Mój ogród-Eukomis część 5
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród-Eukomis część 5
Jadziu zdjecie opisane.
Lodziu jesteś miła jak zawsze.
-- N 27 paź 2013 20:01 --
Kupiłam róże Fresia i Maizer Fastnacht, czy ktoś ma te róże chciałaby jakiś informacji jak się sprawdzają w realu i jakie są wielkie.

Lodziu jesteś miła jak zawsze.
-- N 27 paź 2013 20:01 --
Kupiłam róże Fresia i Maizer Fastnacht, czy ktoś ma te róże chciałaby jakiś informacji jak się sprawdzają w realu i jakie są wielkie.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko dziękuję  Frezje mam i warta tego ,żeby ją mieć .Nie choruje, ma śliczne błyszczące listki ,kwitnie praktycznie calutki sezon nawet teraz ma jeszcze kwiaty .Ma jakieś -120 cm i chociaż mój okaz ma już jakieś 10 latek wciąż mnie urzeka .2 lata temu w zimie mocno mi przemarzła ,praktycznie ścięta była do ziemi ,ale ślicznie odbiła i odbudowała krzaczek  i dalej cieszą mnie jej cudne kwiaty pachnące Frezją
  Frezje mam i warta tego ,żeby ją mieć .Nie choruje, ma śliczne błyszczące listki ,kwitnie praktycznie calutki sezon nawet teraz ma jeszcze kwiaty .Ma jakieś -120 cm i chociaż mój okaz ma już jakieś 10 latek wciąż mnie urzeka .2 lata temu w zimie mocno mi przemarzła ,praktycznie ścięta była do ziemi ,ale ślicznie odbiła i odbudowała krzaczek  i dalej cieszą mnie jej cudne kwiaty pachnące Frezją

Frezje mam i warta tego ,żeby ją mieć .Nie choruje, ma śliczne błyszczące listki ,kwitnie praktycznie calutki sezon nawet teraz ma jeszcze kwiaty .Ma jakieś -120 cm i chociaż mój okaz ma już jakieś 10 latek wciąż mnie urzeka .2 lata temu w zimie mocno mi przemarzła ,praktycznie ścięta była do ziemi ,ale ślicznie odbiła i odbudowała krzaczek  i dalej cieszą mnie jej cudne kwiaty pachnące Frezją
  Frezje mam i warta tego ,żeby ją mieć .Nie choruje, ma śliczne błyszczące listki ,kwitnie praktycznie calutki sezon nawet teraz ma jeszcze kwiaty .Ma jakieś -120 cm i chociaż mój okaz ma już jakieś 10 latek wciąż mnie urzeka .2 lata temu w zimie mocno mi przemarzła ,praktycznie ścięta była do ziemi ,ale ślicznie odbiła i odbudowała krzaczek  i dalej cieszą mnie jej cudne kwiaty pachnące Frezją- 
				akl62
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
eukomis, jesteś niezastąpiona.
Jeśli nie Danusia, to jej siostra, pewnie niedługo pojawią się na FO.

Jeśli nie Danusia, to jej siostra, pewnie niedługo pojawią się na FO.
- eukomis
Witam dzisiaj od rana miałam trochę roboty, te silne wiatrzysko połamało mi paliki przy drzewkach i wbijałam nowe, ale co może zrobić mała kobitka tylko puknąć sobie w ł.b   lub w rękę co też się zdarzyło.Byłam w Niedziele w Ogrodach Śląskich u Żurka kupiłam dwie róże i zawilca białego.  Kupiłam w Aldii tanio żonkile dzisiaj były paczki 20 szt po 2,50zł duże cebule.  Posadziłam na zapłociu na przetrwanie. Wykopałam już dalie bo mi wiatr połamał, a szkoda bo jeszcze miały dużo pąków kwiatowych
 lub w rękę co też się zdarzyło.Byłam w Niedziele w Ogrodach Śląskich u Żurka kupiłam dwie róże i zawilca białego.  Kupiłam w Aldii tanio żonkile dzisiaj były paczki 20 szt po 2,50zł duże cebule.  Posadziłam na zapłociu na przetrwanie. Wykopałam już dalie bo mi wiatr połamał, a szkoda bo jeszcze miały dużo pąków kwiatowych

