Kaktusy Rafała
Re: Kaktusy Rafała
Kwitnące Gymnocalycium mihanovichii jest po prostu boskie

Prezenty udane, trafione i piękne!!!
Uwielbiam takie i sama takie wymarzone ostatnio dostałam
Kolor kwiatu Parodii "zacytowanej" przez Lenę jest po prostu przecudowny!!!! Miodzio
Uwielbiam takie i sama takie wymarzone ostatnio dostałam
Kolor kwiatu Parodii "zacytowanej" przez Lenę jest po prostu przecudowny!!!! Miodzio
- Paula15
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 16:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak, parodia wyjątkowo pięknie kwitnie 
- Akwelan_2009

- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- jeden z moich ulubionych kolorów, "niekrzyczący" i tak wiadomo, że kształtuje piękno kwiatów i całej rośliny - bardzo miły w oglądaniu kolor. A roślina ... pracowita, cztery kwiaty w jednym terminie
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
- Rafal44
- 500p

- Od: 15 kwie 2013, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Emerald , Paula15 Cieszę się że Wam się podoba
Inez
Akwelan_2009
Inez
Dzięki i gratuluje prezentuInez pisze:Uwielbiam takie i sama takie wymarzone ostatnio dostałam
Akwelan_2009
Zgadza się pracowita i niezawodna co rok kwitniePaula15 pisze:A roślina ... pracowita, cztery kwiaty w jednym terminie![]()
Pozdrawiam Rafał
- Rafal44
- 500p

Wspomnienie lata Weingartia sucrensis 2013-07-04

Kilka nie pokazywanych jeszcze roślin
Aylostera muscula

Echinocereus pulchellus

Ariocarpus retusus LAS TABLAS

Obiecałem sobie że w tym roku już nie będę kupował kaktusów ale gdzie tam czekam na paczkę
powoli zaczyna brakowac miejsca wiosną trzeba będzie znowu jakiś stolik dostawic 

Kilka nie pokazywanych jeszcze roślin
Aylostera muscula

Echinocereus pulchellus

Ariocarpus retusus LAS TABLAS

Obiecałem sobie że w tym roku już nie będę kupował kaktusów ale gdzie tam czekam na paczkę
Pozdrawiam Rafał
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Przepiękna i bardzo ładnie dopasowane określenieRafal44 pisze:Wspomnienie lata Weingartia sucrensis 2013-07-04
Skąd ja to znam...Rafal44 pisze:Obiecałem sobie że w tym roku już nie będę kupował kaktusów ale gdzie tam czekam na paczkępowoli zaczyna brakowac miejsca wiosną trzeba będzie znowu jakiś stolik dostawic
- Artur89

- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Dostawić stolik albo przebrać towarzystwo. Od jakiegoś czasu dostrzegam pozytywne strony ograniczonego miejsca pod kolekcjęRafal44 pisze:powoli zaczyna brakowac miejsca wiosną trzeba będzie znowu jakiś stolik dostawic
- honorka22

- Od: 3 maja 2013, o 16:36
Aż się poczułam zdecydowanie lepiej, że nie jestem osamotniona w niedotrzymywaniu postanowieńObiecałem sobie że w tym roku już nie będę kupował kaktusów ale gdzie tam czekam na paczkępowoli zaczyna brakowac miejsca wiosną trzeba będzie znowu jakiś stolik dostawic
- onectica

- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
no przecież postanowienia robi się wyłącznie po to, żeby wiedzieć, czego się nie dotrzymało 
- Rafal44
- 500p

Piasek pustyni
Artur89
Ja poza oszczędnościom za nawozy i opryski pozytywów nie widzę w ograniczaniu miejsca pod kolekcję dla mnie im więcej miejsca tym więcej roślin i tym więcej satysfakcji nie robię tego przecież za karę. A co się tyczy mydła i powidła bo jak rozumie chodzi o zróżnicowanie rodzajowe to się nie zgodzę wg mnie im więcej rodzajów tym bardziej ciekawa kolekcja i takie kolekcje osobiście bardziej mi się podobają
ale każdy może tu miec własne zdanie.
Honorka22
Onectica
no sama wiesz jak jest.
Chyba każdy zarażony tym hobby ma podobny problem a jak jeszcze nie ma to będzie miał szybciej niż mu się wydaje.piasek pustyni pisze:Obiecałem sobie że w tym roku już nie będę kupował kaktusów ale gdzie tam czekam na paczkępowoli zaczyna brakowac miejsca wiosną trzeba będzie znowu jakiś stolik dostawic
Skąd ja to znam...
Artur89
Mam tylko jedną roślinę szczepioną i to z musu nie jestem miłośnikiem szczepień. Dostawię jednak stolik skoro mam taką jeszcze możliwośc a przebierac nie bardzo mam w czym wszystkie są fajneArtur89 pisze:Dostawić stolik albo przebrać towarzystwo. Od jakiegoś czasu dostrzegam pozytywne strony ograniczonego miejsca pod kolekcjęRośliny są poddane dość gruntownej selekcji i nie ma miejsca na mydło i powidło. Oczywiście miejsca potrzeba dla szczepionych i tu pojawia się wada tego rozwiązania
Honorka22
Oj takich jak my jest więcej a poza tym promocja była grzech było by nie kupichonorka22 pisze:Aż się poczułam zdecydowanie lepiej, że nie jestem osamotniona w niedotrzymywaniu postanowień, ale takie okazy warte są grzechu
Onectica
Nie no przeważnie bardziej staram się dotrzymywac postanowień a jak jakieś złamię to choc trochę mały żal i skrucha a w przypadku kaktusów to zero a nawet się cieszęonectica pisze:no przecież postanowienia robi się wyłącznie po to, żeby wiedzieć, czego się nie dotrzymało
Pozdrawiam Rafał
- Rafal44
- 500p

Tymi też się jeszcze nie chwaliłem
Gymnocalycium damsii 2013-09-05

Weingartia trollii

Coryphantha elephantidens PUEBLA

Gymnocalycium damsii 2013-09-05

Weingartia trollii

Coryphantha elephantidens PUEBLA

Pozdrawiam Rafał
- Rafal44
- 500p

Pozdrawiam Rafał
- Artur89

- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Rafal44 pisze:A co się tyczy mydła i powidła bo jak rozumie chodzi o zróżnicowanie rodzajowe to się nie zgodzę wg mnie im więcej rodzajów tym bardziej ciekawa kolekcja i takie kolekcje osobiście bardziej mi się podobająale każdy może tu miec własne zdanie
Chodziło mi raczej o rośliny, które są w kolekcji przez 'zasiedzenie' - takie 'są bo są'
- onectica

- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nigdy nie wiadomo, kiedy zrodzi się uczucieArtur89 pisze:Chodziło mi raczej o rośliny, które są w kolekcji przez 'zasiedzenie' - takie 'są bo są'