Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum
- pestka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum
Witaj Ambo wróciłaś z działki do domu zaglądam ale mało piszę piękna jesień prawda

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Fajnie Bubuś maszeruje .
Śliczne zdjęcia z Kaszub. Szkoda, że nie możesz być tam przez cały rok.
A może kiedyś ?
Jak była pierwsza październikowa burza, to słyszałam i widziałam bardzo wyraźnie.
Przy tej ostatniej spałam jak zabita i dopiero w pracy dotarło do mnie, że jeszcze jest ta burza.
Może to i dobrze, bo przynajmniej nie straszna mi była podróż do pracy.

Śliczne zdjęcia z Kaszub. Szkoda, że nie możesz być tam przez cały rok.
A może kiedyś ?
Jak była pierwsza październikowa burza, to słyszałam i widziałam bardzo wyraźnie.
Przy tej ostatniej spałam jak zabita i dopiero w pracy dotarło do mnie, że jeszcze jest ta burza.
Może to i dobrze, bo przynajmniej nie straszna mi była podróż do pracy.
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ambo-październikowa burza?U nas tylko nadmierne jak na porę roku ciepło a dziś po halnym niemrawy opad.Rozumiem,że można już wysłać nasiona bo wróciłaś?
Wszystkim Twoim kotom długie wakacje na działce świetnie zrobiły,lśniące futra,dziarska mina.
Wszystkim Twoim kotom długie wakacje na działce świetnie zrobiły,lśniące futra,dziarska mina.
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Marysiu nadal cieplutko, więc tym bardziej szkoda.
Ale teraz jedno święto, potem drugie święta i będziemy wyczekiwać wiosny.
Jak zwykle.
Zdjęcia to Ty potrafisz ładne zrobić.

Ale teraz jedno święto, potem drugie święta i będziemy wyczekiwać wiosny.
Jak zwykle.
Zdjęcia to Ty potrafisz ładne zrobić.
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilu miłych gości
Izo - oj tam zaraz gapa... Tyle informacji nas atakuje z każdej strony, że taki mały niepozorny ciemiernik mógł przemknąć niezauważony
Beo - a widzisz! Pisałam że podobne
Taka czarownica jaki kot, tylko szklanej kuli nie mam( bo miotłę to i owszem ). Muszę koniecznie sobie kupić..tylko gdzie? Chyba zajrzę na Allegro
Remiku - no to szkoda, że dawno nie fotografowałeś - bo fajne zdjęcia robisz
Jadziu - oj żal, żal było się żegnać z działeczką - ale co zrobić! Jesienią i zimą pobyt tam nie jest już taki przyjemny
Agnieszko - ja chyba miałam podobną minę jak wsiadałam do samochodu.....A kto mnie pocieszy
Tereniu-Pesteczko - jak miło, że do mnie zajrzałaś! Przyjechałam już przeszło tydzień temu. A jesień faktycznie wyjątkowo piękna. Już nie pamiętam takiego pięknego października
Krysiu - działka jest fajna, ale cały rok - to nie wiem, czy bym tam chciała spędzać. Przeraża mnie jesień i zima na takim odludziu...
I jeszcze kwestia ogrzewania. To co jest w tej chwili wystarcza na wiosenno-jesienne chłody, ale nie na zimę.
Ewo-Drewutnio - koty rządzą
Ewo Krakowska - wiesz, ja przeżyłam kiedyś burzę z piorunami w grudniu, stojąc na zaśnieżonym przystanku autobusowym w drodze do pracy. To dopiero było niezapomniane przeżycie!
Koty w domu już zaczynają linieć...niestety...
Marylko - masz rację. Przeżyjemy Wszystkich Świętych, przeżyjemy Boże Narodzenie - a w styczniu już się będziemy rozglądać za nasionami
Jesienne wspomnienie z jeziorem w tle...

Izo - oj tam zaraz gapa... Tyle informacji nas atakuje z każdej strony, że taki mały niepozorny ciemiernik mógł przemknąć niezauważony
Beo - a widzisz! Pisałam że podobne
Taka czarownica jaki kot, tylko szklanej kuli nie mam( bo miotłę to i owszem ). Muszę koniecznie sobie kupić..tylko gdzie? Chyba zajrzę na Allegro
Remiku - no to szkoda, że dawno nie fotografowałeś - bo fajne zdjęcia robisz
Jadziu - oj żal, żal było się żegnać z działeczką - ale co zrobić! Jesienią i zimą pobyt tam nie jest już taki przyjemny
Agnieszko - ja chyba miałam podobną minę jak wsiadałam do samochodu.....A kto mnie pocieszy
Tereniu-Pesteczko - jak miło, że do mnie zajrzałaś! Przyjechałam już przeszło tydzień temu. A jesień faktycznie wyjątkowo piękna. Już nie pamiętam takiego pięknego października
Krysiu - działka jest fajna, ale cały rok - to nie wiem, czy bym tam chciała spędzać. Przeraża mnie jesień i zima na takim odludziu...
I jeszcze kwestia ogrzewania. To co jest w tej chwili wystarcza na wiosenno-jesienne chłody, ale nie na zimę.
Ewo-Drewutnio - koty rządzą
Ewo Krakowska - wiesz, ja przeżyłam kiedyś burzę z piorunami w grudniu, stojąc na zaśnieżonym przystanku autobusowym w drodze do pracy. To dopiero było niezapomniane przeżycie!
Koty w domu już zaczynają linieć...niestety...
Marylko - masz rację. Przeżyjemy Wszystkich Świętych, przeżyjemy Boże Narodzenie - a w styczniu już się będziemy rozglądać za nasionami
Jesienne wspomnienie z jeziorem w tle...

- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Marysiu
Dziękuję za wczorajszy dzień
Emanujesz pozytywną energią i czas za szybko minął....
Nie dziękuję za roślinki i nasiona jeszcze raz
Szkoda ,że teraz będzie mniej zdjęć z działki...
Dziękuję za wczorajszy dzień
Emanujesz pozytywną energią i czas za szybko minął....
Nie dziękuję za roślinki i nasiona jeszcze raz
Szkoda ,że teraz będzie mniej zdjęć z działki...
- amba19

Agnieszko - Spędziłyśmy urocze popołudnie
I mam głęboką nadzieję, że jeszcze to powtórzymy.
Dziękuję Ci za śliczny jesienny bukiecik, utrwalony na zdjęciu długo będzie cieszył moje oczy...

A jeśli chodzi o fotki z działki - to dopiero teraz będę miała czas i możliwości( czyli lepszy i szybszy internet) żeby powstawiać je jako wspomnienie wiosny i lata. A mam tych fotek na dysku kilka tysięcy...
Dziękuję Ci za śliczny jesienny bukiecik, utrwalony na zdjęciu długo będzie cieszył moje oczy...

A jeśli chodzi o fotki z działki - to dopiero teraz będę miała czas i możliwości( czyli lepszy i szybszy internet) żeby powstawiać je jako wspomnienie wiosny i lata. A mam tych fotek na dysku kilka tysięcy...
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marysiu miłe spotkanie i śliczny bukiecik !
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Marysiu mam podobne odczucia co do mojej wsi. Co innego zima w mieście.amba19 pisze: - działka jest fajna, ale cały rok - to nie wiem, czy bym tam chciała spędzać. Przeraża mnie jesień i zima na takim odludziu...
Śliczne zdjęcie zejścia do wody. Wiem, że zdjęcia będą - zawsze oglądam.
Zajrzyj do mnie - co za misa?
- amba19

Marysiu - forumowe spotkania są zawsze fajne
I to jeszcze jedna zaleta sezonu jesienno-zimowego( cały czas próbuję przypominać sobie różne zimowe przyjemności żeby sobie humor nieco poprawić...)
Marylko - prawda, że fajna! Nie dziwię się jej właścicielce, że nie chciała nawet gadać o sprzedaży. Gdyby była moja - to też za nic w świecie bym się jej nie pozbyła
A do Ciebie zaglądam i bez specjalnego miłego zaproszenia
Kochani - wróciłam wczoraj z bardzo przyjemnego wyjazdu. Pierwszy raz byłam w Golubiu-Dobrzyniu. Jestem zachwycona Zamkiem i okolicą tego pięknego miasta...
Pozwolę sobie wstawić kilka fotek

Panorama miasta z góry zamkowej

I na koniec nie może zabraknąć akcentu roślinnego - śliczne jesienne aranżacje z zamkowego dziedzińca

Marylko - prawda, że fajna! Nie dziwię się jej właścicielce, że nie chciała nawet gadać o sprzedaży. Gdyby była moja - to też za nic w świecie bym się jej nie pozbyła
Kochani - wróciłam wczoraj z bardzo przyjemnego wyjazdu. Pierwszy raz byłam w Golubiu-Dobrzyniu. Jestem zachwycona Zamkiem i okolicą tego pięknego miasta...
Pozwolę sobie wstawić kilka fotek

Panorama miasta z góry zamkowej

I na koniec nie może zabraknąć akcentu roślinnego - śliczne jesienne aranżacje z zamkowego dziedzińca

- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-chryzantemy w beczkach na tle zamkowych murów porośniętych pnączami jesienią rzeczywiście pięknie się prezentują.
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Marysiu
A w piwnicy w knajpce byliście ? Daleką wycieczkę mieliście
Zamek jest unikalny, byłam kiedyś....
Przecudne beczki z chryzantemami.
A w piwnicy w knajpce byliście ? Daleką wycieczkę mieliście
Zamek jest unikalny, byłam kiedyś....
Przecudne beczki z chryzantemami.
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Zamek cudo, panorama miasta też
.
Denerwują mnie tylko te elementu pomalowane na biało. No nie pasują.
A wycieczki pozazdrościć. Ja Golubia - Dobrzynia (wstyd się przyznać
) nie znam.
Jagoda
Denerwują mnie tylko te elementu pomalowane na biało. No nie pasują.
A wycieczki pozazdrościć. Ja Golubia - Dobrzynia (wstyd się przyznać
- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Ależ piękne rejony
Marysiu - zazdraszczam ...że tak powiem.
Uwielbiam stare zamki - w nich jest zamknięta tajemnicza historia, każdy zamek, każde ruiny kryją w sobie historię ludzkich przeżyć, tragedii, szczęścia, łez ..kolejne pokolenia odchodziły nowe się rodziły....
Chryzantemy na beczkach wyglądają pięknie w zestawieniu z surowym ceglanym murem - taki cukier do herbaty
Mój Gacek też nie ma lepszych min - może to domena kotów czarno - białych

Uwielbiam stare zamki - w nich jest zamknięta tajemnicza historia, każdy zamek, każde ruiny kryją w sobie historię ludzkich przeżyć, tragedii, szczęścia, łez ..kolejne pokolenia odchodziły nowe się rodziły....
Chryzantemy na beczkach wyglądają pięknie w zestawieniu z surowym ceglanym murem - taki cukier do herbaty
Mój Gacek też nie ma lepszych min - może to domena kotów czarno - białych

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"