Mój skrawek raju...
- baasik
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój skrawek raju...
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- AliWas
- 500p

- Od: 24 lut 2013, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudny Tłustosz

Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 3 lip 2012, o 10:07
Fraszka_1 Natalio aniołek miał być prezentem, ale zostaje ze mną
Scilla to było takie moje ciche marzenie, które właśnie się spełniło, te łaciate liście naprawdę są cudowne
olgierdyna Kingo tak szczerze Ci powiem najbardziej mnie uwiódł ten goły brzuszek
justus27 Justynko to prawda kto raz tak szczerze pokocha fiołeczki to już się z tego raczej nie wyleczy, ja wyleczyłam się tylko z ilości bo miałam około 300, teraz jak doszły storczyki, hoje to niestety ale musiałam nieco przystopować
Zresztą teraz szczególnie w lecie w domu jestem tylko gościem więc nie dawałam rady z taką ilością. A lacunosy to tak szybko rosną, że przeważnie wiszą w doniczkach bo jak spróbowałam lacunosę Lankawi Island na takim patyku pookręcać to po tygodniu okazał się być już za mały bo jej wąsiska już właziły na sąsiadki
Filigranowa27 Pati już mam nasuszonych, nasmażonych i zamrożonych sporo grzybków
Oncidia w tym roku były na wakacjach na balkonie, niestety były takie upały i w nocy też było gorąco i jak na razie widzę keiki a nie pędziki kwiatowe...
Blueberry Natalio mi coraz bardziej podobają się takie ciapate listeczki, wtedy kwiaty nawet kwitnąć nie muszą
madusia Madziu
i dobrze, że jesteś już zakochana w hojach bo są piękne, a będąc tu na forum to raczej trudno nie zakochać się w jakimś gatunku. Ja z braku miejsca zakochuję się w malutkich roślinkach i głośno mówię małe jest piękne 
baasik Basiu
dziękuję bardzo i zapraszam częściej
AliWas Alinko tak tłustoszek też mi się podoba i jak się okazało rośnie bezproblemowo, obżera się i co chwilę zakwita, teraz musimy przetrwać zimę
a wiosną czeka nas przesadzanie bo tu się zrobiły aż trzy sadzonki 
Zobaczmy co nowego na parapetach no może lepiej u kwiatuszków bo przecież nie wszystkie są na parapetach
nareszcie doczekałam się pędzika na mojej vandzie Thai Peachtak bardzo bym chciała aby zakwitła

Restrepia brachypus niedawno kwitła a dziś oprócz ziemiórek, które już dostały dawkę rumianku zauważyłam jeszcze to

Niedawno pokazywałam kwiaty nagarbii, niestety po sesji zdjęciowej spadła mi z półki i nieco się połamała...szybciutko ją pocięłam i dałam do ukorzeniania, dostała już nowy domek i pomimo wypadku nadal kwitnie

a przy okazji czy aeschynanthus marmoratus nie jest piękny
tak cudownie wybarwiają mu się listki

episcia Chocolate Cream nadal kwitnie

olgierdyna Kingo tak szczerze Ci powiem najbardziej mnie uwiódł ten goły brzuszek
justus27 Justynko to prawda kto raz tak szczerze pokocha fiołeczki to już się z tego raczej nie wyleczy, ja wyleczyłam się tylko z ilości bo miałam około 300, teraz jak doszły storczyki, hoje to niestety ale musiałam nieco przystopować
Filigranowa27 Pati już mam nasuszonych, nasmażonych i zamrożonych sporo grzybków
Blueberry Natalio mi coraz bardziej podobają się takie ciapate listeczki, wtedy kwiaty nawet kwitnąć nie muszą
madusia Madziu
baasik Basiu
AliWas Alinko tak tłustoszek też mi się podoba i jak się okazało rośnie bezproblemowo, obżera się i co chwilę zakwita, teraz musimy przetrwać zimę
Zobaczmy co nowego na parapetach no może lepiej u kwiatuszków bo przecież nie wszystkie są na parapetach
nareszcie doczekałam się pędzika na mojej vandzie Thai Peachtak bardzo bym chciała aby zakwitła

Restrepia brachypus niedawno kwitła a dziś oprócz ziemiórek, które już dostały dawkę rumianku zauważyłam jeszcze to

