Moje drzewka i krzaczki
- Ohajo
- 500p
- Od: 19 paź 2009, o 00:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje drzewka i krzaczki
Co ta pogoda wyprawia? Kiedy ja w końcu będę mógł przyciąć porzeczki, agrest, winogrona i drzewka?...

"Tylko ten bez szkody rozmawia, kto umie milczeć" - Tomasz a'Kempis
-
- 200p
- Od: 14 gru 2010, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Porzeczki, agrest to możesz ciąć bez obaw teraz. pod warunkiem, że się do nich dostaniesz. Moje przycięte jak było ostatnie ocieplenie. Wstrzymałbym się jeszcze z tydzień z winoroślą chociaż są opinie, że późne cięcie opóźnia start, a tym samym zniszczenie młodych latorośli przez przymrozki majowe.
- rekawa
- 50p
- Od: 13 cze 2012, o 12:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudny ten Twój ogród
Mam pytanie dotyczące agrestu. Czy Twoja odmiana choruje? Pytam ,ponieważ mieliśmy kiedyś na działce agrest i cały czas chorował. Kiedy zapytałam ogrodnika co z tym zrobić odpowiedział, że agrest trzeba pryskać po każdym deszczu
. Wyrzuciłam roślinkę. Ile kosztowałyby jej owoce i jaka byłaby ich jakość. Uwielbiam agrest.

- Ohajo
- 500p
Heh, właśnie to chodzi. Nie mogę się do nich dostać, bo są wciąż pod grubą pierzynką... Trzeba poczekać.Winogrodek pisze:pod warunkiem, że się do nich dostaniesz.
Dzięki za miłe słoworekawa pisze:Cudny ten Twój ogród

Moje agresty (mam 3 pienne) nie chorują, owocowały już trzykrotnie, poza pierwszym rokiem - bardzo obficie. To odmiana "Invicta". Nigdy niczym ich nie pryskałem.
- Ohajo
- 500p
No i udało się
Dziś była idealna pogoda na cięcie - słoneczko, lekki mróz (-2st), lekki wiatr. Skorygowałem nieco kilka drzewek, przerzedziłem porzeczki (zwłaszcza czarne, ubiegłego lata był problem ze zbiorem, bo część pędów pokładała się po trawie).
Winogrona poczekają, w przyszłym tygodniu ma być już cieplej, to się nimi zajmę.

Winogrona poczekają, w przyszłym tygodniu ma być już cieplej, to się nimi zajmę.
- Ohajo
- 500p
Gózd, w gminie Łączna
A nalewka z gruszek będzie, jak będą gruszki. Konferencja i Faworytka właśnie rozpoczną czwarty sezon wegetacyjny, a jeszcze nie owocowały. Doczekam się w tym roku?...

A nalewka z gruszek będzie, jak będą gruszki. Konferencja i Faworytka właśnie rozpoczną czwarty sezon wegetacyjny, a jeszcze nie owocowały. Doczekam się w tym roku?...
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
I co???? Jest nalewka z gruszek w tym roku wreszcie?
U mnie niestety w tym roku bieda ,nieurodzaj,żadnych owoców nie było poza kilkoma sztukami agrestu.
A jak u Ciebie Pawle?

U mnie niestety w tym roku bieda ,nieurodzaj,żadnych owoców nie było poza kilkoma sztukami agrestu.
A jak u Ciebie Pawle?
- Ohajo
- 500p
Pięknie obrodziły maliny, jeżyny, porzeczki i agrest. W głębokim ukryciu dojrzewają 2 antałki jeżynówki, ale ciiiiiiiii..... 

- Ohajo
- 500p
Siedzę w Kielcach i drżę o swój mini-sad. Za oknami szaleje "Ksawery"...