Ogród - hal1959 /r.2008/
Halinko witam serdecznie
Tak chodziło mi o tą roślinkę
czy ona zimuje w ogrodzie
i jeszcze jedno z tyłu za nią jest coś podobnego do agawy to też jest bardzo ładne .
Halinko bardzo Ci dziękuję za odpowiedź dotyczącą Krymu
Więc we wrześniu tam też pewnie będzie jeszcze bardzo ciepło
to coś dla mnie bo ja jestem ciepłolubna
Kochanie myślę ,że śmiało możesz wkleić zdjęcia z Krymu ja będę bardzo wdzięczna
Życzę Ci miłego dnia ja lecę zbierać malinki póki osy jeszcze śpią i dzieci

Tak chodziło mi o tą roślinkę
Halinko bardzo Ci dziękuję za odpowiedź dotyczącą Krymu
Kochanie myślę ,że śmiało możesz wkleić zdjęcia z Krymu ja będę bardzo wdzięczna
Życzę Ci miłego dnia ja lecę zbierać malinki póki osy jeszcze śpią i dzieci
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu,witaj.Ta roślina zimuje w gruncie,lubi wiosna lekko przymarznąć na końcówkach,ale odbija szybko,można ją strzyc,gdy jest większa,bo mi szkoda małej.Ja nie będę strzygła,chyba ,że za mocno wyrośnie,ale tak szybko nie rośnie,więc z nią nic nie robię.Można ją przykryć agrowłókniną na zimę i będzie ok.Ja za wcześnie odkryłam wiosną,przezimowała śliczni,a wiosną nie przykryłam i przymarzła,poobcinałam te końcówki i pięknie odbiła.Za nią z tyłu to trytoma.
Fakt na Krymie długo jest lato,byliśmy w pażdzierniku i było fajnie,po prostu cieplejszy klimat.Miłego dnia.
,uważaj na osy 
Fakt na Krymie długo jest lato,byliśmy w pażdzierniku i było fajnie,po prostu cieplejszy klimat.Miłego dnia.
- coccinella
- 1000p

- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
o jejku, jak tu kulinarnie się zrobiło!
co do cukinii, to ja ją zwyczajnie, w panierce, jak kotlety. A to co Ty nazywasz podłoże, to dla mnie jest pod nazwą paprykarz, bo daję tam jeszcze dużo papryki. W sumie to cukinia najlepsza świeża, ale ja ją zawsze mrożę. Poza tym dodaję ją do sosu do spagetti, do mięska na chińszczyznę, to wszelkiego rodzaju warzywno -mięsnych dań. Taki wypełniacz. Raz nawet robiłam pyzy z dodatkiem cukinii. I teżbyły dobre. Młode świetnie nadają się też do sałatek, a rewelacyjnie smakują w szaszłykach. Z grilla oczywiście.
kurcze, murzynek mi się marzy teraz...
cieszę się, że klematis odżył. Zrób zdjęcia!
co do cukinii, to ja ją zwyczajnie, w panierce, jak kotlety. A to co Ty nazywasz podłoże, to dla mnie jest pod nazwą paprykarz, bo daję tam jeszcze dużo papryki. W sumie to cukinia najlepsza świeża, ale ja ją zawsze mrożę. Poza tym dodaję ją do sosu do spagetti, do mięska na chińszczyznę, to wszelkiego rodzaju warzywno -mięsnych dań. Taki wypełniacz. Raz nawet robiłam pyzy z dodatkiem cukinii. I teżbyły dobre. Młode świetnie nadają się też do sałatek, a rewelacyjnie smakują w szaszłykach. Z grilla oczywiście.
kurcze, murzynek mi się marzy teraz...
cieszę się, że klematis odżył. Zrób zdjęcia!
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie.
Olu,dzisiaj rano upiekłam murzynka,czasami uda mi się wcześniej wstać, jeszcze coś będę robić,ale to póżniej zaserwuję
,pa.
Gosiu pewnie,że zdążyłaś na czas
,miłego dnia.
Iwonko i ja coś pocuduje z tą cukinią,a klematisa pokażę,wyszło mi z głowy żeby zrobić zdjęcie
,pa,pa.
Izuniu,gdyby to były same widoki bez osób to na pewno bym się nie wahała,nie miałam wtedy cyfrówki i zdjęcia nie będą rewelacyjne,no może coś wkleję

Olu,dzisiaj rano upiekłam murzynka,czasami uda mi się wcześniej wstać, jeszcze coś będę robić,ale to póżniej zaserwuję
Gosiu pewnie,że zdążyłaś na czas
Iwonko i ja coś pocuduje z tą cukinią,a klematisa pokażę,wyszło mi z głowy żeby zrobić zdjęcie
Izuniu,gdyby to były same widoki bez osób to na pewno bym się nie wahała,nie miałam wtedy cyfrówki i zdjęcia nie będą rewelacyjne,no może coś wkleję
- coccinella
- 1000p

- Od: 8 kwie 2008, o 12:42