U mnie niespodziewany obrót spraw... zamiast storczyka, na rocznicę od lubego dostałam kota
Storczykoza - moje dzieciaczki
Re: Storczykoza - moje dzieciaczki
Dzięki gianna 
U mnie niespodziewany obrót spraw... zamiast storczyka, na rocznicę od lubego dostałam kota
kota jeszcze u nas nie ma, jedziemy po niego w sobotę. Pech chce, że mój główny storczykowy inkubator znajduje się na parapecie w sypialni, który jest 20cm nad podłogą
więc muszę je stamtąd kategorycznie przestawić na inne parapety, mam nadzieję że nie wstrzymają wzrostu, będzie kombinacja
No i ukochany pozbawił mnie jednego pączka odsłaniając zasłonę 
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hihihiii i zacznie się kombinowanie w stylu " jak uratować kwiatki przed kotkiem?"
Jakiś rasowy sierściuszek się Wam szykuje?
Jakiś rasowy sierściuszek się Wam szykuje?
Nie znam zagadnienia z autopsji, ale chyba Kasia ma rację. Twoje storczyki chyba są zagrożone. Nie wspomnę o ... lubym. On też jest zagrożony. W następstwie swojego upominku 
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
O tyle dobrze, że wyczytałam, iż storczyki nie są trujące
kahim sierściuszek kundelek ;) matka dachowiec, są podejrzenia, że ojciec jakiś "rasowy" z sąsiedztwa
głęboko wierzę, że trafił mi się wyjątkowo grzeczny egzemplarz, który będzie wiedział sam z siebie, że kwiatków nie wolno tknąć
Gianna na razie, to budżet domowy czuje się mocno zagrożony
A w temacie storczyków, to pinlong cheris zgubił już połowę kwiatów, to się nacieszyłam, 2 tygodnie postał
ale był cały rozkwitnięty, musiał długo w kwiaciarni stać... ale za to przeceniaczek z ciemnymi kwiatami wziął się do roboty, ma już 4 pączki na jednym odgałęzieniu, jeden na drugim i wypuszcza 2 nowe odbicia
nie mogę się doczekać
pierwszy zakwitnie przeceniaczek, ale ten z jasnymi kwiatami.
Gianna na razie, to budżet domowy czuje się mocno zagrożony
A w temacie storczyków, to pinlong cheris zgubił już połowę kwiatów, to się nacieszyłam, 2 tygodnie postał
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Latte, jak tylko sierściuszek pojawi się w domu, masz obowiązek wstawić zdjęcia na forum!!!
To na pewno będzie bardzo grzeczny i poukładany koteczek
To na pewno będzie bardzo grzeczny i poukładany koteczek
Wstawię, wstawię, oczywiście w towarzystwie storczyka, żeby nie było, że offtop 
- Dufin

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
TUTAJ możesz bezkarnie wklejać kotki, ślimaczki, motylki, koniki, storczyki i inne cuda wianki 
O dziękuję Dufin, nie wiedziałam że taki wątek istnieje

Masz może jakieś nowości poza kotkiem ?
Coś pęczkuje, pędzikuje ? 
Z nowości to nic, ten mniejszy z koszyka pogubił już praktycznie wszystkie kwiaty i porozwijał nowe pąki, ale bidnie to wygląda ;) myślę że z miesiąc i będą nowe kwiatki, bo wszystkie co się obudziły to rosną na potęgę
jeden to może nawet i szybciej
a do nowości sklepowych to nawet nie podchodzę
chociaż chyba będę musiała się pozbyć 3 fikusów, bo są trujące, to wypadałoby w ich miejsce chociaż jednego storczyka nabyć 
- kamikami26
- 1000p

- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Jak 3 fikusy odchodzą to należy 6 storczy w ich miejsce postawić

Kupiłam magicala, jest zjawiskowy
kami wszystko przez Ciebie
jeszcze 5 muszę kupić
Najpierw byłam w Ikei, tam pięknych egzemplarzy od groma, ale uparłam się że chce magicala i koniec! co prawda przymierzałam się do kilku egzemplarzy, grzebałam tam chyba godzinę ale wyszłam
poszłam do obi-tak-to-robi, tam też się pokręciłam, było kilka zdechlaków za 5zł, ale takie zwyczajne kwiaty miały, przemówiłam sobie do rozsądku
no i jak już wychodziłam, to zobaczyłam jak magical stojący na uboczu do mnie krzyczy
luby mnie zabije
ale jak zobaczy jaki jest piękny, to może zrozumie
Oczywiście żeby nie było zbyt pięknie, to mi spadł jak się gramoliłam z siatami, straty są takie że złamał się jeden kwiatek i wyleciała połowa kory
Najpierw byłam w Ikei, tam pięknych egzemplarzy od groma, ale uparłam się że chce magicala i koniec! co prawda przymierzałam się do kilku egzemplarzy, grzebałam tam chyba godzinę ale wyszłam
Oczywiście żeby nie było zbyt pięknie, to mi spadł jak się gramoliłam z siatami, straty są takie że złamał się jeden kwiatek i wyleciała połowa kory
- kamikami26
- 1000p

Kurcze znowu coś przeze mnie
Przynajmniej będziesz miała piękny widok na parapecie a w słonku zjawiskowy zapaszek
-- 7 lis 2013, o 21:12 --
Dawaj foto

Przynajmniej będziesz miała piękny widok na parapecie a w słonku zjawiskowy zapaszek
-- 7 lis 2013, o 21:12 --
Dawaj foto
Czy jest jeszcze ktoś, kto nie ma Magica na parapecie? Jaaaaaaaa..... a tak bardzo mi się podoba.
latte gratuluję. Fotki by się przydały.
5 Magicali musisz kupić.....
czy innych?
latte gratuluję. Fotki by się przydały.
5 Magicali musisz kupić.....
Z pozdrowieniami - Janka
- kamikami26
- 1000p

Janeczko jak mój basalek będzie miał korzonki-jest Twój