Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Jagódko, pierwsze kroki ;:oj, to wiadomość miesiąca ;:138.
Teraz już powinno pójść z górki.
Te rośliny to pewnie rudbekia i przetacznik. Kwitną u Ciebie rośliny, o których ja już dawno (po przymrozkach) zapomniałam... ;:224.
A i u Ciebie, niepoprawna optymistko, z zadowoleniem obserwuję powrót radości życia ;:138.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagodko-wspaniała wiadomość o synu!
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Igo, gratuluję i dziękuję za tak mile wieści.
Twój syn to zuch ;:215 .
Dzięki tobie ma taką motywację ;:196
Myślę cieplutko ;:168
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj JAGÓDKO :wit
Cieszę się z wszystkimi,że zmienia się na lepsze :!:
Teraz pójdzie z górki ...
Sławek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

JAGÓDKO....metoda drobnych kroczków to cudowne lekarstwo dla cierpliwych i wytrwałych......stosujesz i popłaca....ani się obejrzysz jak Janusz zacznie śmigać na rowerze, to dobry sprzęt na rehabilitację.....

...a w Twoim ogrodzie jak w pełni lata...wszystko kwitnie, jak to się dzieje :?: :?:

pozdrawiam i wracajcie na łono natury....
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tak, wiadomość jest fantastyczna. Wiedziałam, że bedzie dobrze,
A chryzantemy nie muszą być jednoroczne.
Czy byłaś kiedyś w wątku Tereski Jatry?
Tam to dopiero są widoki. Polecam odwiedziny w tym wątku
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Iguniu świetne wiadomości ;:138 Wiedziałam ,że tak będzie... mało kto ma tak oddaną pielęgniarkę
Bardzo się cieszę ,ale pamiętaj tez o swoim zdrowiu ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

JAGÓDKO :wit Również trzymam kciuki za postępy syna ;:138 Szpitale jak szpitale aż strach się bać a co dopiero się tam dostać ;:131 . IGUNIU - cudnie masz w ogrodzie oby listopad był też łaskawawy i tak szybko nie mroził :)
Pozdrawiam Ewula
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Iguś- wspaniała jesień w Twoim ogrodzie..W zasadzie można by polemizować, czy to jesienne widoki ;:173
Wyglądają jak wspomnienie lata ;:3
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

evluk-jakie wspomnienie? U Igi lato trwa nawet w listopadowym ogrodzie,to przez ten optymizm i pogodę ducha!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jagódko tak dużo jeszcze kwiatuszków kwitnie u Ciebie, jesień w Twoim ogrodzie jest kolorowa i piękna ;:167
Mam nadzieję, ze u Was wszystko na dobrej drodze, że z dnia na dzień lepiej..... Serdecznie pozdrawiam i przesyłam uściski ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witam serdecznie wieczorową porą ...czas co nieco pokazać - no i odpowiedzieć Miłym Gościom - co tu dużo ukrywać - jesteście lekiem na wszelkie zło ...i za to Wam dziękuję ;:180

Agusiu ...nie uwierzysz ...ale w ogrodzie w najlepsze kwitną róże , primule , onętki , lobelie i nasturcje . W domu natomiast zakwitły szlumbergery , a storczyki mają pąki .
Dziękuję , u nas z dnia , na dzień jest lepiej ...wczoraj przywiozłam kolejne ortezy ( tamte były zbyt ciasne -teraz ma zupełnie inne ) ... On musi chodzić , w celu usprawnienia . Problem z prawą nogą ...chyba pójdzie do operacji ...ból w kolanie , zgiąć nie może , ani też stanąć na niej się nie da . Wycinałam martwą skórę na pięcie , bo miał założone szwy , a nigdzie tego faktu nie odnotowano - więc dopiero dotarłam skalpelem do szwów , które wystają pod wyciętym kawałkiem .
Dla Ciebie , z serdecznościami ;:196 ... Hibiskus ...Orange

Obrazek

Ewka...oj , tak - w rzeczy samej ... radość w sercu , gdy idzie coś po naszej myśli , a i kwitnące rośliny napawają optymizmem - to tak , jakby we mnie lato było .
Dla Ciebie ;:168 ...z pozdrowieniami ...

Obrazek

Ewuniu... ...mimozami jesień się zaczyna ......jednak faktycznie u mnie jej nie widać ...( jedynie gołe drzewa na tle nieba przypominają mi , że to już jesień - więc głowy nie unoszę za wysoko )...
Ale to trzeba zobaczyć na własne oczy ...
Może Cię skuszę ;:196 ?....
Obrazek

Ewuś...oj , masz rację ...z daleka się trzymać od całej służby zdrowia ...już w kolejce czekając można zawału dostać ...
Myślę , że taki czas późnego lata / wczesnej jesieni - jeszcze potrwa do grudnia - oby .
Pozdrowienia z podziękowaniami za życzenia dla Syna ;:196 ...
Obrazek

Danuś...i ja jestem pełna entuzjazmu , gdy Janusz stanął po raz pierwszy na nogi ...to cieszy ...ale jednocześnie martwi fakt , ze prawa noga jest w dalszym ciągu niewładna , boląca :( .
Dziękuję za miłe słowa...ja o sobie nie myślę , bo ... nie mam po prostu na to czasu .
Buziaki ;:196 ...z dedykacją ...

