Jutro napiszę co i jak.

Przyłączam się do prośby o wskazówki na temat podłoża do hoyek
 Przyłączam się do prośby o wskazówki na temat podłoża do hoyek  

. Na początek wystarczą mi wskazówki dotyczące ziemi. Mam takie bidy, jak dobrze się domyślasz, posadzone w ziemi wymieszanej z korą storczykową i niezbyt im to służy. Nie wspomnę o multiflorze, która rośnie w plastikowym kubku do napoi
 . Na początek wystarczą mi wskazówki dotyczące ziemi. Mam takie bidy, jak dobrze się domyślasz, posadzone w ziemi wymieszanej z korą storczykową i niezbyt im to służy. Nie wspomnę o multiflorze, która rośnie w plastikowym kubku do napoi   , a ma już ponad metr, albo i więcej. Co dziwniejsze, kwitnie w tym stanie na okrągło
 , a ma już ponad metr, albo i więcej. Co dziwniejsze, kwitnie w tym stanie na okrągło   .
 .
 , to przynajmniej na wierzch jej troszkę ziemi dosypię. Chyba jej to nie zaszkodzi ?
 , to przynajmniej na wierzch jej troszkę ziemi dosypię. Chyba jej to nie zaszkodzi ?

.
. 
   Ja również dziękuję Ci Aniu za rady dla trochę zielonej w tym temacie. Niedawno posadziłam dopiero co ukorzenione hoyki (10 szt.) do mieszanki: podłoże do storczyków, kaktusianka, uniwersalna, seramis, perlit i na spód keramzyt. Jutro zamierzam sadzić następne 10 ale biorąc pod uwagę to, co piszesz Aniu zmodyfikuję skład tej mieszanki. Zobaczymy co z tego wyniknie. Też zamierzam stosować nawozy naturalne. Na pierwszy rzut kupiłam pałeczki mające w składzie guano i helpery. Nawozisz cały rok, czy z przerwami? Takie młodziutkie hoyki też, czy dajesz im czas na zaaklimatyzowanie w podłożu?
 Ja również dziękuję Ci Aniu za rady dla trochę zielonej w tym temacie. Niedawno posadziłam dopiero co ukorzenione hoyki (10 szt.) do mieszanki: podłoże do storczyków, kaktusianka, uniwersalna, seramis, perlit i na spód keramzyt. Jutro zamierzam sadzić następne 10 ale biorąc pod uwagę to, co piszesz Aniu zmodyfikuję skład tej mieszanki. Zobaczymy co z tego wyniknie. Też zamierzam stosować nawozy naturalne. Na pierwszy rzut kupiłam pałeczki mające w składzie guano i helpery. Nawozisz cały rok, czy z przerwami? Takie młodziutkie hoyki też, czy dajesz im czas na zaaklimatyzowanie w podłożu?