Uploaded with ImageShack.us
Ja też się wpisuję.-SONIA127- pisze:Piękne macie roślinki ;:108Ja bardzo lubie sansewierie,mają w sobie to ''coś'' i są mało wymagające i takie dekoracyjneWpisuje się żeby nie zgubić wątku.
Sympatyczna odmiana. Chętnie bym ją widziała w co jaśniejszym rogu pokoju. Ktoś wie jak się nazywa, albo możecie podać mi inne wysokie o ciekawym ubarwieniu?
Ta większa to jaka jest? Właśnie mam taką samąJudyta84 pisze:Witajcie![]()
Cieszę się ze znalazłam wątek poświęcony Sansewierii, ja od niedawna zaczęłam swoją przygodę z tymi cudnymi kwiatkami, mażą mi się takie wysokie odmiany może ktoś z was ma do sprzedania chociaż mały kawałeczek?![]()
A tym czasem pochwale się tym co mam co prawda są to tylko dwie odmiany ale zawsze to już coś.
Przepiękny masz widok z okna a eSki go dopełniają
Sylwik na 1 zdjęciu to chyba najbardziej popularna i dostępna sansevieria Gwinejska ,a na 2 to jak się nie mylę Black coral
Dziewczyny - ale nie ma takiej sansewierii. Jest S. 'Bantel's Sensation' . Odkrył ją Gustav E Bantel w 1946 roku, stąd nazwa na jego cześć. Warto dbać o poprawne nazewnictwo-SONIA127- pisze: rzadką odmianę sansevierii Bantels sensatione. Ma ślicznie wybarwione liście
Piękne okazy. PW