Utworzyłam nowy folder ze zdjęciami ogrodowymi. Niezwykle pięknie w tym roku rozpoczął się najcięższy dla mnie miesiąc w roku...
kilka ujęć z serii:
"Niezłomne"

Gosia,
miło mi, że jeszcze coś widzisz nowego w tym moim ogródku....
ja mam zupełnie odmienne wrażenie....
Tamaryszku,
jestem zaszczycona twoją wizytą

Uniola jest jak najbardziej warta zainteresowania

i jeszcze coś: postanowiłam nie pokazywać budowli, tylko zbliżenia ogrodowe....zarówno dom, jak i altana są bardzo charakterystyczne.....zapraszam zatem do mnie
 really, really
  really, really  
 Agnieszko,
liście - dostałam świeżą porcję, ale to nic, akurat pomógł syn: kosiarka i po sprawie....... z różami tak łatwo nie jest, ale ja zostałam przez moje róże w tym roku zmuszona do tej pracy....
oj, tam....przy okazji

Ogrodowo: poprzesadzałam nieco bylin, posadziłam doniczki stojące od lata.....może coś tam się uchowa na przyszły sezon...
Straszna niemoc pisania mnie ogarnęła, zaglądam stale do waszych ogrodów, czytam - ale nie piszę
 listopad jest dla mnie co roku taki trudny do zniesienia
  listopad jest dla mnie co roku taki trudny do zniesienia 

też mnie zaciekawiła uniola-śliczne cudo
  też mnie zaciekawiła uniola-śliczne cudo ...bardo u ciebie gustownie wszystko połączone
 ...bardo u ciebie gustownie wszystko połączone  

....ogarniesz sprawę w 2 minuty. Z pewnością trochę nie pokazałam, ale....niech tak zostanie
 ....ogarniesz sprawę w 2 minuty. Z pewnością trochę nie pokazałam, ale....niech tak zostanie  

Nowo posadzone róze wypuszczają liście na wyścigi, cebulowy ruszyły. NAabardziej wyrywny narcyz ma.....pąki kwiatowe
 Nowo posadzone róze wypuszczają liście na wyścigi, cebulowy ruszyły. NAabardziej wyrywny narcyz ma.....pąki kwiatowe   Tego szaleńca musze przenieść do doniczki.
 Tego szaleńca musze przenieść do doniczki.
 ale miał rację, nie zmieściłaby się. To jednak wielki krzew. Posadziłam w pobliżu Lavender Lassie, obok kratek z białymi Summer Snow przy drewutni. Będzie tam miała dużo słonka i towarzystwo Elmshorna, powinny do siebie pasować
 ale miał rację, nie zmieściłaby się. To jednak wielki krzew. Posadziłam w pobliżu Lavender Lassie, obok kratek z białymi Summer Snow przy drewutni. Będzie tam miała dużo słonka i towarzystwo Elmshorna, powinny do siebie pasować  

będę się przypominać
 będę się przypominać