Obrazek

Gosiu...cały czas w to wierzyłam i nadal wierzę , ze będzie coraz lepiej .
Wiem , ze chryzantemy są wieloletnie ...pamiętam , z dzieciństwa , w ogrodzie mojej Cioci rosły rdzawo rude , wysokie na 1,50 cm chryzantemy , którymi ubierało się groby bliskich .
Bywałam - i to nie raz - w wątku Tereni / Jatry ...ma śliczne , a zwłaszcza bordowe , różowe , rude , czerwone .
Pozdrawiam cieplutko - pomimo , ze u mnie pada i wieje ....
Zadowolisz się takim skromnym kwiatkiem ?....

Obrazek[/url]

Krysieńko ...ja - z natury niecierpliwa - podobnie jak i Janusz ...ale trzeba czasem nauczyć się cierpliwości ... a na rowerze , to On jeździł po 50 , 100 km , w ciągu jednego dnia . Ma rower wyczynowy ...ale upłynie trochę czasu , zanim na niego wsiądzie .
No - jakoś tak ...szaro , smutno bywało przez wypadek Syna , więc Dobry Bóg , by osłodzić mi ten czas oczekiwania pozwolił moim roślinom nacieszyć oczy me i serce - tak w domu , jak i w ogrodzie . Zapominałam o smutkach ... szukałam w roślinach pocieszenia , odskoczni ... pełna nadziei i wiary - umacniałam się .
Dla Ciebie ...z podziękowaniem .... ;:196 ....

Obrazek

Sławku ...inaczej być nie mogło ....dziękuję ;:196
Co by wybrać dla konesera ...a może to ?....

Obrazek

Justysiu...ślicznie dziękuję za miłe słowa ;:196 ...ja cały czas motywuję , dopinguję , że da radę ...reszta należy do Niego .
Dla Ciebie ...
Obrazek

Jagodo Nadmorska ...niezaprzeczalnie ...to wiadomość miesiąca - oby tylko ta prawa noga zechciała być tak sprawna , jak lewa :( . Być może , że jest to rudbekia ...ale ta druga , to nie przetacznik , tylko tojeść orszelinowa .
Tak , jestem optymistką - nawet wówczas , gdy wszyscy wokół widzą świat w czarnych barwach ...ja - na przekór wszystkim uśmiecham się bez powodu ...będzie dobrze ;:196 .
No cóż ...może taką rośliną Cię zadowolę - skoro u Ciebie już po przymrozkach mało co kwitnie ?

Obrazek

Elżuniu...do tej pory była przekonana , ze był tylko jeden Niechcic - a tu proszę ... ;:306 ...ale nie martw się ...i mnie ta niemoc czasem ogarnia , że ..... "mi to lotto ".
Fajnie zabrzmiało ...mówisz , że weszłaś na parapety ;:oj ...tylko z nich nie spadnij .
Posyłam Ci ;:167 ...
Obrazek

Jadzieńko...krew u mnie krąży ...nawet za szybko - mimo niskiego ciśnienia ...ale fakt , faktem , że radość ogromna , że stanął na nogi i już nie wymaga tyle opieki , co przedtem , gdy leżał plackiem .
Sporo kwitnie jeszcze ...a najbardziej okazale ...onętki , które porosły na 1,80 cm ;:oj ...ani w lecie tak nie kwitły , jak teraz i mają mnóstwo pąków .
Buziaki ...dziękczynne ;:196
To co ..może dla miłośniczki róż ...róża - jedna z moich ulubionych ...

Obrazek

Grażynko...ależ mnie ...zaliczyłaś ...do Starszyzny ...uśmiałam się setnie ... ;:306 - przecież ja mam ...dopiero ...ach , nie ważne ...ważne , że czuję się o wiele za młodo ...czasem aż wstyd ...jak młodo .
Pomimo tego , co powyżej ...dziękuję , być może moje podejście do życia , jak i doświadczenie na coś może się przydać . Lubię ludzi i jestem ciekawa świata ...mam wiele zainteresowań , a ponadto uwielbiam czytać ...tak więc ...mówiąc nie skromnie ... z każdym znajdę temat do rozmowy - bez względu na wiek i wykształcenie .
Buziaki ;:196 ....z ..." dokładką "...
Obrazek

Przez te ikonki ...nie wiem , czy " przejdę " ....no i nie przeszłam ...poszły do .." poprawki " ..a wielka szkoda ...więc dla wszystkich ....wielkie ;:79
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

No cóż, cierpliwość to rzecz, która i mnie 'średnio' wychodzi... Te typy tak mają, ale jakoś świat do nas nie chce się dostosować, żeby wszystko było tu, teraz, od razu :)
Kwiaty jeszcze u Ciebie piękne. Zdecydowanie jest czym cieszyć oczy
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,cieszę się,ze idzie ku dobremu.Mam nadzieję,ze cierpienia,jakie przechodzi sprawią,że odpuści sobie tą niebezpieczną pasję.Mozna spełniać się na tysiąc innych sposobów,niekoniecznie igrając własnym życiem.Czy te kwiaty,które nam serwujesz to wspominkowe czy wszystko jeszcze u ciebie kwitnie?Podziwiam cię za siłę,wielką miłość,która sprawia,ze robimy rzeczy,o których nawet w snach nie śniłoby się nam,że jesteśmy zdolne je wykonywać.Mam nadzieję,ze syn docenia to,co robisz dla niego i chociażby z tego powodu nie zaryzykuje juz więcej wspinaczki?Miłego dnia Jagódko,niech ci przyniesie radość i uśmiech.
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko, dużo zdrowia dla Syna a dla ciebie dużo sił, dbaj również o siebie.
W ogrodzie masz jeszcze kolorowo, fotki jak zawsze piękne.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”