- faktycznie różnokolorowe w kontrastowym otoczeniu kwitnące rośliny, bardzo pasują do dzisiejszej, niczym nie przypominającej jesieni pogody. W moim mieście dzisiejsza pogoda - to raczej pełnia lata, a nie kilka ostatnich dni października. Oby taka gościła jak najdłużej.No i tak na koniec weekendu, dla przypomnienia - parę wspomnieniowych, różnokolorowych bukiecików
Mediolobiwki i reszta chwastów - czarny
- Akwelan_2009
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mediolobiwki i reszta chwastów - czarny
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
- nolina

- Od: 20 mar 2010, o 21:37
- onectica

- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudne wspomnienia!!! ach... 
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Język językiem, ewolucja ewolucją (co jest oczywiste), ale nie zmienia to faktu, że jak wspomniałam: rarytas książkowy jest bez dwóch zdań. Wspaniały prezent. A dodatkowo: cudowne wspomnienie lata. U nas pogoda typowo listopadowa, więc staram się nie poddawać.
-
leszek2

- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widok imponujący,te maluszki umieją pokazać swoje walory 
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
Zgadzam się z Małgosią, biała jest naprawdę świetna 
Mateusz
- maryjan13

- Od: 27 cze 2010, o 22:57
Piękne wspomnienia,piękne zdjęcia Marku.
Pięknie i obficie kwitną Ci te Twoje kaktusiki.
Pięknie i obficie kwitną Ci te Twoje kaktusiki.
- czarny

- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
Dzięki za miłe słowa. Roślinki obiecują, iż postarają się za rok o jeszcze większe wrażenia ;)

Jeszcze jedna fotka w rozkwicie, nie publikowana ;P, na stół od strony ajlosterek (teraz już cały stół same medio zajmują) i styknie wspomnień. Teraz pora za uzupełnianie tematu nazwówek i myślenie o wysiewach oraz o tym czy kupować więcej piąteczek, których mi zbrakło, czy powoli przesiadać się już na siódemki (czyli trza by minimum po 100kg żwiru i gruboziarnistego piachu kupić).
Co do pogody to w ogóle co ciekawe długoterminowe prognozy mówią o w miarę ciepłych nocach do połowy listopada, więc jest szansa, że spóźniona wiosna zostanie w jakiś sposób wyrównana - aż żałuję, że ostatnie podlanie zrobiłem w pierwszej połowie września. Także meksyk już dawno odpoczywa, a górale to jeszcze hoho...

Jeszcze jedna fotka w rozkwicie, nie publikowana ;P, na stół od strony ajlosterek (teraz już cały stół same medio zajmują) i styknie wspomnień. Teraz pora za uzupełnianie tematu nazwówek i myślenie o wysiewach oraz o tym czy kupować więcej piąteczek, których mi zbrakło, czy powoli przesiadać się już na siódemki (czyli trza by minimum po 100kg żwiru i gruboziarnistego piachu kupić).
Co do pogody to w ogóle co ciekawe długoterminowe prognozy mówią o w miarę ciepłych nocach do połowy listopada, więc jest szansa, że spóźniona wiosna zostanie w jakiś sposób wyrównana - aż żałuję, że ostatnie podlanie zrobiłem w pierwszej połowie września. Także meksyk już dawno odpoczywa, a górale to jeszcze hoho...
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja bym postawił na 7ki. Większe, poręczniejsze, lepiej rośliny będą wyglądały i rosły. No i na dłużej spokój z przesadzaniem.
U mnie większość młodych mediolobivii właśnie w nie posadziłem.
A widok ogólny rewelacyjny!
U mnie większość młodych mediolobivii właśnie w nie posadziłem.
A widok ogólny rewelacyjny!
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
-
leszek2

- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
Widok dla oczu cacy
,ja tylko używam roz.7 lub 9-10,to znaczy mi to pasuje i nie mam problemu z przesadzaniem,
bo mogą sobie dłużej rosnąć w tych doniczkach
bo mogą sobie dłużej rosnąć w tych doniczkach
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- mgr_

- Od: 24 paź 2010, o 18:37
Ja też kibicuję tej kolekcji mediolobivek.
Wysiewaj ile się da, bo na nadwyżki chętnych nie zabraknie po takich prezentacjach.
Wysiewaj ile się da, bo na nadwyżki chętnych nie zabraknie po takich prezentacjach.
- Rafal44
- 500p

- Od: 15 kwie 2013, o 21:44
Ja dołączam się do pochwał ,,bukiecików"
Przez takie zdjęcia coraz bardziej nie mogę się doczekac wiosny 
Pozdrawiam Rafał
- Paula15

- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Widok rewelacyjny

- czarny

- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
No cóż, widoki były fajne. Teraz maluchy wysuszone do ok. 1/2 objętości siedzą biedne w ciemnej piwnicy i czekają na marzec. Żeby natomiast w wątku nie było za nudno to wklejam portrety odwodnionych młodych roślinek na zielonej trawce. Poza tymi z numerkiem Tomka wszystko z własnego siewu. No i wszystko powinno na wiosnę już dać kwiatuszki.

Zaliczenie leucanthemki do pygmaea to jednak przegięcie, no ale kiedyś gdzieś w necie przeczytałem i tak wyszło na nazwówce, kiedyś trzeba będzie zmienić... Osobiście myślę, że ona i malochii tworzą jedną nową grupę w mediolobiwkach.

Uwielbiam te kręcone żeberka torquatek ;)

Się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć w czym ta steinmannka inna od już opisanych.

Einsteinii też w kilku pozycjach z siewek wreszcie powinny mi zakwitnąć na wiosnę po raz pierwszy. Szczególnie niecierpliwie czekam na MN 211 M. einsteinii var. gonjianii - jeden z topów.

Zaliczenie leucanthemki do pygmaea to jednak przegięcie, no ale kiedyś gdzieś w necie przeczytałem i tak wyszło na nazwówce, kiedyś trzeba będzie zmienić... Osobiście myślę, że ona i malochii tworzą jedną nową grupę w mediolobiwkach.

Uwielbiam te kręcone żeberka torquatek ;)

Się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć w czym ta steinmannka inna od już opisanych.

Einsteinii też w kilku pozycjach z siewek wreszcie powinny mi zakwitnąć na wiosnę po raz pierwszy. Szczególnie niecierpliwie czekam na MN 211 M. einsteinii var. gonjianii - jeden z topów.