Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.3
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.3
Aniu jeśli Twoje cudne roślinki potrzebują deszczu to mogę wysłać Ci trochę swojego, pada u nas od dwóch dni cały czas

- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zaległości nadrobione.Aniu fotki pokazują doskonale piękno roślin.Na przyszły sezon tez zamierzam znaleźć miejsce na bratki,małe wdzięczne kwiatuchy.Bratki masz z własnego siewu?
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja bym chciała te średnie, bo mam te malutkie, 10-15 cm.
Mam jeszcze jedne, ale rosną w cieniu, więc nigdy nie pokazały co porafią. W tym roku nawet nie zakwitły. Będę przesadzała
Mam jeszcze jedne, ale rosną w cieniu, więc nigdy nie pokazały co porafią. W tym roku nawet nie zakwitły. Będę przesadzała
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Anna11-AneczkoDziękuję miło mi usłyszeć,że podobają się komuś moje zdjątka.Berberysy, o tej porze roku wyglądają najpiękniej,,najżywiej,,najciekawiej,Hmmm żółty berberys,,, musi pięknie iciekawie wyglądać
Iwonko0042 No tak,,dla roślinek bardzo potrzebny jest deszcz,,,ale jak u Cibie pada,,,to może dojdzie i do mnie,Chociaż to 2 krańce Polski
jonatanka-Joasiu Cieszę się,że już jesteś.Już wszystkie prace zrobione,drzewka posadzone??Bratki mam z własnego siewu,to te które tak długo kwitną i kwitną.Na wiosnę miałam więcej ,,kupionych,,ale tamte szybko przekwitły.
dorcia7-Dorotko To może i jutro dojdzie do mnie ten deszczyk
Margo2-GosiuJa takich po 10 15 cm,,,to nie mam,mam takie niebieskie po 20-30 cm i reszta to duże na 1 m białe , i wielgachne na 1,5 m.Ja tez mam jedne pod winogronem,,mało mają słońca i sa tam marne,,,a te na słońcu,,pieknie kwitną
Jeszcze widziałam żółte,,,mam na nie ochotę ,bo na jesieni mało żółtych kolorków i chyba na wiosnę sobie je kupię gdzieś
Czy to już ostanie???

Marcinkowo;

Iwonko0042 No tak,,dla roślinek bardzo potrzebny jest deszcz,,,ale jak u Cibie pada,,,to może dojdzie i do mnie,Chociaż to 2 krańce Polski
jonatanka-Joasiu Cieszę się,że już jesteś.Już wszystkie prace zrobione,drzewka posadzone??Bratki mam z własnego siewu,to te które tak długo kwitną i kwitną.Na wiosnę miałam więcej ,,kupionych,,ale tamte szybko przekwitły.
dorcia7-Dorotko To może i jutro dojdzie do mnie ten deszczyk
Margo2-GosiuJa takich po 10 15 cm,,,to nie mam,mam takie niebieskie po 20-30 cm i reszta to duże na 1 m białe , i wielgachne na 1,5 m.Ja tez mam jedne pod winogronem,,mało mają słońca i sa tam marne,,,a te na słońcu,,pieknie kwitną
Czy to już ostanie???

Marcinkowo;

Aniu
sadzonka jest malutka ma jakieś 15 cm...niezbyt wypasione krzaczki były w tym kolorze. Wiem że bardzo szybko rośnie. Przez kilka letnich tygodni będzie ją lepiej widać. Pokrój nie wiem jaki będzie, na razie gałązki są sztywne i skierowane prosto do góry. Choruję jeszcze na karłową odmianę, podobna do tego krzaczka co rośnie na skalniaku, tylko w seledynowym kolorze. W internecie tylko widziałam, w szkółkach nie było takiej odmiany. Może na wiosnę będzie większy wybór.
Dużo jeszcze Masz kolorów w ogrodzie, u mnie już prawie wszystko przekwitło.
Dużo jeszcze Masz kolorów w ogrodzie, u mnie już prawie wszystko przekwitło.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jak na razie listopad zapowiada się ładnie, więc różyczki jeszcze moga kwitnąć
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Aniu, masz przepiękny kolor kosmosa, prawdziwa perełka, cudo.
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ale Ci pięknie jasnota nadal kwitnie
A festiwal marcinkowy to po prostu rewelka
Śliczne są te bratki, bardzo podobają mi się takie zestawienia kolorów
Śliczne są te bratki, bardzo podobają mi się takie zestawienia kolorów
- juni

- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Sporo roślin jeszcze kwitnie u Ciebie.
Poproszę o zdjecia jabłoni ozdobnej i nazwę,podoba mi się coraz bardziej.
Poproszę o zdjecia jabłoni ozdobnej i nazwę,podoba mi się coraz bardziej.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Anna11-Aneczko To .,że sadzonka jest malutka to nic,,,urośnie ważne aby kolor był piękny,A na te berberysy o karłowej odmianie i ja choruję,,Jak trafię gdzieś na wiosnę to sobie kupię
W większości to już tylko marcinki,gazanie i bratki zostały,,,reszta to jakieś pojedyncze sztuki,które dobrze trzeba wypatrzeć w ogrodzie.
Margo2-Gosiu Faktycznie jeszcze mamy śliczną pogodę,,, to może różyczki w pakach zdążą rozkwitnąć.
zwkwiat-ZosiuWitaj,kochana
Kosmos owszem,,ładniutki ma kolorek mi też się on podoba
tesia39-Teresko Ja jasnotę po wiosennym przekwitnięciu przycinam i ona na jesieni jeszcze kwitnie i bardziej podobają mi się takie zwarte kępki
Tak marcinki jeszcze czarują.bratki już też mnie,Jeszcze trochę to tylko iglaczki i żurawki zostaną
juni-BeatkoJuż nie wiele,,,nie wiele kwitnień,,,prawie wcale,, oprócz marcinków.Moja rajska jabłoń to Royalty. Różniej poszukam zdjątek ,za pewne jeszcze będę musiała pozmniejszać i wstawię
Znalazłam jeszcze kwiatuszka
]

ten jest niski
a te wysokie;

Fiona i jej zdobycze;

Margo2-Gosiu Faktycznie jeszcze mamy śliczną pogodę,,, to może różyczki w pakach zdążą rozkwitnąć.
zwkwiat-ZosiuWitaj,kochana
tesia39-Teresko Ja jasnotę po wiosennym przekwitnięciu przycinam i ona na jesieni jeszcze kwitnie i bardziej podobają mi się takie zwarte kępki
juni-BeatkoJuż nie wiele,,,nie wiele kwitnień,,,prawie wcale,, oprócz marcinków.Moja rajska jabłoń to Royalty. Różniej poszukam zdjątek ,za pewne jeszcze będę musiała pozmniejszać i wstawię
Znalazłam jeszcze kwiatuszka
] 

a te wysokie;

Fiona i jej zdobycze;

- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Aniu, bardzo podoba mi się Twój dom i wspaniale zagospodarowane otoczenie.
Zachód słonka pięknie ujęty a śliczna Fionka odwdzięcza się jak może, nawet od pyszczka sobie odejmuje dzieląc się z Wami.
Zachód słonka pięknie ujęty a śliczna Fionka odwdzięcza się jak może, nawet od pyszczka sobie odejmuje dzieląc się z Wami.
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
mam też taką kotkę
zupełnie jak twoja Fiona.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Amara
- 1000p

- Od: 13 maja 2013, o 19:07