Pięknie jeszcze u Ciebie, jakby w ogóle przymrozku nie było
Sojusz starego z nowym
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Sojusz starego z nowym
Ale ten nadzór ma minę
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zuzanno-nadzór nie do końca z prac na skalniaku zadowolony,to wejrzenie!Przymrozkowe liście piękne acz przedwczesne i mimo wszystko sporo jeszcze kwitnie tak barwnie.Kredka to ma spacerowe leśne życie,że pozazdrościć!Czy zdążyłaś posadzić wszystkie cebulowe?
- zuzanna2418
- 1000p

- Od: 15 maja 2013, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu anym to cholerstwo w ogóle roundupu nie uważa. Niby trochę zdechnie, ale w ziemi kłącza żywe i wypuszczają nowe pędy
Walka trwa ! 
WAniu na szczęście nie jest to stały korytarz przelotowy, czasem zmieniają awaryjnie na Okęciu, podczas robót konserwacyjnych pasów etc. Nadzór generalnie uważa, że jej ludzie zajmują się jakimś bezsensownym ryciem w ziemi zamiast drapać kota po grzbiecie i pod brodą. Taki puchacz to chudziutki jest pod futrem, na zimę jedynie trochę przybiera na wadze. Ale mentalnie w środku to zupełnie normalny kot
I sterylizacja nic nie zmieniła jej optymistycznego podejścia do życia
EwoM o to to
" " łażą, grzebią w ziemi, przestawiają różne rzeczy, z kotem nikt nie uzgadniał"
Aniu sweety Mina służbowa
Śmiejemy się, że ona i budowę u sąsiadów ogarnia, znika wieczorem i z pewnością za stróża robi, żeby materiałów nie rozkradli
EwkoEs Kredka ma bardzo dobre miejsce do spacerów a ja do poruszania się nieco, przy raczej siedzącej pracy to ważne
Dziś się nieco ociepliło, w słońcu pokazały się pięknie kolory jesieni. Czekam jak co roku na przeceny cebulowych, czasem jeszcze listopadzie sadzę.
WAniu na szczęście nie jest to stały korytarz przelotowy, czasem zmieniają awaryjnie na Okęciu, podczas robót konserwacyjnych pasów etc. Nadzór generalnie uważa, że jej ludzie zajmują się jakimś bezsensownym ryciem w ziemi zamiast drapać kota po grzbiecie i pod brodą. Taki puchacz to chudziutki jest pod futrem, na zimę jedynie trochę przybiera na wadze. Ale mentalnie w środku to zupełnie normalny kot
EwoM o to to
Aniu sweety Mina służbowa
EwkoEs Kredka ma bardzo dobre miejsce do spacerów a ja do poruszania się nieco, przy raczej siedzącej pracy to ważne
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
- zuzanna2418
- 1000p

Kolejny etap przeróbki skalniaka wygląda tak :

Żółta różyczka nn , skryta za miskantem jeszcze kwitnie

W taki słoneczny dzień patrząc na te kwiaty, trudno uwierzyć, ze to już październik...

Żółta różyczka nn , skryta za miskantem jeszcze kwitnie

W taki słoneczny dzień patrząc na te kwiaty, trudno uwierzyć, ze to już październik...

-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Dosłownie serce mnie bolało, kiedy wczoraj obcinałam dziesiątki przemarzniętych pąków u datury
Mróz wygląda malowniczo na zdjęciach, a poza tym sieje tylko spustoszenie.
Kotka niech trochę częściej wychodzi na inspekcję, bo niedługo nie zmieści się w drzwiach
Mróz wygląda malowniczo na zdjęciach, a poza tym sieje tylko spustoszenie.
Kotka niech trochę częściej wychodzi na inspekcję, bo niedługo nie zmieści się w drzwiach
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Zuzanko ,ostatnie nasze kolory w ogrodzie .Ja też się nasprzątałam tego co mróz zniszczył .
Powstała nowa pryzma kompostowa .A jeszcze dużo dojdzie .Ostatnie dni u mnie piękne i słoneczne ,więc z wielką przyjemnością jeszcze pracuję w ogrodzie .Pozdrawiam
Powstała nowa pryzma kompostowa .A jeszcze dużo dojdzie .Ostatnie dni u mnie piękne i słoneczne ,więc z wielką przyjemnością jeszcze pracuję w ogrodzie .Pozdrawiam
- zuzanna2418
- 1000p

