Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Moniko na moich "hektarach"! Ale ze mnie "ranny ptaszek" - kto by pomyślał ;:138 .Wpadłam tylko na chwileczkę by powiedzieć wszystkim "dzień dobry" i życzyć miłego dnia. U mnie od kilku godzin pada (dobrze chociaż,że nie leje) a moja trawa nie sprzątnięta - ale pech... :cry:
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzień dobry!

O kurcze- rzeczywiście, jak pokazałaś na zdjęciach- kotka z małym kocięciem rozbrajająca. Widać, że im u Ciebie dobrze, ciekawsko zagląda w obiektyw a i kocia mama nie jest w popłochu.

Co do pogody- jeszcze wczesna pora, może się rozchmurzy!

Zachwyciły mnie zdjęcia kwiatu "accidantera" - piękny! No i te nasturcje. Poruszająco piszesz o tych roślinach, które pamiętasz z dzieciństwa, od swojej babci. Mnie także podobają się takie rośliny, trochę ludowe, polskie i często właśnie popularne.Moim zdaniem ich obecność w ogrodzie, nawet obok "okazów" bardziej egzotycznych, nadaje mu takiej sielskości "siedliska".

Co do basenu- to widziałam wcześniej, na jednej z fotek był zdaje się narożnik, wypełniony płytkami- to rzeczywiście nie jest "oczko wodne" (tu powinna być ikonka "drapię się po łepetynie").

Powiem Wam, że jak się policzy ile "biorą" sąsiedzi za koszenie ( w Toruniu też 70 zł za działkę ok 300-400m), to warto chyba kupić kosę spalinową na przecenach właśnie teraz (nawet całkiem dobrych firm są), ja się wybieram niedługo na rekonesans, bo za 5-8 takich skoszeń byłaby własna kosa. A jak prosić sąsiadów dłużej niż dwa sezony- to wyjdzie na to, że jeszcze się dopłaci do interesu, bo każdy następny sezon to już bez sensu, moim zdaniem, chyba że ktoś ma chore plecy i ma trudności za zdrowiem, (w sensie obsługi spalinowej kosy). Oczywiście wiem Izo, ze każdy ma swój budżet i nie zawsze da się tak "od razu". (tak ja mam

:( ) , ale tak jest- im wcześniej się kupi samemu, tym mniej się straci na "zarabiających" sąsiadów i jest się niezależnym.

Pozdrawiam aga
acidantera
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 21:14

Post »

Super acidantera... bardzo ładnie i zdrowo wygląda.. mój kochany kwiatek .. pięknie pachnie prawda?? Wyobraź sobie teraz całą dużą kępę tego kwiatu ... Coś niesamowitego .. robi wrażenie.. są oczywiście inne ładne kwiatki ale ona jest taka skromna a zarazem zapiera dech... Plus dla ciebie i to wieeelki!!!! Pozdrawiam i powodzenia;)
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Witaj Izo :!:
ciagle u Ciebie cos sie zmienia, a kwiatki
oiekne jakby od dawna tam rosły.
Ja w tym roku dawałam Sabe do sterylizacji,
zadnych papierków nie wypełniałam, nawet
nie spytali o nazwisko , zainkasowali 250,00 zł

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciągle pada...mogę sobie zaśpiewać. Koło południa była 3 godzinna przerwa - akurat zdążyłam iść z córką do lekarza, zrobić zakupy i obiad. Zanim zdążyłam wyszykować się na działkę lunęło :cry:
Danusiu - jak płacisz to nic nie musisz wypełniać. Przy bezpłatnej sterylizacji fundowanej przez miasto jest trochę biurokracji. Poza tym ja sama tego nie zrobię - potrzebna jest dobra wola i współpraca sąsiedzka. Na zebraniu rocznym ROD temat był poruszany,ale nic się nie dzieje w tym kierunku.
Agnieszko - ja na szczęście dopiero raz musiałam korzystać z takiej "pomocy sąsiedzkiej" i to ponoć sąsiad mnie policzył "po kosztach" jak mówił. Zapłaciłam 20 zł - raz na rok to suma do przyjęcia. Co do kosiarki to się w pełni zgadzam, że najlepiej mieć swoją. Na razie mam namiastki, potem zobaczymy...A może dasz się namówić na wizytę w Elblągu :?:
Accidantera - wielkie dzięki za plusa :lol:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkie "nocne Marki". Na ten mokry i ponury dzień kilka fotek z wiosny: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :D :D Bardzo lubię wiosenne kwiaty, zawsze najbardziej na nie czekam :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ładnie! Minęłyśmy się po drodze - Ty przyszłaś do mnie, a ja w tym czasie byłam u Ciebie w odwiedzinach ;:1
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:lol: :lol: :lol: Pochwal się co kupiłaś :)
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo, wejdź jednak na krokusy.pl. zmienili trochę ofertę.
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No cóż - najwięcej tulipanów( Angelique, Ballerina, Candy Club, Gold West i Strong Gold, który mi poleciła zaprzyjaźniona pani z kwiaciarni i botaniczny Tarda) do tego czerwonego hiacynta Jan Bos i mieszankę cebulic.Myślę,że zakup trafiony, bo u tego samego sprzedawcy co w zeszłym roku. A na te krokusy na pewno zajrzę - dzięki.
Awatar użytkownika
tamusia
100p
100p
Od: 21 lip 2008, o 09:38

Post »

Dzień dobry Izuniu
Miłego i słonecznego dnia.
Lece dalej po patrzeć co w trawie piszczy.
Z uśmiechami Tamara
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Witaj Izo!

Dzięki za foto kwiatów wiosennych! Są urocze. (Coś czułam, że to kwiaty z innej pory roku, dzięki za opisanie, bo bym pomyślała, że zgłupiałam albo uwierzyłabym, że taki mikroklimat w Elblągu! ;:24 ).

Bardzo dziękuje za zaproszenie do Ciebie! Być może w przyszłym roku (?)!Bardzo Ci dziękuję za gościnność! Zapraszam też w przyszłości do Torunia, a nuż się kiedyś uda!

Zaintrygowało mnie co to jest "mieszanka cebulic"? A kupujesz też roślinki przez internet?

A co do kosiarki- to rzeczywiście, inne, korzystne okoliczności.

życzę pięknego dnia działkowego!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nadzieję Tamarko,że nie pomoczyłaś zbytnio nóżek poranną rosą.
Witaj Aga!
Dzięki za wizytę z samego rana. Ja dużą część roślin kupuję na Allegro. Wszystkie te cebule tam zamawiałam, a jedna paczka już leże w domu i czeka na termin sadzenia. Cebulice to kwiaty trochę podobne do hiacyntów, tyle że takie luźniejsze. Występują w kilku pastelowych kolorach - dlatego zamówiłam mix.
W Toruniu mamy bardzo dobrych znajomych. Dawno tam nie byliśmy. Może się wybierzemy jak wróci mój M. A nad przyjazdem do Elbląga jeszcze pomyśl - możesz przecież zajrzeć na 3-4 godzinki. Mieszkam przy samym dworcu - zapraszam!
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

witaj Izunia.Wiosna dawno minęła zaraz lato sie kończy ale wiosenne kwiatuchy nigdy sie nie znudzą. Sliczny kolor sasanki, moja jakas blada jest. Buziaki dla Ciebie i milego dnia życzę. U mnie taki upał ,że nawet nie wiem w co dzisiaj na działce ręce wsadzic. Chyba sie jeszcze doopalam i nic nie będę robic, bo w upał sie nie chce nic.
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”