Jesień maluje wiejski ogród
- Darmokot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jesień maluje wiejski ogród
To już wiem gdzie się podziewał Diablik rano! Marysiu on Cię zachęcał żebyś za nim poszła i trafiła do mojego ogrodu
Poza zdjęciem z kotem cudowne jest także pierwsze, jakis obraz mi przypomina...Mówisz kupkę kamieni widziałaś...może ja Ewę ubiegnę i te kamienie wykradnę moim sposobem z kasterką
Marysiu wstawisz jakieś bliższe zdjęcie domu? Bo rzeczywiście bardzo ładnie się prezentuje 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Olgo
Michale zajrzyj tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... m#p4078326
a widzisz
on tak wyglądał jakby mnie zachęcał
A wcześniej jak wyszłam do swojego ogrodu to uciekł przede mną jakiś rudy ogromny ale nie wiem czy to kot czy pies był - potem to nawet myślałam że może lis
a może tak jak u Ciebie jakiś egzot! 
Michale zajrzyj tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... m#p4078326
a widzisz
A wcześniej jak wyszłam do swojego ogrodu to uciekł przede mną jakiś rudy ogromny ale nie wiem czy to kot czy pies był - potem to nawet myślałam że może lis
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Piękne jesienne krajobrazy Marysiu! A tego "upalnego" października zazdroszczę 
- Maska

- Kontakt:
Kasiu Ty masz się wyleczyć, a nie biegać po ciepłym październiku
a na poważnie: pochwałom ostatnich dni nie ma końca wszyscy w okolicy się cieszymy 
Marysiu u mnie tez fajnie tylko nie wiadomo dlaczego już zrobiło się tak sucho
Grzebie w ziemi i stwierdzam ze co nie które rośliny to trza poratować wodą
Grzebie w ziemi i stwierdzam ze co nie które rośliny to trza poratować wodą
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- Maska

- Kontakt:
Reniu ja się nie zastanawiam tylko leję i tak już przez kilka miesięcy, przecież deszczu było jak na lekarstwo.
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
...a ja myślałam że tylko ja podlewam ...a dziś wieczorkiem troszkę pokapało...
Maryś
dokształcałam się ...zegar świetny... 
Maryś
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Marysiu zdjęcie z kotem obłędne, przeglądałam kilka razy
Tegoroczna jesień jest naprawdę piękna, nie tylko Ciebie oczarowuje, ja wymiękam jak widzę tak cudowne obrazki
Tegoroczna jesień jest naprawdę piękna, nie tylko Ciebie oczarowuje, ja wymiękam jak widzę tak cudowne obrazki
Marysiu u nas padało jak mieliśmy siać pszenice ozimą to prawie 10 dni to się odwlekało bo co dzień
siąpiło w końcu to w takie mokre pole posialiśmy bo już byliśmy w strachu ze się nie zasiej wcale
a tu proszę minęły 2 tygodnie i sucho na nowo .
siąpiło w końcu to w takie mokre pole posialiśmy bo już byliśmy w strachu ze się nie zasiej wcale
a tu proszę minęły 2 tygodnie i sucho na nowo .
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- Darmokot

Marysiu Przeczytałem relację z przebudowy domu, dzięki za link i widzę, że mamy bardzo podobne kolory elewacji
Mój to w sumie od światła zależy, przechodzi od seledynowego przez kanarkowy po prawie żółty . A Twój dom przed ociepleniem wyglądał jak zamek lub średniowieczna wieża gotycka
Albo tak zdjęcia robione bo wygląda na bardzo wysoki i wąski. Bardzo mi się podoba
Widać wszyscy musimy przez te remonty i rozbudowy przejść 
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Marysiu, zdjęcia bardzo klimatyczne...
Taka tajemnicza trochę nostalgiczna, ale i ognista jesień - lubię.
Dom prezentuje się świetnie
Taka tajemnicza trochę nostalgiczna, ale i ognista jesień - lubię.
Dom prezentuje się świetnie
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Maska

- Kontakt:
Misiu u mnie od dawna już nic - zapomniałam kiedy ostatni raz
Aniu bardzo miło z Twojej strony dziękuję! właściwie dopiero jesienią ruszam po okolicy, bo wcześniej to raczej siedzę w ogrodzie i na FO
Renatko pamiętam jak narzekałaś na deszcz, a u mnie wtedy już sucho było
Michale dom przez nadbudowę jest wysoki, ale wiesz ta kostka w berecie (jak mówią architekci) bardziej mi się nie podobała. Podobna transformację przeszedł dół domu. Piętro nie było przebudowywane, bo te ściany nośne na krzyż ograniczają zmiany. Wiesz jakbyśmy byli młodsi to pewnie byłby kredyt i budowa, a ja się tego zawsze bałam. Dzisiaj wiem, że dalibyśmy radę, ale ja nie mam natury ryzykanta
Nasz kolor jest zielony i nie zmienia się w naturze jedynie na zdjęciach. W przyszłym roku po prostu będziesz nas musiał odwiedzić, koniecznie
Justynko jak miło że jesteś!
zaglądałam do Ciebie, ale nic nie pisałaś. Szkoda, że ta śliczna kolorystyka trwa krótko! krócej niż wiosna 
Aniu bardzo miło z Twojej strony dziękuję! właściwie dopiero jesienią ruszam po okolicy, bo wcześniej to raczej siedzę w ogrodzie i na FO
Renatko pamiętam jak narzekałaś na deszcz, a u mnie wtedy już sucho było
Michale dom przez nadbudowę jest wysoki, ale wiesz ta kostka w berecie (jak mówią architekci) bardziej mi się nie podobała. Podobna transformację przeszedł dół domu. Piętro nie było przebudowywane, bo te ściany nośne na krzyż ograniczają zmiany. Wiesz jakbyśmy byli młodsi to pewnie byłby kredyt i budowa, a ja się tego zawsze bałam. Dzisiaj wiem, że dalibyśmy radę, ale ja nie mam natury ryzykanta
Justynko jak miło że jesteś!
- Darmokot

Marysiu też nie lubię ryzyka a kredytów jak mnie życie nie zmusi (chyba tylko dla ratowania zdrowia) nie wezmę. Chętnie skorzystam z zaproszeniaMaska pisze:Wiesz jakbyśmy byli młodsi to pewnie byłby kredyt i budowa, a ja się tego zawsze bałam. Dzisiaj wiem, że dalibyśmy radę, ale ja nie mam natury ryzykantaNasz kolor jest zielony i nie zmienia się w naturze jedynie na zdjęciach. W przyszłym roku po prostu będziesz nas musiał odwiedzić, koniecznie
![]()
-
elakuznicom
- 500p

- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marysiu przeglądałam wątek Helenki Helios zachwycałam się jej ogrodem a w szczególności hortensjami i doczytałam Twój wpis : Sama komuś radziłam, żeby pod świerkami nie robił grządki itp. itd ostatnio podcinałam daglezję i pomyślałam ,że zrobię krąg a w nim wsadzę hortensje ,bedą miały nareszcie słońce którego u mnie mało ,
wykarczuję częściowo korzenie, itd ...jak myślisz ? czy to dobry pomysł ? Tą daglezję chciałam w ogóle wyciąć ale nie dostałam pozwolenia , więc tylko została podstrzyżona
Ela
wykarczuję częściowo korzenie, itd ...jak myślisz ? czy to dobry pomysł ? Tą daglezję chciałam w ogóle wyciąć ale nie dostałam pozwolenia , więc tylko została podstrzyżona
pozdrawiam Ela