a pozostałe 2 mają się dobrze, maja nowe listki, paki się rozwinęły i jeszcze nie przekwitają ;)))))))
Nutka i jej storczyki
cześć dziewczyny!!! dopiero wróciłam z urlopu,nie miałam dostępu do netu.....
(( mój biały storczyk padł...
((( pod ciężarem kwiatów ułamał się,albo był już ułamany, gdy go dostałam i podtrzymywał się na drabince..... ale dziwne, bo przecież puszczał nowe pąki, korzenie, listki, rozkwitał, a kwiaty były takie wielkie.... wsadziłam ten odłamany pęd z kwiatami w nową doniczkę, a liście zostawiłam dalej w tamtej. przy tym pędzie ułamanym z kwiatami był jeden korzonek. kwiaty zaczęły jakby przekwitać i powoli odpadać,ale co dziwne..... miał on 3 pąki, które się rozwinęły.ale już odpadły i został sam pęd. nie mam pojęcia, czy z niego jeszcze coś będzie.....
(( ale tam, gdzie zostały liście, chyba jest ok,bo puszczają młode listki, korzonki, więc może tam się pojawi nowy pęd. oby....
a pozostałe 2 mają się dobrze, maja nowe listki, paki się rozwinęły i jeszcze nie przekwitają ;)))))))
Nutka
- platynka80
- 500p

- Od: 8 cze 2008, o 22:32
Nutko, jak miło , ze twa przygoda z forum nie była chwilowa
ciesze się, że powróciłaś! identyczdny fioletowy był u mej znajomej na parapecie... tez miał takie WIELKIE KWIATY. ja mam taki, ale kwiaty drobniejsze, środek żółtawy... ps. wrescie nowe fotki, jak ja lubie!!! moge oglądac po iles razy. ps. mieszkasz w kamienicy???
platynka 
Asiu wlasnie szukam jakiegos stolika czy cos w tym rodzaju ale jak bys zobaczyla na czym teraz stoja w mojej sypilani to bys padla.Zakosilam corce stolek od pianina na to polozylam karton i przykrylam bieznikiemorion pisze:Marta, zawsze koło okna można postawic jakąś szafeczkę
To zostało z mojego białego.....

Jak wkładałam do nowej doniczki ten pęd z kwiatami (które wcześniej były
), miał maleńki korzonek. intrygowało mnie, czy coś się tam dzieje i dziś postanowiłam wyjąć go i zobaczyć. I oto, co ujrzałam...

Myślicie, że coś jeszcze z tego może być???
A tu reszta mojego białego... wypuszcza nowe korzonki...

Jak wkładałam do nowej doniczki ten pęd z kwiatami (które wcześniej były

Myślicie, że coś jeszcze z tego może być???
A tu reszta mojego białego... wypuszcza nowe korzonki...

Nutka
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa

- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa