Ogród w sercu Borów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w sercu Borów

Post »

Samych radosnych i słonecznych dni , dużo zdrowia oraz wszelkiej pomyślności Uleńko ;:196 Obrazek
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko
Dziękuję za życzenia i za piękną różę. Odczytałam dopiero dzisiaj, bo wczoraj miałam ciężki dzień. Strasznie bolała mnie głowa i nie miałam siły dłużej posiedzieć przy komputerze. U nas pogoda jest nie ciekawa, dodatkowo wiał silny wiatr, pewnie dlatego te przypadlości. Dzisiaj O.K.
Serdecznie Ci dziękuję ;:196
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Właśnie wróciłam z konsultacji neurochirurgicznej i ortopedycznej , z Krakowa . Usunęli szwy , szyny gipsowe ...a teraz rehabilitacja z oszczędzaniem nogi prawej , w stawie kolanowym . Teraz dopiero się zacznie ...aż się boję - najgorsze to żebranie ...od Judasza do Kajfasza ..czyli z ZUS , do NFZ i Bóg raczy wiedzieć gdzie jeszcze . Jestem silna i dam radę , ale przeraża mnie ta bezduszność urzędasów . Za to mile mnie dzisiaj zaskoczył Lekarz ortopeda , traumatolog i Pan z Transportu Sanitarnego , który wszystko załatwiał ..jednymi drzwiami wchodził , a drugimi wychodził . Praktycznie bez czekania.....natomiast na poczekalni tłumy ludzi .
Uleńko , mnie strasznie bolała głowa w ubiegłym tygodniu , aż przez trzy dni . Jestem niskociśnieniowcem działającym na ...baterie słoneczne . Jeżeli te się wyczerpią - jestem klapnięta .
Pozdrawiam serdecznie i tulę ;:168 do ;:167 .
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jagódko
Masz teraz trudne chwile, ale oby do przodu, aby było coraz to mniej problemów, ale okres rehabilitacji też do łatwych nie należy. To dobrze, że są jeszcze tacy ludzie, że chcą i pomagają, przywraca to nam wiarę, że nie jest jeszcze tak źle. Dzisiaj u nas słoneczko świeciło, więc samopoczucie bardzo dobre u mnie, po południu sadziłam roślinki od Tereni.
Do usłyszenia, pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu
melduję, że wszystkie roślinki od Ciebie już posadzone :heja. Po posadzeniu przeszłam się po ogrodzie i znalazłam taki widoczek
Obrazek

Piękny ten ciemiernik a zaletą tej odmiany są kwiaty pojawiające właśnie przed zimą.
Dziękuję Ci bardzo ;:168 , a jutro kolejna przesyła, będę oczekiwać paczki, ja się chyba nie opamiętam z tym zbieraniem ;:306
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Ojej ;:oj , u mnie pojawiają się około końca grudnia :shock:
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Witaj Ula.
I ja posadziłam dziś roślinki od Ciebie.Oczywiście musiałam coś wyrzucić by inne posadzić ale zrobione.

U Ciebie jeszcze sporo pięknych kwitnień,nasze ciemierniki też w pełnym rozkwicie ale to pewnie wpływ ciepła.
Piękna pogoda jest w ostatnich dniach,bardzo ciepłe nawet noce.
Powolutku kończę przygotowywać ogród do zimy,liście w workach czekają na pierwszy przymrozek by otulić co delikatniejsze skarby.
Pozdrawiam.Teresa
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Basiu
może i u Ciebie są już pączki, mój zazwyczaj też później rozkita.
Życzę dużo ;:3
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tereniu
Trochę mnie zasmuciłaś bo piszesz, że musiałaś wyrzycić rośliny, aby nowe posadzić :cry:
Wiem, że to tylko tak się mówi, ale dla tych "wyrzuconych" zawsze szukamy nowego miejsca, aby rosły dalej, czasami taka przeprowadzka nawet roślinom służy.
Tereniu jakie ciemierniki Ci kwitną, ja mam od Ciebie i tam nie widzę kwiatuszków ;:185 , może wczoraj już zbyt ciemno było, dziś sprawdzę jeszcze raz. Tereniu, ten hibiskus od Krystyny to jest okra, jeden nasiennik jest już suchy, więc nasionka podzielę. U nas zapowiada sie kolejny ładny dzień.
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Uleńko witaj wieczorkiem :wit
Podziwiam Twoje dzieła sztuki, masz talent i super pomysły. Pracujesz , zajmujesz się dużym i cudownym ogrodem i ta oszałamiająca ilości doniczkowych. Wielki szacunek, szczerze podziwiam ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aneczko :wit również wieczorkiem
Cieszę się, że podobają Ci się moje różne prace, ale nie pokazałam jeszcze wszystkiego. Nie wiem, czy moderator pozwala na to. Umieściłam te, gdzie są jakieś motywy kwiatowe, ale mam sporo gobelinów i inne hafty (serwety, obrusy, sztandary, herb szlachecki) Ogród to moja pasja od dawna, każda z nas tutaj na FORUM kocha kwiaty. Ja też Was wszystkie podziwiam, każdy ogród jest inny, piękny, jedne już ukształtowane prze wiele lat, inne powstają i powstawać będą. Chociaż jestem na forum od niedawna, to już otrzymałam piękne rośliny i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu. Dzisiaj dostałam paczkę z roślinami, niedawno obdarowała mnie Terenia i to jest wszystko cudowne.
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Ale Terenia obdarowała roślinkami które dostała od Lideczki/slila/ i to jest piękne.Coś tam i mojego było ale nie tak wiele.Dziś dla Ciebie posadziłam piękną sadzonkę magnolii chyba to "Susan".
Pa.Teresa
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tereniu
Dziękuję Ci bardzo za magnolię i za cały okres przechowywania do wiosny. Tereniu, szałwia pokazuje kolorek, jak rozwinie się kilka pąków to pokarzę. A co mam przygotować dla Ciebie, może skusisz się na pelargonie, dzisiaj zakwitła angielska - pierwsze kwiatki, jest piękna
Obrazek

Wczoraj myślałam, że na ten rok to już koniec z nowymi roślinami. A dziś niespodzianka, prezent od córki - tulipany prosto z Holandii.
Obrazek
i dodatkowo jedna pelargonia angielska, ale nie kwitnie.
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Niezły prezencik - znowu kopanie ;:306
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Witam cieplutko Urszulko :wit
Nareszcie miałam sposobność dokładnie i na spokojnie przestudiować cały Twój wątek i nie żałuję poświęconego czasu bo było warto ;:138
Masz wspaniały ogród który jest odzwierciedleniem Twojej wspaniałej osobowości ;:138 Jesteś bardzo miłą i ciepłą osobą i z przyjemnością będę do ciebie zaglądać ;:196 Nie tylko dla widoków z Twojego bajkowego ogrodu ale także dla fuksji i pelargonii, bo wiesz że to moja miłość ;:167
Korzystając z okazji przesyłam cieplutkie pozdrowienia dla Tereni (Teniak) i jak większość ubolewam że nie ma szans na założenie wątku ale dobrze że chociaż Ula pokazuje czasami Twoje cudne fuksje ;:167 Szczerze podziwiam Waszą pasję i z niecierpliwością czekam na kolejne fotki z Waszych ogrodów ;:215
Miłego dnia dziewczyny ;:168
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”