Czosnek zimowy cz.3
- kama_80
- 1000p

- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Czosnek zimowy cz.3
Co ja bym zrobiła w 400 główkami czosnku
Może z połowę tego bym zużyła ale nie mam nawet gdzie przechowywać. Dokupilam jeszcze 3 główki dorodnego orkana. Styknie dla mnie. Zrobię z czosnku obwódki dla ziół. Ciekawe czy sie to uda 
Pozdrawiam Jola
- legina
- 1000p

- Od: 21 maja 2013, o 11:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie widzę żadnych przeciwwskazań.Zioła z czosnkiem powinny się uzupełniać przeciwko
niektóym szkodnikom.Zachowaj odległości,aby się nie poprzerastały(wysokość) i nie zasłaniały sobie słoneczka.
niektóym szkodnikom.Zachowaj odległości,aby się nie poprzerastały(wysokość) i nie zasłaniały sobie słoneczka.
- kama_80
- 1000p

Zerkam do kalendarza biodynamicznego i tu mam zagwostkę. Czosnek "korzeniowy" to nie jest czyli jest to roślina na nasienie.
W wlkp kilka dni było z przymrozkami a teraz można chodzić w koszulce. Ja tam poczekam do końca października.
Tak jeszcze dumam że moja mama robiła opryski z czosnku.
W wlkp kilka dni było z przymrozkami a teraz można chodzić w koszulce. Ja tam poczekam do końca października.
Tak jeszcze dumam że moja mama robiła opryski z czosnku.
Pozdrawiam Jola
Ale przecież czosnek nie wytwarza nasion, to jak może być rośliną " na nasienie"?
- kama_80
- 1000p

Sam ząbek czosnku to już nasienie
Bulwa? Uczę sie korzystać z kalendarza, proszę o wyrozumiałość
Bulwa? Uczę sie korzystać z kalendarza, proszę o wyrozumiałość
Pozdrawiam Jola
Wrzuć termin " nasienie" w wyszukiwarkę, już będziesz wiedzieć więcej 
Ząbek czosnku na pewno "nasieniem" nie jest.
Jest na forum wątek pt. Kalendarz biodynamiczny, może tam podpowiedzą jak wg niego traktować ten nieszczęsny czosnek.
Ząbek czosnku na pewno "nasieniem" nie jest.
Jest na forum wątek pt. Kalendarz biodynamiczny, może tam podpowiedzą jak wg niego traktować ten nieszczęsny czosnek.
- jokaer
- -Moderator Forum-.

- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Proszę sferę handlową przenieść na łamy wątku do tego przeznaczonego 
moderator
moderator
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
-
m_blochu12
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 13 lis 2012, o 21:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kupiłem zaprawę 75ds ws, i mam jeszcze troszkę marszala. Którą zaprawę użyć jako pierwszą?
-
Zatorzanin
- 100p

- Od: 7 wrz 2012, o 16:13
Moi Mili,
będę sadził ok 140 ząbków czosnku własnej produkcji, z czego 20 ząbków w trakcie obierania utraciło łupinkę. Czy to jest jakaś przeszkoda i czy można tak sadzić ? Nie pamiętam jak to robiłem w dwóch ostatnich latach
będę sadził ok 140 ząbków czosnku własnej produkcji, z czego 20 ząbków w trakcie obierania utraciło łupinkę. Czy to jest jakaś przeszkoda i czy można tak sadzić ? Nie pamiętam jak to robiłem w dwóch ostatnich latach
Sed fugit interea fugit irreparabile tempus ...
- MalgosiaR
- 200p

- Od: 11 lut 2013, o 18:53
Można posadzić obrane ząbki czosnku.Wiem to z forum, niektórzy tak robią ,można wtedy nawet sprawdzić czy nie ma śladów jakiś chorób.
Czy czosnek chiński, taki z marketu trzeba sadzić teraz przed zimą?
-
Dybd33r
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 19 lip 2012, o 09:36
Nie sadź chińskiego bo Ci nic nie urośnie! A jeśli już coś się wykluje, będą to mizerne zbiory.
Jestem zielony 
- Kornel
- 100p

- Od: 31 sty 2013, o 23:34
miko4- posłuchaj się Dybd33r .Szkoda czasu i miejsca na chiński czosnek. Ów czosnek pryskany jest jakimś preparatem ,który po-wstrzymuje kiełkowanie, więc masz nikłe szanse aby coś Ci z niego wyrosło.
Zimowy czosnek właśnie teraz trzeba sadzić (jedni już zaczeli sadzić, inni czekają do 28 października , a inni na początku listopada-ale ogólnie mówiąc " już czas").
Zimowy czosnek właśnie teraz trzeba sadzić (jedni już zaczeli sadzić, inni czekają do 28 października , a inni na początku listopada-ale ogólnie mówiąc " już czas").
Czyjeś niepowodzenie cieszy nas tak samo , jakbyśmy my sami odnieśli jakiś sukces.-NN
- Xavierka
- 500p

- Od: 6 maja 2012, o 20:55
ariaaria pisze:Ale przecież czosnek nie wytwarza nasion, to jak może być rośliną " na nasienie"?
Może tu chodzi o czosnek niedżwiedzi, a ten wytwarza nasiona i sieje się go teraz.
Pozdrawiam
Najcenniejsza wiedza z własnego doświadczenia.
Najcenniejsza wiedza z własnego doświadczenia.
Hm. Jak ktoś pisze w wątku pt. " Czosnek zimowy", używa określenia " czosnek" i to, twierdzisz, może dotyczyć czosnku niedźwiedziego? Osobiście wątpię 
O opryskach z czosnku niedźwiedziego też nie słyszałam, więc sądzę, że wszystko dobrze zrozumiałam. A czosnek niedźwiedzi znam i też uprawiam
.
O opryskach z czosnku niedźwiedziego też nie słyszałam, więc sądzę, że wszystko dobrze zrozumiałam. A czosnek niedźwiedzi znam i też uprawiam