Doniczkowce Hani
- madusia
- 1000p

- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Doniczkowce Hani
- crazydaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Tylko troszke, Brendii.
Wnuczka 6 lat i synek 2 lata. Ale za to jaki ubaw, kiedy maly ze szwagrem rozmawia!
W kazdym badz razie w temacie roslin, to wolalabym odwalic okres zlobkowy, posadzic w doniczki, rozparcelowac na miejscowki i juz nie ruszac. Zwlaszcza ze wiekszosc roslin nie przepada za przeprowadzkami.
Haniu, taka h. fungii jak wrzucilam fote, to kwestia 10 funtow, podobnie Twister czy Caroline, ktore ostatnio kupilam. Podchowane. Za 10 funtow moge miec kilka zaszczepkow, a jak zrobie hurtowy zakup, to koszty przesylki sie rozloza i mam cale morze frajdy. 20 funtow to kolo 100zl, niech 25zl, polknie poczta (za nieduza przesylke), zostaje 75 na czysta rozkosz w stanie swiezo cietym. A jak sobie sama ukorzenie i wyprowadze od takiego szczyla, to mam naprawde duzo zabawy. Wole tak!
W kazdym badz razie w temacie roslin, to wolalabym odwalic okres zlobkowy, posadzic w doniczki, rozparcelowac na miejscowki i juz nie ruszac. Zwlaszcza ze wiekszosc roslin nie przepada za przeprowadzkami.
Haniu, taka h. fungii jak wrzucilam fote, to kwestia 10 funtow, podobnie Twister czy Caroline, ktore ostatnio kupilam. Podchowane. Za 10 funtow moge miec kilka zaszczepkow, a jak zrobie hurtowy zakup, to koszty przesylki sie rozloza i mam cale morze frajdy. 20 funtow to kolo 100zl, niech 25zl, polknie poczta (za nieduza przesylke), zostaje 75 na czysta rozkosz w stanie swiezo cietym. A jak sobie sama ukorzenie i wyprowadze od takiego szczyla, to mam naprawde duzo zabawy. Wole tak!
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ta z paseczkami śliczna
Moja teściowa ma chyba cosik takiego - wisi u niej z regału
Chyba się do niej uśmiechnę przy najbliższej okazji 
- hanka101

- Od: 31 mar 2013, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko, uśmiech w relacjach z teściową to podstawa
Zawsze możesz uśmiechnąć się do mnie
- baasik

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kinga, ta bordowa "trzykrotka" to setkrezja purpurowa (Setcreasea purpurea) 
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Tradescantia, ale od kwiatów zależy, jaka dalej 
- hanka101

- Od: 31 mar 2013, o 09:20
Witam wszystki moich Gości
Crazydaisy zaglądaj kiedy tylko masz ochotę
Krysiu
Brendii te dwie fioletowe panny to mam właśnie dlatego, że nie są zielone
Madusiu
Piasku Pustyni
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Świetne trzykrotki 
- Dumbledore
- 500p

- Od: 2 wrz 2013, o 14:04
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Odpowiem, bo to pilne, a może Hania może doda coś od siebie - to jest Euphorbia tirucalli. Jest to sukulent i jak najszybciej go trzeba wyciągnąć z wody, bo zgnije. Osuszyć, po kilku dniach do suchego podłoża i bardzo skąpo podlewać - jak sukulenty zimą, to tak w skrócie. Mam nawet bardzo duże drzewko z tego, mam kilka mniejszych, wdzięczny sukulent, ale jak najdalej go z wody.
- Brendii
- 500p

- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dumbledore no właśnie chciałam Ci pisać, że przed chwilą (byłam w ogrodniczym) taką roślinkę (i to już całkiem pokaźne drzewno, bardzo ładne
) widziałam w dziale sukulentów. Ale spece mnie ubiegli 
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
A coś na oczy mi weszło te 49zł, ale pewnie nie dopuściłam do siebie myśli, że to za kangurka akurat
Dla mnie to także astronomiczna kwota
Zazwyczaj kupowałam roślinki za 1-5zł i potem hodowałam hodowałam...
49 to nie wydałam na żadnego kwiatka, ba! najdroższy chyba był storczyk jakiś za ok 20zł
oczywiście z wyprzedaży jakiejś
Ta trzykrotka w paski to tzw "zebrina"
No co Ty
ale czad
A tak sobie myślałam co z moim rozumieniem nie tak, bo czytam co piszesz i tu 2-latek a tu za starą babę się masz.. i sobie myślę, coś ze mną albo nią nie halo
A tu nie stara ale młoda mamuśka
Ta trzykrotka w paski to tzw "zebrina"
crazydaisy pisze: Nie lubie dlugo sie w pieluchach bawic. (Powiedziala ta, co ma 25 lat roznicy miedzy najstarszym, a najmlodszym dzieckiem.)
No co Ty
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- crazydaisy

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Dobrze rozumiesz - Karol ma 21 miesiecy, a najstarszy 27 lat. No, mloda mamuska, tylko ciut przeterminowana.
Nie zmienia to faktu, ze szczesliwa z racji wywalczonego ciezko malucha. Bylo pytac zamiast w swoj rozum watpic. :P
Kinga
- Dumbledore
- 500p

- Od: 2 wrz 2013, o 14:04
O dziękuję!!! Już go wyjęłam z wody i osuszyłam ściereczką....dostałam go razem z hoyami, więc myślałam, że to szczepka hoi Retusy (tak wygooglowałam)...leżał w wodzie 6 dni...czy jest szansa, że coś z niego będzie?piasek pustyni pisze:Odpowiem, bo to pilne, a może Hania może doda coś od siebie - to jest Euphorbia tirucalli. Jest to sukulent i jak najszybciej go trzeba wyciągnąć z wody, bo zgnije. Osuszyć, po kilku dniach do suchego podłoża i bardzo skąpo podlewać - jak sukulenty zimą, to tak w skrócie. Mam nawet bardzo duże drzewko z tego, mam kilka mniejszych, wdzięczny sukulent, ale jak najdalej go z wody.