Moje zielone
Re: Moje zielone
Być może dwa ale zrośnięte ze sobą. Jak je przesadzałam to mocno trzymały się razem zrośnięte częścią która znajduje się pod ziemią.maqa pisze:Super się prezentuje, to są chyba dwa osobne drzewka?
Nie próbowałam ich rozdzielać, bo bardzo mi się podobają w tej formie.
Pozdrawiam Monika
Moje zielone
Moje zielone
- Dumbledore
- 500p
- Od: 2 wrz 2013, o 14:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładny nowy nabytek - ciekawe ile czasu potrzebował żeby osiągnąć takie rozmiary 

Nie potrafię określić wieku drzewka, ale stawiam tak na 4 może 5 lat??
Pozdrawiam Monika
Moje zielone
Moje zielone
- Dumbledore
- 500p
Nie przejmuj się. Większość moich crassuli to maleńkie rośliny i w nich pokładam największe nadzieje. To jest moje jedyne takie duże drzewko. Kupiłam bo nie mogłam się powstrzymać, ale wg. mnie to fajniej tak od początku prowadzić roślinę i patrzeć jak pomału staje się pięknym drzewkiem. Przynajmniej za kilka lat będzie można popatrzeć i powiedzieć sobie z uśmiechem "to moje dzieło". Ja o tym drzewku mogę co najwyżej powiedzieć: "to moje drzewo" ale nie "moje dzieło"Dumbledore pisze:no to ładnie....eh moje dopiero się ukorzenia

Musimy dbać o swoje maluchy i być cierpliwe.
Pozdrawiam Monika
Moje zielone
Moje zielone
- _LeNa_
- 500p
- Od: 24 maja 2012, o 19:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Moniko
Bardzo ładną kolekcję sucholubów już zebrałaś, a to dopiero początek, zapewne roślinek jeszcze Ci przybędzie
Poza sukulentami, moją uwagę zwróciła peperomia - mam kilka, ale takiej jeszcze nie widziałam
Ładna sztuka
Cóż więcej mogę rzec.. Będę do Ciebie zaglądać z zaciekawieniem

Bardzo ładną kolekcję sucholubów już zebrałaś, a to dopiero początek, zapewne roślinek jeszcze Ci przybędzie

Poza sukulentami, moją uwagę zwróciła peperomia - mam kilka, ale takiej jeszcze nie widziałam

Cóż więcej mogę rzec.. Będę do Ciebie zaglądać z zaciekawieniem

Witaj Magdo.
Miło gościć kolejną osobę w moim wątku.
Cieszę się, że podoba Ci się moja peperomia. Ostatnio moje nieprzemyślane zakupy okazują się bardzo trafione
Miło gościć kolejną osobę w moim wątku.
Cieszę się, że podoba Ci się moja peperomia. Ostatnio moje nieprzemyślane zakupy okazują się bardzo trafione

Pozdrawiam Monika
Moje zielone
Moje zielone
- madusia
- 1000p
- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:

- Dumbledore
- 500p
Właśnie zajrzałam do mojego gruboszka (posadziłam 10X i stoi bez podlewania)...ciekawe czy coś z niego będzie 

- olgierdyna
- 200p
- Od: 26 sie 2013, o 10:31
Ale ładny nowy nabytek
Ja dopiero zaczynam przygodę z gruboszkami, mam kilka szczepek ukorzenionych niedawno i widzę, że ładnie rosną
Mam nadzieję, że wiosną będzie można zacząć już kształtować 

Ja dopiero zaczynam przygodę z gruboszkami, mam kilka szczepek ukorzenionych niedawno i widzę, że ładnie rosną

- Dumbledore
- 500p
Ja też zawsze wolałam niekwitnące, ale jakoś ostatnio zachciało mi się kwiatków i zakupiłam Aeschynanthusa Twistera (choć nie wiem co z niego będzie
) i kilka hoi 

- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Kwiat Cotyledona zrobił na mnie spore wrażenie
Niby taki mały, niepozorny a tyle ma wdzięku 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Milenaa
- 200p
- Od: 9 lis 2013, o 18:30
Ale ładne sukulenty ( grubosze ). Ja mam ich kilka i dobrze się już ukorzeniły myślę , że na wiosnę już zacznę je kształtować tak jak Twoje :P
Pozdrawiam Milena

Pozdrawiam Milena

" Możesz być dziś nikim dla całego świata, pamiętaj dla niewielu jesteś całym światem "
Moje wątki :Rośliny doniczkowe
Moje wątki :Rośliny doniczkowe