Tamarka Ty jesteś nie do pobicia  

 ale słoików na robiłaś  
 
  
 brawo
kochanie napisz przepis na buraczki ,jeden już mam ,ale może Twój jest inny bardzo proszę 
A to obiecany przepis na ciasto bezowe  

 ja  je robię przy okazji jak robie faworki bo one jest z białka 
Składniki 
- 5 białek 
- szczypta soli 
- 25 dag cukru
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 
- zapach 
- 2 łyżeczki octu 
- 500 ml śmietany 30%
-1 łyżka cukru pudru 
Wykonanie 
Dno tortownicy wykładamy folią alum 
Białka ubić z solą i połową cukru ,Dodać resztę cukru mąkę ziemniaczaną,ocet i ubić na sztywno
Masę przełożyć  do tortownicy wyrównać, postawić tortownicę na blachę ,zdjąć bok tortownicy .Piekarnik  musi być nagrzany do 150 C wkładamy ciacho i pieczemy 15 min ,
następnie zmniejszamy temperaturę do 125 C i suszymy przy nie domkniętych drzwiczkach 
1 godz i 45 min ,ja wkładam między drzwiczki ściereczkę złożoną .Ubijamy śmietanę dodając 
1 łyżkę cukru i śmitanfix .Na wystudzony spód kładziemy śmietanę ,można dodać owoce .Ja czasami robię czekoladowe ,wtedy do ubitej śmietany dodaję rozpuszczoną i wystudzoną  
gorzką czekoladę .Można podawać od razu lub zamrozić i podawać jako zimny deser
 
*SMACZNEGO*