliła na działanie nawet takim spóźnialskim jak ja (cebulowe sadzone w listopadzie). Zostanie tylko kopcowanie i okrywanie :)
Miłego wieczoru! Z pewnością podzielę się opinią w sprawie moich pierwszych chlebów :)
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Aga, będzie dobrze, wyjdą pyszne chlebki.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
x-ag-a
---

Post »

Bogna, taką mam nadzieję ;:173 Czy smak Twoich Ci odpowiada?
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aga dzięki za przepis pewnie spróbuję bo szukam ciasta które jest cienkie i nie wyrasta.
Tym że sadziłaś cebulki w listopadzie to się wcale nie przejmuj ja swoje ostatnie sadziłam w piątek, także tez listopad, i na pewno dadzą sobie radę i pięknie nam wiosną zakwitną.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ładna pogoda to była wczoraj-dziś tradycyjnie buro i deszczowo. Dzięki temu miałam wszystkie koty w domu :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Z wypiekami na twarzy oglądam zdjęcia z Twojego ogrodu, piękne kompozycje! Chętnie "ukradłabym" trochę pomysłów, ale niestety ogródek mam kilkukrotnie mniejszy do zagospodarowania :(

Za to z radością-miód na moje lenistwo- przeczytałam właśnie, że sadziłyście- dopiero co- cebulowe.. Ja pobiłam rekord-dziś wkopałam ostatnie 5 tulipanów i wiosną zobaczę, co one na to :;230

Ogródek mój dopiero się tworzy, ale po męczącym sezonie letnio-budowlanym i użeraniu się z ekipami odzyskałam siły..Najgorsze jest to, że teraz dostałam weny ogrodowej-najchętniej jeździłabym po ogrodniczych i sadziła, udając, że to nie jest listopad. Ja chcę wiosny ;:164 skoro jednak moje chciejstwo nic nie da-szybko wracam do Twojego, Agnieszko, ogrodu pooglądać wcześniejsze części. Troche tego jest, więc będę mieć zajęcie na najbliższe wieczory. :heja
Podszkolę się też pod względem kompozycji-to może mniej gaf strzelę wiosną.. :oops:

Pozdrawiam gorąco w ten chłodny wieczór
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Witaj Aguś wtorkowo :wit Smak chleba jak najbardziej mi odpowiada, teraz upiekłam go ze słonecznikiem, ale podobnie jak Ty mam w planach pieczenie z różnymi ziarnami i będę zmierzać do razowców. W tym tygodniu mam w planach pizzę wg przepisu z lubianego przez Ciebie bloga. Dziś chyba słonko nam nie wyjrzy.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Dzień dobry Aga :wit
jestem ciekawa jak się udał chlebek...
Miłego dnia.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
x-ag-a
---

Post »

Dzień dobry w nowym, krótszym tygodniu!
Pogoda póki co smętna, ale nie jest najgorzej. Brakuje tylko słońca, by móc uznać dzień za naprawdę przyjemny.

Iwonko, dzięki - chleb udał się wyśmienicie! Wygląda na to, że właśnie porzuciłam ten zwykły, kupowany w sklepie :) Skórka chrupiąca, smak i konsystencja razowca idealne... na drugi dzień równie dobry, a ważność będzie miał zdecydowanie dłuższą (tyle, że te dwa chleby do jutra znikną i znowu czeka mnie pieczenie ;-)) Ale uwierz, to jest takie przyjemne, że warte wszelkich zachodów :)

Obrazek

Bogna, bardzo się cieszę, że się zdecydowałyśmy na pieczenie. Smak nieziemski, a jaki zapach w domu! Ja będę próbować różnych wypieków, bo po pierwszej udanej próbie już mi to nie straszne! Co dziś gotujesz? U mnie będzie brokułowa z ziołowymi grzankami a na kolację tarta wytrawna. Miłego!
Moniko, bardzo mi miło, że odwiedziłaś mój ogród! Teraz, niemal już po sezonie, będziemy mieć trochę więcej czasu na forumowanie i odwiedzanie nieznajomych dotychczas wątków. Super, że na spacer wybrałaś się też do mnie, a jeśli jeszcze moje spojrzenie na ogród przypada Ci do gustu, pozostaje mi się tylko cieszyć :)
Bardzo chętnie obejrzałabym Twoje włości i zielone poczynania... czy masz w planach założenie swojego ogrodowego wątku?
Serdecznie Cię pozdrawiam dziękując za słowa uznania!
Ewo, Ty uwielbiasz obkładać się kotami, a ja - odkąd mamy Sarę - częściej przebywam w psim towarzystwie... nasze 'tysiąc stóp' nas po prostu nie odstępuje.
Iwonko, gwarantuję Ci, że z tego przepisu ciasto na pizzę wyjdzie wyśmienite :)
Piszesz, że i Ty wsadzałaś w miniony piątek cebulowe? To jedziemy na jednym wózku ;-)) I tak zakwitną wiosną, wiemy to :)
Dobrego tygodnia!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry Aguś!
Nadrobiłam zaległości, obejrzałam cudne foty, poczytałam o zenku, wirtualnym pospolitym ruszeniu sadzenia cebulowych i zapachniało mi chlebusiem pieczonym na koniec :D Zdjęce z czerwonymi owocami i pentagonalnym bokeh przecudne!
Ja byłam w tym roku na zajęciach z obsługi lustrzanki w Akademii Nikona, ale na podstawy fotografii już nie dotarlam, dwóch z rzędu dni urlopu nie mogłam wziąć. Moze następnym razem. Warto dobie obczajać terminy i dzwonić do nich dzień przed zajęciami, często umożliwiają udział za polowe ceny wyjściowej.
Miłego dnia!
Buziaki ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Agnieszko witam wtorkowo. Widzisz, Ciebie zmobilizowałam do sadzenia cebulowych, a u siebie mam je ciągle w kartonie. Miałam jednak reomotowo-wykończeniowe weekend i nie miałam czasu na ogród. Zmęczona jestem przeokropnie, wolałabym wozić tony ziemi taczką, to bym wypoczęła ;:306
Pani Bestia
200p
200p
Od: 14 lis 2011, o 11:55

Post »

Widzę, że gładko poszło ;:137 Bardzo ładnie, bardzo! ;:215 Coś mi się zdaje, że Twój Zenek tak szybko się do lodówki nie wprowadzi... 8-)
"Na początku był Smok."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”