Henryku dziękuję Ci bardzo
Kaktusowe szaleństwo - _LeNa_
- _LeNa_
- 500p

- Od: 24 maja 2012, o 19:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kaktusowe szaleństwo - _LeNa_
Żanetko wiedziałam, że coś ciekawego sobie wybierzesz, a jak sobie, tak i Nam, z czego oczywiście bardzo się cieszę
Nie mogę się już doczekać, moje oczy tym bardziej, ale co zrobić.. Cierpliwość ponad wszystko 
Jakaż to radość usłyszeć (zobaczyć) od Ciebie pochwałę
Staram się jak mogę, a Ty potrafisz to dojrzeć i docenić. Miło mi niezmiernie 
-
aldi38
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 16 wrz 2013, o 17:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Magdo,nie poczytałam podpisu i walnęłam gafę bo Lena to twój nick.Dziękuję za odwiedziny i ja też będę do Ciebie często zaglądać.Piękne masz kaktusiki i jeszcze o tej porze kwitną!Zdjęcie skalniaczka w całości dodam jutro bo przy dziennym świetle lepiej zdjęcia wychodzą i cieszę się że Ci się podoba.
Pozdrawiam.Aldona.
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Dziękuję
Same ciekawe i ładne roślinki 
-
leszek2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
Lenko,życzę ci aby E.obrepanda jeszcze ci w tym roku zakwitła,bo pączek rośnie 
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
Trzymam kciuki za Echinopsis
Ja mam E. carmineoflora, gdzieś czytałam, że to synonim E. obrepanda, ale nie jestem pewna. Ładnie wygląda G. mihanovichii
U mnie Mammillaria camptotricha też siedzi z pąkami
U mnie Mammillaria camptotricha też siedzi z pąkami
- maryjan13

- Od: 27 cze 2010, o 22:57
Ten typ tak ma.Kwiaty do końca się nie otwierają._LeNa_ pisze:Gymnocalycium mihanovichii - niestety nie było mi dane ujrzeć kwiatuszka w pełnym rozkwicie.
http://www.gymnocalycium.org/gatunki/mihanovichii.html
- _LeNa_
- 500p

Aldonko przecież nic się nie stało. Bardzo lubię to imię, mam do niego jakiś taki sentyment, zresztą wiele osób właśnie tak się do mnie zwraca. Pisz więc śmiało i niczym się nie przejmuj
Co do kaktusików, powiem tylko tyle - jescze próbują coś z siebie wykrzesać, ciężko to jednak idzie, bo pogoda nie dopisuje, ale nie ma się co dziwić, w końcu to już jesień
A Twój skalniaczek bardzo ciekawie się prezentuje.. Nie daj Nam długo czekać na zdjęcia 
Natalko, ależ to ja dziękuję
Miłych słów nigdy za wiele
Hmm.. Muszę wybrać się do Ciebie.
Leszku miło, że jesteś
Powiem Ci, że ja jakoś nie widzę tego wzrostu, ale to pewnie dlatego, że często gapię się na ten pąk. Jak dla mnie w ogóle się nie zmienia, choć może troszeczkę
W każdym bądź razie dziękuję za życzenia 
Zuziu też tak właśnie słyszałam. Dziękuję Ci w imieniu Echinopsis, a także Gymnocalycium
Mam jeszcze drugi egzemplarz, też z jasnymi kwiatuszkami, niby podobny, a jednak inny, zarówno w budowie korpusu, jak i wyglądzie kwiatu. A mammillarkom i innym zapączkowanym stworkom przydałoby się trochę więcej słoneczka, byśmy mogli jeszcze ujrzeć kwiaty w pełnej krasie
Marianie co racja, to racja
Powiem Ci, że w ubiegłym roku, gdy zaczął rozchylać płatki, wystawiłam go na intensywne słońce. Po niecałej godzinie stania w skwarze udało się zobaczyć środek kwatu
Przy tym oczywiście dość ładnie się opalil. Teraz niestety słońca u mnie jak na lekarstwo, więc i kwiaty nie chcą się otwierać.
Natalko, ależ to ja dziękuję
Leszku miło, że jesteś
Zuziu też tak właśnie słyszałam. Dziękuję Ci w imieniu Echinopsis, a także Gymnocalycium
Marianie co racja, to racja
- Phacops
- 1000p

- Od: 8 wrz 2012, o 09:43
- Kontakt:
Mammillaria camptotricha cv. Marnier-Lapostollei tą mam u siebie i chyba jeden z niewielu kaktusów co potrafi faktycznie przez pół roku kwitnąc niemal non stop
Echinopsis obrepanda hm... zdąży jeszcze w tym roku? Jeśli go dasz do widnego pomieszczenia albo potrzymasz w domu to może jeszcze będzie. Ja miewałem w tamtym roku takie pużne kwiaty
Echinopsis obrepanda hm... zdąży jeszcze w tym roku? Jeśli go dasz do widnego pomieszczenia albo potrzymasz w domu to może jeszcze będzie. Ja miewałem w tamtym roku takie pużne kwiaty
- Paulii

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
To się cieszę, że Miło spędziłaś u mnie czas_LeNa_ pisze:Żanetko byłam, widziałam, jestem zachwycona![]()
Paulinko zajrzałam i wiele cudowności się naoglądałamTo był bardzo mile spędzony czas.
Echinopsis obrepanda piękna a ta włochata kuleczka to pewnie kwiatuszek z niej się rozwinie
Szkoda że nie zdążyłaś zobaczyć w pełni rozkwitu kwiatuszka u Gymnocalycium mihanovichii
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
-
Fraszka_1
- 1000p

Zapraszam
będzie mi miło 
- _LeNa_
- 500p

Kamilu witam Cię serdecznie
Uf, naszukałam się Twego imienia..
Ale dzięki temu wiem, że muszę zagłębić się w lekturze Twego wątku, bo dużo kombinujesz i eksperymentujesz, a ciekawostek nigdy za wiele
Mammillarkę też zamierzam u Ciebie obejrzeć. Moja pokazała pąki pierwszy raz, ale martwię się, że kwiatuszków nie ujrzę. Podobnie jest z E. obrepanda, ciężko to idzie.. Może zdąży, może nie.. Dwa pąki już zasuszyła, ale może z tym podoła
Paulinko będę zaglądać jak najczęściej. Dziś już zajrzałam i oczy zostawiłam..
Ależ piękny berberys wpadł Ci w łapki
Cudeńko. A co do Echinopsis.. Miejmy nadzięję, że z futerka wykluje się w końcu wyczekiwany przeze mnie kwiat
Z kolei nad gymnolkiem tak bardzo nie ubolewam, bo to taki "kwiatorób", ogromnie chętny do współpracy
Natalko byłam, byłam.. I ślad po sobie pozostawiłam
Paulinko będę zaglądać jak najczęściej. Dziś już zajrzałam i oczy zostawiłam..
Natalko byłam, byłam.. I ślad po sobie pozostawiłam
- _LeNa_
- 500p

- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Ale masz cudowne kwiaty...Naprawdę - jest czego zazdrościć. Piękne jak zawsze zdjęcia- miód dla mych "ócz" 
-
Fraszka_1
- 1000p

Twoje kaktusy jak zwykle piękne