, lasek Adenium imponujący

Widok powala, ilość tym bardziej
 Widok powala, ilość tym bardziej   Jestem pełna podziwu
 Jestem pełna podziwu  

- Przemek, nic nie piszesz o Adenium, pisałeś wcześniej że jeszcze trzymasz jeszcze w tunelu, myślę że jednak wcześniej je już "wysiedliłeś" z tunelu w bardziej sprzyjające pod względem temperatury pomieszczenie. Ja moje "chowam" na noc na wewnętrzny parapet, a z rana (9 - 10), na balkon, niech jeszcze trochę słonkiem "pooddychają". Na oszklonym balkonie przy dzisiejszym słońcu temperatura podskoczyła do 28 st C, a teraz jest już tylko 18 st C - o tej porze dnia, słońce tylko częściowo oświetla balkon, zasłaniają drzewa i sąsiedni blok/ ... / ... ale chyba jeszcze je co najmniej do jutra zostawię / ... /
 .
.
 jutro jeszcze wystawię Adenium na taras jak będzie ciepło ( bo od niedzieli już trzymam je w domu ) i też opryskam na przędziorki tak zapobiegawczo na wszelki wypadek gdyż żadnych gadów żyjących nie widać ani na kaktusach ani na Adenium a to za sprawą tego że podczas sezonu pryskałem je 3 razy tak przy okazji pryskania czego innego , ale na zimę trza się zabezpieczyć . I jutro będę też pryskał na grzyba i w zasadzie to już oprysków na ten sezon starczy
  jutro jeszcze wystawię Adenium na taras jak będzie ciepło ( bo od niedzieli już trzymam je w domu ) i też opryskam na przędziorki tak zapobiegawczo na wszelki wypadek gdyż żadnych gadów żyjących nie widać ani na kaktusach ani na Adenium a to za sprawą tego że podczas sezonu pryskałem je 3 razy tak przy okazji pryskania czego innego , ale na zimę trza się zabezpieczyć . I jutro będę też pryskał na grzyba i w zasadzie to już oprysków na ten sezon starczy   I mam nadzieję że jeszcze będzie trochę cieplejszych dni bo jeszcze mi ziemi w doniczkach dobrze nie przeschła
  I mam nadzieję że jeszcze będzie trochę cieplejszych dni bo jeszcze mi ziemi w doniczkach dobrze nie przeschła   I będę miał nauczkę na przyszłość żeby ostatni raz podlewać najpóźniej 1 września a nie tak jak ja to zrobiłem w tym roku 15 ... ale cóż na błędach się człowiek uczy . W końcu to dopiero mój 2 sezon w tunelu . Jak ziemia nie da rady doschnąć to najwyżej będzie dosychała w piwnicy na piecu
  I będę miał nauczkę na przyszłość żeby ostatni raz podlewać najpóźniej 1 września a nie tak jak ja to zrobiłem w tym roku 15 ... ale cóż na błędach się człowiek uczy . W końcu to dopiero mój 2 sezon w tunelu . Jak ziemia nie da rady doschnąć to najwyżej będzie dosychała w piwnicy na piecu   Ale dzisiaj słonko ładnie grzało i miałem w tunelu ponad 25*C i co prawda teraz jeszcze jest 20*C ale już nakryłem kaktusy na noc żeby nie latać jak wczoraj w nocy z włókniną i z latarką w zębach ...
  Ale dzisiaj słonko ładnie grzało i miałem w tunelu ponad 25*C i co prawda teraz jeszcze jest 20*C ale już nakryłem kaktusy na noc żeby nie latać jak wczoraj w nocy z włókniną i z latarką w zębach ...
- Przemku, są takie specjalne latarki umieszczane na głowi, bardzo wygodne .... szkoda "zębów"/ ... /żeby nie latać jak wczoraj w nocy z włókniną i z latarką w zębach ...
 ! ! !
 ! ! !
 ale to była szybka akcja
  ale to była szybka akcja   co tam zęby kaktusy ważniejsze
  co tam zęby kaktusy ważniejsze  

jak ja żałuję, że w lecie, kiedy było gradobicie takie że hej, ja nie widziałam swojego M, jak latał z kaktusami...Sąsiadka za to powiedziała, że to był podobno niezapomniany widok
 jak ja żałuję, że w lecie, kiedy było gradobicie takie że hej, ja nie widziałam swojego M, jak latał z kaktusami...Sąsiadka za to powiedziała, że to był podobno niezapomniany widok 

w tunelu ponad 30*C
  w tunelu ponad 30*C   kaktusiki schną przed zimą i to mnie bardzo cieszy
  kaktusiki schną przed zimą i to mnie bardzo cieszy   

kwitnie od wczesnej wiosny aż do teraz
  kwitnie od wczesnej wiosny aż do teraz   

co prawda jedyny którego w tym roku znalazłem ale za to jaki
  co prawda jedyny którego w tym roku znalazłem ale za to jaki   

, ale i tak pozostaje w cieniu przy kwitnących mammillarkach
 , ale i tak pozostaje w cieniu przy kwitnących mammillarkach