Pięknie było u ciebie
Kaktusowo u Abaddon'a
- nolina
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2010, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kaktusowo u Abaddon'a
Mmmmmm rozmarzyłam się .
Pięknie było u ciebie
,ale co tam małe pół roczku i znów będzie pięknie 
Pięknie było u ciebie
- _LeNa_
- 500p

- Od: 24 maja 2012, o 19:19
Mateuszu świetne zestawienie
Tyle ładnych, zadbanych roślin i do tego tak pięknie okwieconych 
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Cudo! Jak ślicznie połączone! Przepiękne zdjęcia - dla mnie już drugie - tego poranka. Przepiękne wspomnienie lata!
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ilościowo nie za dużo ale jakościowo już tak.
Piękne kwitnienia i fotki.
Piękne kwitnienia i fotki.
- przemek_pc

- Od: 15 mar 2013, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- hen_s

Przemku - chyba przestanę Cię lubić przez te przytyki do ślicznego przecież rodzaju Gymnocalycium. 
- przemek_pc

- Od: 15 mar 2013, o 16:20
Henryku, nic na to nie poradzę, że wyjątkowo za nimi nie przepadam
Jak dla mnie to zupełnie brak im uroku innych rodzajów, a już kwiaty mają wyjątkowo monotonne i mdłe 
- hen_s

Okulary widocznie trzeba! I to mocne!
Zaraz kilka tych "monotonnych" kwiatuszków na swoim wątku zamieszczę - może zmienisz zdanie?
Zaraz kilka tych "monotonnych" kwiatuszków na swoim wątku zamieszczę - może zmienisz zdanie?
- Martada

- Od: 17 mar 2013, o 19:34
Mateuszu
kwieciste podsumowanie sezonu
Drugi rok "w tym siedzisz"mówisz- no to mój szacun- ja po dwóch latach to miałam ze trzy kwiatki i w tym na pewno był z jeden przyklejony
Chcesz wiedzieć i robisz z tej wiedzy użytek
to widać
po tym co teraz pokazałeś, po Twoich siewkach,po umiejętności nadania imienia nienazwanemu( w wątku ID i nie tylko)
Poza tym lubię Cię czytać- to już tak bardziej osobiście
To moje podsumowanie
Za całokształt

Drugi rok "w tym siedzisz"mówisz- no to mój szacun- ja po dwóch latach to miałam ze trzy kwiatki i w tym na pewno był z jeden przyklejony
Chcesz wiedzieć i robisz z tej wiedzy użytek
Poza tym lubię Cię czytać- to już tak bardziej osobiście
To moje podsumowanie
Za całokształt
- mCm86

- Od: 26 mar 2012, o 21:23
Przemku dla Ciebie kwiaty gymno są monotonne i mdłe, dla wielbicieli rodzaju piękne i wyjątkowe
Jak dla mnie praktycznie każdy kwitnący kaktus ma w sobie "to coś" i cieszą mnie ich kwiaty nawet w skromnej ilości.
Porównując zeszły sezon, w którym kwiatem uraczyły mnie może 3-4 rośliny to w tym była istna kwiecista eksplozja
Mam nadzieję, że w przyszłym będzie jeszcze lepiej. Wiem, że kolejny sezon planuję rozpocząć zakupami, które wzbogacą mnie w kilka roślin z upragnionego rodzaju Thelocactus i Parodia. Mam zamiar odizolować kilka mniej odpowiadających mi roślin (głównie kolumnowych) i stworzyć z nich osobną kolekcję. Te "mniej odpowiadające" chciałem nawet sprzedać ale... Wygrało przywiązanie do nich, bo to jedne z pierwszych kaktusów jakie posiadłem 
Marta Twoje wypowiedzi często mnie lekko zawstydzają, nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę?
Cieszę się, że czytanie mnie nie powoduje łzawienia oczu ani chęci pobicia. Jak już gdzieś się wypowiadać publicznie to tak, by nie męczyć
To ulga, że w jakimś stopniu daję radę.
Jako, że pora zimowania nadchodzi nieubłaganie nadszedł czas reaktywacji mojego drugiego hobby. Po półrocznym przeleżeniu pod warstwą kurzu zostały wznowione prace nad obrazem, który w końcu zostanie u mnie w domu i będzie wyłącznie dla mnie
Porównując zeszły sezon, w którym kwiatem uraczyły mnie może 3-4 rośliny to w tym była istna kwiecista eksplozja
Marta Twoje wypowiedzi często mnie lekko zawstydzają, nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę?
Jako, że pora zimowania nadchodzi nieubłaganie nadszedł czas reaktywacji mojego drugiego hobby. Po półrocznym przeleżeniu pod warstwą kurzu zostały wznowione prace nad obrazem, który w końcu zostanie u mnie w domu i będzie wyłącznie dla mnie
- Rejden

- Od: 22 sie 2012, o 18:02
Gratuluje obfitych kwitnień i udanego sezonu.
Rok nie był najlepszy, ale Ty jak widać masz powody do zadowolenia i dumy.
Rok nie był najlepszy, ale Ty jak widać masz powody do zadowolenia i dumy.
- honorka22

- Od: 3 maja 2013, o 16:36
Mateuszu, patrząc na Twoje fotki, to jednak sezon uznasz za udany
Oczywiście w całym towarzystwie najbardziej wyróżniają się gymniaki, ale i pozostałe roślinki nie odstają za nimi 
- sokolica

- Od: 28 maja 2011, o 13:05
To już czas na podsumowania?
Jakoś szybko. Moje ciągle za oknem
Bardzo ładnie i barwnie było u Ciebie w tym sezonie. Co prawda nie pamiętam już ile masz wszystkich roślin, jednak z podsumowania wynika, że kwitło ich 25szt. To nie jest jakoś bardzo dużo
Sądziłam, że było tego sporo więcej. Ale jak piszesz, że sezon udany, to tylko się cieszyć. Na wiosnę może i ja spróbuję z nawozem do pomidorów, kto wie, czy sezon nie będzie bogatszy w kwiaty 
Bardzo ładnie i barwnie było u Ciebie w tym sezonie. Co prawda nie pamiętam już ile masz wszystkich roślin, jednak z podsumowania wynika, że kwitło ich 25szt. To nie jest jakoś bardzo dużo
- mCm86

- Od: 26 mar 2012, o 21:23
Czas podsumowania, bo nic więcej u mnie nie zakwitnie
Roślinki nadal na powietrzu ale to już ostatnie podrygi.
Wszystkich roślin mam ok. 90, więc 25 kwitnących sztuk to żaden szał ale nie wszystkie moje kaktusy są zdolne do kwitnienia
W te 90 szt. wliczają się kaktusy kolumnowe, feraki, niektóre rośliny są jeszcze za młode, tak więc na wszystkim ujrzeć kwiatów nie ma szans
W porównaniu do zeszłego sezonu obecny wypadł znacznie lepiej 
Wszystkich roślin mam ok. 90, więc 25 kwitnących sztuk to żaden szał ale nie wszystkie moje kaktusy są zdolne do kwitnienia