Niedawno pokazywałam kwiaty nagarbii, niestety po sesji zdjęciowej spadła mi z półki i nieco się połamała...szybciutko ją pocięłam i dałam do ukorzeniania, dostała już nowy domek i pomimo wypadku nadal kwitnie

a przy okazji czy aeschynanthus marmoratus nie jest piękny

episcia Chocolate Cream nadal kwitnie

- Anulka0207
- 100p

- Od: 9 sie 2013, o 22:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam, też walcze z ziemiorkami w niektorych doniczkach
Podlałam subtsralem - nic ,Stosuje napar z czosnku,ale chyba za wczesnie na rezultaty,a czy Twoja metoda z rumiankiem przynosi efekty?
- baasik

Jaka śliczna Wandzia
, jak długo jest u Ciebie Krzysiu?
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
- madusia
- 1000p

- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:
- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 3 lip 2012, o 10:07
Anulka0207 Aniu do tej pory stosowałam wywar z papierosów i tym podlewałam fiołki - pomagało, ale teraz postanowiłam spróbować bardziej pachnącej metody
zobaczymy czy sobie rumianek poradzi, ale oprócz tego mam żółte tabliczki lepne w niektórych doniczkach i tłustosza - obżarciucha, który się pasie.
baasik Basiu vandy mam od roku, jak na razie mam 5 ale jedna to maluszek, a druga dorosła tylko wzrostem niewielka, a trzy wiszą sobie w oknie one też są dorosłe, i to jedna z nich właśnie ma pączki, ale to będą moje pierwsze własne kwiaty
madusia Madziu ale to jeszcze nie kwiat, mam nadzieję, że pączek, jak się rozwinie to na pewno się pochwalę, a czy u marmurka trudno o kwitnienie
no nie wiem dla mnie to on taki sam jak pozostałe aeschynanthusy, tyle, że liście o wiele piękniejsze 
baasik Basiu vandy mam od roku, jak na razie mam 5 ale jedna to maluszek, a druga dorosła tylko wzrostem niewielka, a trzy wiszą sobie w oknie one też są dorosłe, i to jedna z nich właśnie ma pączki, ale to będą moje pierwsze własne kwiaty
madusia Madziu ale to jeszcze nie kwiat, mam nadzieję, że pączek, jak się rozwinie to na pewno się pochwalę, a czy u marmurka trudno o kwitnienie
- madusia
- 1000p

- Kontakt:
- baasik

Moje 2 Wandy udało mi się utrzymać tylko 2 sezony
z jednym moim kwitnieniem. Trzymam kciuki aby Tobie poszło lepiej 
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Też bym sobie zostawiła takiego aniołka
Piękne storczyki
a aeschynantus, faktycznie, śliczny 
Piękne storczyki
- AliWas
- 500p

- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Też bym chciała już zobaczyć kwiatki Thai Peach
Aeschynanthus marmoratus - ma naprawdę śliczne listki
Szkoda Nagrabii ale teraz przynajmniej będziesz miała dwie
Pozdrowionka
Aeschynanthus marmoratus - ma naprawdę śliczne listki
Szkoda Nagrabii ale teraz przynajmniej będziesz miała dwie
Pozdrowionka
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Pięknie kwitnąco u ciebie... ilez ty masz episcii... proszę je pokazać:).
Oncidia zapewne zakwitną, ja widzę,że u mnie one polubiły wiosną kwitnąć, choć 1 z nich miał w tym roku przerwe w kwitnieniu...
Oncidia zapewne zakwitną, ja widzę,że u mnie one polubiły wiosną kwitnąć, choć 1 z nich miał w tym roku przerwe w kwitnieniu...
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Nagarbia, mimo wypadku - bardzo ładna.
Gratuluję pędzika na Vanzie
A episcia ślicza i fajne się "przeplata" chyba z jakąś lacunosą
Gratuluję pędzika na Vanzie
A episcia ślicza i fajne się "przeplata" chyba z jakąś lacunosą
- madusia
- 1000p

- Kontakt:
- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Krzysiu fiołeczki Ci pięknie kwitną
Nagrabnia bardzo mi się podoba mam malutką sadzonkę myślę że kiedyś mi też tak ładnie zakwitnie
Nagrabnia bardzo mi się podoba mam malutką sadzonkę myślę że kiedyś mi też tak ładnie zakwitnie