A jak się czuje Layla
W.o...Hodowlach pozostałych zwierzątek.
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu, pewnie obudziły go sylwestrowe strzały
A jak się czuje Layla
A jak się czuje Layla
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Ma jakieś ogrzewanie? Jakie ma terrarium?DankaWS pisze:Tak jest w domu w terra,ale to step. Śpi - jak jest zimno i pada, to on w ogóle nie wychodzi ze swojego domku. Mam nadzieję, że nie zrobi takiego numeru jak w zeszłym roku - w połowie sierpnia zrobił sobie sen zimowy i obudził się na sylwestra
Pozdrawiam
Michał
Michał
Layla troszke lepiej, je rozmoczoną karme,pije siemie lniane, nie ma gorączki, powoli zaczyna chodzic po domu.
Tak ma ogrzewanie (na lato je chowam) i duże terra z płyty osb, z przodu z szybą (dzieło mojego męża). Do tego wiórki bukowe na dnie, domek zrobiony z małej skrzynki (też dzieło męża), konary i trzy roślinki. Często zabieram go do ogrodu botanicznego,uwielbia zasuwać po skałkach

Tak ma ogrzewanie (na lato je chowam) i duże terra z płyty osb, z przodu z szybą (dzieło mojego męża). Do tego wiórki bukowe na dnie, domek zrobiony z małej skrzynki (też dzieło męża), konary i trzy roślinki. Często zabieram go do ogrodu botanicznego,uwielbia zasuwać po skałkach

Ja przy żadnym zwierzaku nie wyłączam ogrzewania na lato. W ciepłe dni tak czy siak nie działa, więc prądu nie pobiera, lecz w chłodniejsze dni spada temperatura w terrarium i jeśli trwa to kilka dni, zwierze może pomyśleć, że to jesień (bo w końcu tak działają zegary biologiczne) i może zapaść w sen zimowy.DankaWS pisze:Layla troszke lepiej, je rozmoczoną karme,pije siemie lniane, nie ma gorączki, powoli zaczyna chodzic po domu.
Tak ma ogrzewanie (na lato je chowam) i duże terra z płyty osb, z przodu z szybą (dzieło mojego męża). Do tego wiórki bukowe na dnie, domek zrobiony z małej skrzynki (też dzieło męża), konary i trzy roślinki. Często zabieram go do ogrodu botanicznego,uwielbia zasuwać po skałkach![]()
Musisz także pamiętać, że w czasie zimy żółwiom podaje się jedynie susz z roślin, a nie świeże liście.
P.S.
Bardzo ładny Testudo horsfieldii
Pozdrawiam
Michał
Michał
- platynka80
- 500p

- Od: 8 cze 2008, o 22:32
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- platynka80
- 500p

- platynka80
- 500p

- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
u mnie też jeden taki potwór pływa o słodkim imieniu Gucio. Potwór bo lilie wodne podgryza, ucina im liście i kwiaty:(

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- platynka80
- 500p