Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21

Post »

Witaj Agnieszko, podobnie jak Ty kocham jesień , a jej radosne i nostalgiczne zarazem oblicze w Twoim ogrodzie jest wyjątkowe.
Zwróciłam uwagę na Twoje derenie, są takie bujne. Czy często je strzyżesz? Muszę chyba bardziej zadbać o swoje.
Zauważyłam ,że nie boisz się wolnej przestrzeni na rabatach , przerw miedzy roślinami. Rzadko się to widuje.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Iza, pierwszy raz słyszę, żeby ktoś bał się przestrzeni. To nie strach tylko zachłanność, a Aga umie powstrzymać chciejstwa :D

Aguś, z synem jak na razie w porządku. Chodzę do magików, oni zazwyczaj pomagają.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry! Zabieramy się za bary z kolejnym dniem? Ja zaplanowałam na dziś dużo zajęć, ciekawe czy wystarczy mi na nie czasu :)

Gosiu, cieszę się, że z synem lepiej!
Izo, dziękuję za odwiedziny, po długiej przerwie. Wierzę, że w okresie zimowym będziesz miała więcej czasu na forumowanie. Twoje ostatnie działania są dla mnie potężną inspiracją i chociaż nie mogę zbudować czegoś podobnego, to mam pewien plan... wszystko zależy jednak od stanu moich finansów wiosną :)
Przestrzeni na rabatach się nie boję; wręcz wolę oddech. Zależy to jednak od specyfiki i wielkości danego miejsca - moim zdaniem upychanie dużej ilości roślin u mnie zwyczajnie nie pasuje.
Derenie obcinam dwa razy do roku - dzięki temu bardzo się zagęściły i w sezonie stanowią prawdziwą ścianę zieleni. W stanie bezlistnym też je bardzo lubię :)
Grażynko, to bardzo miłe, co piszesz. Ty sama potrafisz wyciągać dla siebie dużo pozytywów z życia i tak trzymaj, a jeśli tylko mój ogród przyczynia się do uśmiechu na Twojej twarzy, to tylko jest mi sympatyczniej :)
Z kapustą zaszalałaś :) Muszę i ja spróbować kiedyś łazanek!

Ogród jest już nagi...
Obrazek

Dobrego dnia wszystkim życzę!
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Dzień dobry Aguś!
Ta nagość nie odebrała mu ani grama uroku... bo jak coś jest wyjątkowe to po prostu...jest czy to w ubarniu czy bez....
Tak samo jest z ludźmi...
Miłego dnia!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Agauś witaj :)
I u nas dzis wstał piekny, sloneczny choc bardzo chłodny dzień. Rankiem było chyba koło zera.
Górą rzeczywiście nago, ale dołem całkiem zielono. Dzięki zimozielonym nawet teraz jest pieknie.
Miłego dnia ;:196
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,jak radzisz sobie z liśćmi z brzóz, zbierasz dmuchawą czy grabisz tradycyjnie?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Agnieszko w kolejny piękny,słoneczny dzień!! :wit
Cieszę się ,że z synem lepiej.Te nasze dzieci,,,to największa miłość,troska i skarb ;:108
Ciepełko nas rozpieszcza ,,to fajnie jeszcze bo tych zimnych,szrych i ciemnych dni nie lubię :twisted:
Brzozy masz ogromne,,,,ale porządeczek iersza klasa,,już sobie wyobrażam ile pracy musisz włożyć,,aby tak było.Bo teraz z grabieniem liści trochę zajęcia ruchowego to miałaś ;:173
Miłego dnia kochana ;:3
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aneczko, witaj :) Gwoli ścisłości, mam córkę ;-) Kamień chyba się rozpadł i wysiusiał, więc jest dobrze :)
Brzozy są faktycznie spore, a w dodatku sporo ich wokół mojego ogrodu, więc jest co robić. Pracy w związku z tym dużo, ale trochę ruchu nikomu jeszcze nie zaszkodziło :) Pozdrawiam!
Małgosiu, z liśćmi radzę sobie tradycyjnie - grabię i koszę. Dmuchawę/odkurzacz też mam, ale tego użyję na końcu, dla kosmetyki.
A jak u Ciebie sytuacja?
Dorotko, dzięki za dobre słowo! Balans między iglakami a liściakami jest tak ważny, szczególnie teraz... pogoda cudna, aż żyć się chce!
Grażynko, masz świętą rację! A tak w ogóle, to ciągle przyświeca mi Twój cytat ze stopki ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wybacz....to coś żle przeczytałam,,,i poplątałam ;:223
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Ogród nagi? Nadal mnie zachwyca ;:oj Trawnik masz tak wymuskany, iglaste pięknie rozmieszczone, architektura ogrodowa cudnie wkomponowana. Bardzo lubię Twój ogród :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Agnieszko, jak na nagi ogród, to on jest bardzo bogato ubrany. Wczoraj miałam wolne okolicznościowe na ogród i znów co nieco pchnęłam do przodu, ale to są zmiany teraz niewidoczne. Porządkuję cały czas 30m rabatę hortensjową, na której trawy będę dosadzać i chyba jeżówki i niskie marcinki, a wiosną cebulowe mają kwitnąć.
Pani Bestia
200p
200p
Od: 14 lis 2011, o 11:55

Post »

Hej Aguniu! Masz może jakieś doświadczenia z zastosowaniem odkurzacza/dmuchawy do liści pod różanymi krzewami? Zastanawiam się nad kupnem. Mam co prawda znikomą ilość liściastych na ogrodzie, ale ta kolekcja róż... Jesienią jest "trochę" do sprzątania ;:209
"Na początku był Smok."
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Aga pomimo oskubanych z listków brzózek , ogród prezentuje się pięknie i tętni życiem ;:215
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Dekoracje przed domem gustowne i eleganckie. Ogród piękny. Wyraźne są tu piętra - wysokie drzewa, średnie krzewy, niskie roślinki i dywan trawy. Dzięki temu ogród wygląda na pełny, dojrzały i skończony - perfekcyjny po prostu :) Odpowiednie wszystkiego proporcje - mistrzostwo!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

I jak wyrobiłaś się z pracami? ja w tygodniu już w ogóle nic nie zdązę zrobić, bo jak wracam do domu to jest już ciemno. Nawet podlać nowo posadzonych różyczek nie mam kiedy. Podlewam co drugi dzień. mam nadzieję, że im to nie zaszkodzi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”