Moja działeczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

ej wytumaczcie mi o co chodzi z tą szefową?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Liseczko szefowa to mama Asi :lol: Ona tak czasami mówi na mamę :lol: widziałam na fotce ,że szefowa to równa babka więc myślę ,że się nie gniewa jak tak piszę :lol: :lol:
Ale Asi dalej coś nie widać ,chyba nie jest chora :(
Aśka odezwij się :twisted: i pisz co słychać :lol: Obrazek
Awatar użytkownika
zygmaasia
100p
100p
Od: 7 lip 2008, o 19:05
Kontakt:

Post »

Witajcie kochane, jestem, jestem, na szczęście nic mi nie jest i maleństwu również, ale właśnie mamunia się rozchorowała, i ogrom prac na działce nie pozwala mi na siedzenie przy komputerze, może dzisiaj uda się nadrobić zaległości. Pozdrawiam wszystkich i serdecznie dziękuję za Waszą troskę!!! :D
Mój wąteczek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=14941" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

aaaaaaaaaaa :) a ja myślałam, ze to Twoja szefowa :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
zygmaasia
100p
100p
Kontakt:

Post »

Nareszcie mam trochę czasu, po zwariowanych 2 tygodniach chorób i wytężonej pracy na działce (i nie tylko). Jeszcze tylko szefowa, czyli mama w łóżku, ale jest już lepiej. Przynudzę Was teraz kilkoma nowymi zdjęciami z działeczki.
Ogóreczki dość licznie obrodziły w tym roku.
Obrazek
A to sałatka z przepisu Jadzi1, troszkę przerobiona, bo obrałam ogórki ze względów żołądkowych!!!
Obrazek
Cały czas kwitną kany.
Obrazek
I moje ukochane dalie.
Obrazek
A to róże mojej mamuni :D :D :D
Obrazek Obrazek
Obrazek
Floksy wzięły się za kwitnienie.
Obrazek Obrazek
I znowu pytanie do forumowiczów, czy wiecie co się dzieje z naszymi rododendronami
Obrazek Obrazek
Mój wąteczek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=14941" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
zygmaasia
100p
100p
Kontakt:

Post »

Weronika w piaskownicy.
Obrazek
Szefowa - mamunia
Obrazek
I ja
Obrazek
Mój małżonek gdzieś się schował, nie lubi fotek. Teraz kilka dni ciężko pracowął, bo kopał i wylewał fundamenty ponieważ powiększamy altankę.
A to ostatnie??? przetwory
Obrazek
Mój wąteczek
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale Ty ciężko pracujesz.Daj sobie wolne. ;:91 ;:91 ;:91 i odpocznij. ;:10 ;:10 Pozdrawiam Bogumiłka.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu bardzo się ciesze ,że u Was wszystko ok :lol: zwłaszcza z Tobą uważaj na siebie :)
Szefowej życzę dużo zdrówka ,masz bardzo ładną córeczkę buziaczki dla niej
Pozdrawiam Was Wszystkich
Obrazek
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p
Od: 5 kwie 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zygmasiu , krajanko Ty moja, co u Ciebie? Z wielkim opóźnieniem przekazuję gratulacje i życzę super kondycji. Zauważyłam , że robisz zaprawy na potęgę. Może masz jakiś dobry sposób na ogórki kwaszone na zimę? Teraz na bieżąco kiszą się doskonale , ale co zrobić, żeby zimą były takie fajne? Pozdrawiam całą Twoją aktywną Rodzinkę ; dbaj o siebie :) :D
Awatar użytkownika
zygmaasia
100p
100p
Kontakt:

Post »

Rochrza dzięki za odwiedziny, powiem tak, wiele lat nie zaprawialiśmy kiszonych bo robiły się takie kapcie, ale od 3 lat mama je zaprawia, są pyszne, twarde i trzymają całą zimę. Ogórki mama myje i obcina końcówki, do każdego słoika na dno trochę chrzanu, ząbek czosnku, troszkę pociętego kopru potem ogóreczki, zalewane są słoną wodą (łyżka soli na 1 litr przegotowanej wody). Potem na wierzch koper jeszcze trochę czosnku i chrzanu. Słoiki stoją w domu, aż skończą "kipieć" a potem do piwnicy, która nie należy do zimnych.
Mój wąteczek
Awatar użytkownika
sebastian13
50p
50p
Od: 1 maja 2007, o 19:49

Post »

Czy ktoś zna sposób na pozbycie się tego paskuda, ryją całą działkę, podjadają korzonki, nie możemy się ich pozbyć. Dziękuję za odpowiedzi - To turkuć podjadek:)

witaj zymasiu!!! przeszedłem się po Twojej działce z wielką radością! i przeczytałem, że też masz turkucia!!! co to jest za paskuda! Ile on potrafi wyrządzić szkód roślinkom, zwłaszcza, kiedy są małe i mają słaby system korzeniowy. A o wschodach po zasianiu, to praktycznie nie ma mowy, bo albo wschodzą roślinki gdzieniegdzie, albo wcale, bo TURKUĆ zdążył już zjeść!!! Jak wyczytałem, to turkuć podjadek jest pod ochroną, ale diabli tam z jego ochroną... proponuję płyn do mycia naczyń rozcieńczyć z wodą i on się wtedy w norze nim zadusi i wychodzi na powierzchnię, a wtedy to wiadomo co znim robić:)
pozdrawiam i zapraszam na spacer po mojej działce:)
SEbastian
Najkrótszą drogą do zdrowia jest droga do OGRODU!! Zapraszam serdecznie do mnie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=5103
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p
Od: 5 kwie 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zygmasiu , dziękuję za przepis na ogórki - spróbuję go wykorzystać , bo plony mam dość obfite - trzeba to przecież jakoś przerobić , a zimą takie ogóreczki smakują wyjątkowo. Przywiozłam właśnie z działki sporo tego towaru i zaraz muszę wziąć się za przetwórstwo . Pozdrawiam i życzę skutecznej walki z turkuciem .
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu dziękuję Ci za odwiedzinki u mnie :lol:
Dawno zdjęć nie było z Twojej działaczki więc bardzo proszę jeśli będziesz miała czas o fotki
Pozdrawiam Całą sympatyczną rodzinkę i ściskam mocno szefową Obrazek
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu dziś już piątek a Ciebie coś podejrzanie cicho ,czy wszystko jest w porządku :?:
Miłego dnia dla całej rodzinki Obrazek
i buziaczki dla szefowej Obrazek
Awatar użytkownika
zygmaasia
100p
100p
Kontakt:

Post »

Dziękuję Jadziu za troskę i pozdrowienia, wszystko u nas ok. tylko ciągle brak czasu, wieczorem jak mam wybierać spanie czy internet, wybieram łóżko. Jutro będzie trochę luzu to powrzucam fotki, bo nazbierało sie nowości.
Mój wąteczek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”