Generalnie, to jeśli chodzi o jedzenie, koty są chyba niezniszczalne, widzę to po mojej kocicy: ani połknięcie pszczoły ani zjedzenie gwiazdy betlejemskiej czy skrzydłokwiata jej niestraszne.
Kwiatki B.
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatki B.
Absolutnie nie życzę kotkowi źle, jak będziesz w jego pobliżu to go solidnie ode mnie wygłaszcz
Generalnie, to jeśli chodzi o jedzenie, koty są chyba niezniszczalne, widzę to po mojej kocicy: ani połknięcie pszczoły ani zjedzenie gwiazdy betlejemskiej czy skrzydłokwiata jej niestraszne.
- crazydaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Poki nie trafi na czosnek lub cebule... Sporo roslin uwazanych za trujace, kotom nie szkodzi, ale czesto te dla ludzi bezpieczne, dla nich sa zabojcze.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Oj, to prawda... Warto uważać na czosnek. Moja potwora w swoim menu niesamowitych rzeczy do zjedzenia miała już fasolkę szparagową, obierki ziemniaków, listki tillandsi, sznurówkę i pewnie wiele innych o których nawet nie wiem 
- hanka101

- Od: 31 mar 2013, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Po kilku dniach nieobecności, wracam na forum a tu co
Piękne grudniki
- Brendii
- 500p

- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki Haniu
O czosnku i cebuli też słyszałam... Ale już nie będę taka... jak dostanę nasionka tamaryndowca i wykiełkują przed swiętami to kotu się upiecze
I go Fraszko pogłaszczę od Ciebie
Kończąc temat zwierzaków (bo już za długo go ciągnę....
) to nie mogę się powstrzymać żeby nie powiedzieć o czekoladzie. Mój pies bardzo lubi i każdy ją kiedyś podkarmiał, aż w końcu bidulka dostała padaczki... I jak się znajdowali specjaliści, "że troszkę jej nie zaszkodzi..." i jej dawali to napady wracały częściej.
Także nie trujemy zwierząt

O czosnku i cebuli też słyszałam... Ale już nie będę taka... jak dostanę nasionka tamaryndowca i wykiełkują przed swiętami to kotu się upiecze
Kończąc temat zwierzaków (bo już za długo go ciągnę....
Także nie trujemy zwierząt
- crazydaisy

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Czekolada jest toksyczna dla psa! Malego moze zabic niewielka ilosc.
Sznurowka zjedzona przez kota tez moze byc smiertelna, podobnie jak kawalek folii, nitka, wloczka, tasiemka... Ja tych moich debili pilnuje, ale na szczescie poza hibiskusowymi liscmi nie maja ciagotek ku doniczkom. Podrosna zielistki, to im dam pogryzac bo to wolno i lubia.
Sznurowka zjedzona przez kota tez moze byc smiertelna, podobnie jak kawalek folii, nitka, wloczka, tasiemka... Ja tych moich debili pilnuje, ale na szczescie poza hibiskusowymi liscmi nie maja ciagotek ku doniczkom. Podrosna zielistki, to im dam pogryzac bo to wolno i lubia.
Kinga
- deissy

- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Ooo tak sznureczki,niteczki...to dla zwierza straszne.Mojemu szwagrowi tak pies się wykończył 
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
No niestety wiem... Uznajmy, że w przypadku mojego sierściucha było o tyle lepiej, że sznurówka nie została "wciągnięta" w całości, tylko wcześniej pazurami poszatkowana. Wydaje mi się, że to mniejsze niebezpieczeństwo, ale i tak musimy potwora pilnować, bo miewa takie pomysły 
- Brendii
- 500p

Jak już mówiłam, merble po wyjściu ze sklepu mi upadła...
Po paru dniach na listkach się pojawiła coś brązowe, ale uznałam wtedy, że to rakni po upadku się goją. Ale teraz mam wątpliwości i wstawiam zdjęcia z prośbą o diagnozę (Dumbledore, szczególne ukłony z prośbą...)
Pierwsze zdjęcie myślę, że to rany powypadkowe, ale drugie i trzebie już chyba grzyb, prawda? Co robić? Zwłaszcza z tymi plamkami w śamym środku na nowym białasku... A czwarte to sama nie wiem, to liść przy tym po mojemu "poupadkowym". Kurcze, czemu? Co ja im zrobiłam tak szybko?

Pierwsze zdjęcie myślę, że to rany powypadkowe, ale drugie i trzebie już chyba grzyb, prawda? Co robić? Zwłaszcza z tymi plamkami w śamym środku na nowym białasku... A czwarte to sama nie wiem, to liść przy tym po mojemu "poupadkowym". Kurcze, czemu? Co ja im zrobiłam tak szybko?

- Dumbledore
- 500p

- Od: 2 wrz 2013, o 14:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No grzybek
Za dużo wilgoci może - spryskujesz często? Ja też tak mam na białaskach - one są naprawdę bardzo wrażliwe... Spryskuj mgiełką (3 psiuknięcia nad roślinką, albo wcale). Podlewaj jak podłoże przeschnien (wkładaj palec koło brzegu doniczki i tak sprawdzaj wilgotność podłoża). Jeśli ta "ta zaraza" jest na brzegu liścia - wytnij ładnie nożyczkami
Widzę, że masz w środku - trudno, bywa..ja też tak tracę wiele liści - ale to roślina - urosną przecież nowe
Można też próbować oprysków na grzyba - takich ekologicznych na przyklad - mam kilka przepisów na mikstury, ale nigdy tego sama nie próbowałam, więc ciężko mi powiedzieć jaki będzie efekt....
-- 28 paź 2013, o 17:05 --
Przyjrzalam sie raz jeszcze - pierwsza i ostatnia fotka to będą mikrouszkodzenia (tak, jak pisałaś - upadek) - czytaj tutaj: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=70353
-- 28 paź 2013, o 17:05 --
Przyjrzalam sie raz jeszcze - pierwsza i ostatnia fotka to będą mikrouszkodzenia (tak, jak pisałaś - upadek) - czytaj tutaj: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=70353
- Brendii
- 500p

Trudno idę ciąć... a ten biały listek dopiero się rozwiną
Nie pryskałam w ogóle ale obok stoją storczyki i mam wokól nich porostawiane takie małe, szklane podstawki na świeczki z wodą - właśnie żeby wilgotność zwiększyć... Ale to odsunę teraz te podstawiki troszkę... Dziękuję, bolesna to prawda ale prawda... I wiesz, wydaje mi się, że niektóre koniuszki listków są suche... to jeszcze nawet nie milimetr, ale myślałam właśnie że powietrze suche....
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Trzymamy kciuki za epi
jest śliczne 
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03