Witam wszystkich, chciałbym abyście zamieszczali tutaj zdjęcia swoich roślin. Prawdziwych seniorów..10cio...20to...30to letnich i starszych, jeżeli tylko takie posiadacie.
Ostatnio sam otrzymałem pewien ok. 20 letni gatunek kaktusa i przyznam szczerze, że jest coś magicznego w roślinach, które mają za sobą tak długą historię.
Jeżeli taki temat już powstał, to sorry za jego ponowienie. Przeglądnąłem sporą ilośc stron i na takiego na natrafiłem.
Jednak jeśli to temat nowy na tym forum, zapraszam i czekam z niecierpliwością na Wasze rośłinki.
Pozdrawiam
Czas na seniorów !! Czyli najstarsze okazy z Waszych hodowli
- PlantoHolic
- 50p
- Od: 1 lis 2013, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- PlantoHolic
- 50p
Re: Czas na seniorów !! Czyli najstarsze okazy z Waszych hodowli
Widzę, że trochę się nie możecie rozkręcic. Więc może ja zacznę.
Na chwilę obecną posiadam tylko jednego tak sędziwego delikwenta, który nada się do umieszczenia jego zdjęcia pod tym tematem.
Jest to - Cereus Peruvianus Monstrosus - ma ok. 20 lat, 45 cm wysokości od poziomu gleby i ok. 15 cm w najszerszym miejscu. Jest u mnie od niedzieli i jeszcze nie doczekał się nowej odpowiedniej do jego rozmiarów donicy. Muszę również zadbac o wymianę podłoża w jakim rośnie.

Na najbliższy weekend mam już jednak umówioną "adopcję" kolejnego leciwego kaktusa. Jak tylko będzie już z nami zaprezentuję go oczywiście na forum.
Czekam na zdjęcia Waszych seniorów.
Pozdrawiam
Na chwilę obecną posiadam tylko jednego tak sędziwego delikwenta, który nada się do umieszczenia jego zdjęcia pod tym tematem.
Jest to - Cereus Peruvianus Monstrosus - ma ok. 20 lat, 45 cm wysokości od poziomu gleby i ok. 15 cm w najszerszym miejscu. Jest u mnie od niedzieli i jeszcze nie doczekał się nowej odpowiedniej do jego rozmiarów donicy. Muszę również zadbac o wymianę podłoża w jakim rośnie.

Na najbliższy weekend mam już jednak umówioną "adopcję" kolejnego leciwego kaktusa. Jak tylko będzie już z nami zaprezentuję go oczywiście na forum.
Czekam na zdjęcia Waszych seniorów.
Pozdrawiam
- PlantoHolic
- 50p