Iwonko, u mnie miało być pierwsze kwitnienie datur zakupionych wiosną i tym bardziej boleję, że szlag trafił prawie rozwinięte pąki... Kicia chudziutka jest, ta objętość to futero 
Ewo u mnie też prace przygotowawcze do okresu spoczynku... kompost W. przerzucił "do góry nogami" i przesypał takim granulatem przyspieszającym kompostowanie. Jeszcze chyba raz trzeba będzie trawkę skosić i zgrabić liście orzecha z trawy, zabezpieczyć róże i przygotować karmnik dla ptaszysków...
Ewo u mnie też prace przygotowawcze do okresu spoczynku... kompost W. przerzucił "do góry nogami" i przesypał takim granulatem przyspieszającym kompostowanie. Jeszcze chyba raz trzeba będzie trawkę skosić i zgrabić liście orzecha z trawy, zabezpieczyć róże i przygotować karmnik dla ptaszysków...
Jakiego Ty masz pięknego kota
szkoda, że raczej nigdy takiego nie będę miała
na działce miałam ulubionego dzikiego kota (ulubiony bo był w 3 kolorach, które u kotów mi się fest podobają) no i tym razem go nie było..jego rodzeństwo dwoje z pięciu było, nawet i rodzice a on gdzieś się zapodział..
oby tylko wszystko z nim było w porządku..
widoki leśne lubię oglądać
w ogóle to ja bym mogła w lesie mieszkać, że też sobie nie poszukałam na towarzysza życia leśniczego
a mój M do lasu się nie wyprowadzi nigdy heh
kwiatów to Ty jeszcze masz sporo
szkoda, że raczej nigdy takiego nie będę miała
na działce miałam ulubionego dzikiego kota (ulubiony bo był w 3 kolorach, które u kotów mi się fest podobają) no i tym razem go nie było..jego rodzeństwo dwoje z pięciu było, nawet i rodzice a on gdzieś się zapodział..
widoki leśne lubię oglądać
kwiatów to Ty jeszcze masz sporo
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Zdjęcia z lasu , zwłaszcza 2 ostanie,
. Rewolucja na skalniaku, iście rewolucyjna. Mnie pewnie też to czeka, bo rozpanoszył się barwinek i jest coraz większy
, a skalniak ginie.
U Ciebie to choć pokojowe-cywilne samoloty, u mnie F16 śmigają nad dachem
U Ciebie to choć pokojowe-cywilne samoloty, u mnie F16 śmigają nad dachem
- zuzanna2418
- 1000p

Daria kot bardzo fajny a w dodatku ma charakter
Trikolory to dziewczyny są. Chłopak zdarza się bardzo rzadko. ja tez las bardzo lubię i ciesze się, ze choć taki nieduży fragment mamy w pobliżu domu. A czasem do Puszczy Kampinoskiej można śmignąć. 
Marzka wczoraj były kolejne zmiany na skalniaku, zaczyna to nabierać wyrazu
zdjęć nie robiłam, bo wróciłam wczoraj dość późno i troszkę zmechacona po pracy, dziś może nadrobię
. F16 ? Czyli one jednak latają 
Marzka wczoraj były kolejne zmiany na skalniaku, zaczyna to nabierać wyrazu
- Aza

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Piszesz, że trudno uwierzyć ze to październik, bo tyle kwiatów u Ciebie, u mnie też trudno uwierzyć wygląda jak grudzień bez śniegu, czasami się takie trafiają. Kwiaty są piękne.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- zuzanna2418
- 1000p

Olgo dziś w przebłyskach słońca złoto-czerwone barwy dominują w mieście. Zdecydowanie październik 
Kilka zdjęć dokumentujących przeróbki skalniaka. Przybyły półki na rośliny, trzeba było walnąć trochę dobrej ziemi i dowieźć kamieni. Przesadzenia wymaga keria, hosta i ciemiernik. Krzewuszka może wpasuje się za tą kępą trawy po lewej stronie. Oczywiście to jeszcze nie koniec...

I to co zwykle pokazuję ostatnimi czasy

I widoczek na ten cały bałaganik

Kilka zdjęć dokumentujących przeróbki skalniaka. Przybyły półki na rośliny, trzeba było walnąć trochę dobrej ziemi i dowieźć kamieni. Przesadzenia wymaga keria, hosta i ciemiernik. Krzewuszka może wpasuje się za tą kępą trawy po lewej stronie. Oczywiście to jeszcze nie koniec...

I to co zwykle pokazuję ostatnimi czasy

I widoczek na ten cały bałaganik

- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Zuzka
a cóż to te czarne jagody z czarnymi liściorami
Skalniakowa rewolucja
Skalniakowa rewolucja
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- zuzanna2418
- 1000p

Judytko otóż to jest konwalnik, który był zakwitł w tym roku a potem sporządził takie to owoce... Oj, rewolucja jest
Ale cieszę się, bo może ten pagór nabierze jakiegoś wyrazu wreszcie. Planujemy posadzić kilka miniaturowych host (hostoza osiąga już rozmiary patologiczne) i zachować czujność proletariacką, bo podagrycznik odbije jak amen w pacierzu, choć wyciągnęliśmy teraz ze dwa wiadra kłączy...
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Czy ten konwalnik już zimował ? Ja podchodziłam do niego dwa razy i po każdej zimie...