lub w rękę co też się zdarzyło.Byłam w Niedziele w Ogrodach Śląskich u Żurka kupiłam dwie róże i zawilca białego.  Kupiłam w Aldii tanio żonkile dzisiaj były paczki 20 szt po 2,50zł duże cebule.  Posadziłam na zapłociu na przetrwanie. Wykopałam już dalie bo mi wiatr połamał, a szkoda bo jeszcze miały dużo pąków kwiatowych
 lub w rękę co też się zdarzyło.Byłam w Niedziele w Ogrodach Śląskich u Żurka kupiłam dwie róże i zawilca białego.  Kupiłam w Aldii tanio żonkile dzisiaj były paczki 20 szt po 2,50zł duże cebule.  Posadziłam na zapłociu na przetrwanie. Wykopałam już dalie bo mi wiatr połamał, a szkoda bo jeszcze miały dużo pąków kwiatowych- eukomis
- Amara
- 1000p 
- Od: 13 maja 2013, o 19:07
Pięne wszystko a rzeźba bardzo ciekawa na pewno ją ciekawie wykorzystasz  

Miło Was wszystkie zobaczyć.Szkoda,ze nie mogłam dojechać ale tak się ten dzień fatal nie mi ułożył.
Halinko piękne zdjęcia a trawy i to tak pięknie pokazane,do pozazdroszczenia.Ja też nakujpiłam cebul dość dużo więc mam nadzieję,że ogródek zakwitnie tak jak Twoj na pierwszej stronie.Całusy i wszystkie Was serdecznie pozdraweiam.

Halinko piękne zdjęcia a trawy i to tak pięknie pokazane,do pozazdroszczenia.Ja też nakujpiłam cebul dość dużo więc mam nadzieję,że ogródek zakwitnie tak jak Twoj na pierwszej stronie.Całusy i wszystkie Was serdecznie pozdraweiam.
Ogródek An-ki 
An-ka

An-ka
- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
- kupiłam dwie róże i zawilca białego. Kupiłam żonkile posadziłam na zapłociu.
Mówi ,że nie ma gdzie sadzić a za płotem tyyyle miejsca.
Tylko kupować.
Jak biedny paluszek?

Mówi ,że nie ma gdzie sadzić a za płotem tyyyle miejsca.
Tylko kupować.
Jak biedny paluszek?
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Halinko podprowadziłaś rzeżbę jakimś wyznawcom leśnych wierzeń  

oj nie przyznałaś się na spotkaniu, że też masz pięknotkę

oj nie przyznałaś się na spotkaniu, że też masz pięknotkę

- eukomis
Małgosiu żezba na razie jest zawieszona na ścianie na balkonie myslę gdzie ją umieścić.
Beato na zapłociu zrobiłam duży klomb i tam ląduja lichawe roślinki, jak się opamiętają to wracają z powrotem do ogródka . Zobacz jaki duży.
 . Zobacz jaki duży.

Ewa a ty pytałaś o nią?, bo ja nic nie wiem chyba byłam po 

Dzisiaj zrobiłam zdjęcia kwitnącym roślinom u mnie.

róża wanilia ma jeszcz dużo pączków

Beato na zapłociu zrobiłam duży klomb i tam ląduja lichawe roślinki, jak się opamiętają to wracają z powrotem do ogródka
 . Zobacz jaki duży.
 . Zobacz jaki duży.
Ewa a ty pytałaś o nią?, bo ja nic nie wiem chyba byłam po

Dzisiaj zrobiłam zdjęcia kwitnącym roślinom u mnie.

róża wanilia ma jeszcz dużo pączków

- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
No,no na 30 październik to to nie wygląda.
Ciekawe czy klomb zbliża się do ogrodu ,czy ogród do klombu.

Ciekawe czy klomb zbliża się do ogrodu ,czy ogród do klombu.

- JAKUCH
Czy Twoje róże  Halinko nadal tak kwitną jak zaczarowane z takimi pięknymi zieloniutkimi listkami   To aż niemożliwe
 To aż niemożliwe

To aż niemożliwe
 To aż niemożliwe- eukomis
Beato ty się nie podśmiewaj takie zaplecze to warto mieć.
Jadziu moje róże są zdrowe i tak kwitną zdjęcia zrobione w środę, właśnie ich już opryskałam na zimę od plamistości zawsze tak robię i jakoś nie chorują

Jadziu moje róże są zdrowe i tak kwitną zdjęcia zrobione w środę, właśnie ich już opryskałam na zimę od plamistości zawsze tak robię i jakoś nie chorują
- JAKUCH
To może zdradzisz  Halinko tajemnicę czym pryskałaś Twoje róże .Możesz nawet na PW chętnie skorzystam z przepisu .Słonko i powietrze bez trujących gazów to też atut pięknego kwitnienia róż  

- 
				akl62
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z ta "kliniką na zapłociu" to fajny pomysł.