Ulka dzięki za odpowiedź. Podaj jeszcze mniej więcej jaką temperaturę masz w tej piwnicy? około,wiem,że się zmienia.
Pędy będę chciała,jak się dowiem,że mogę jej stworzyć warunki do zimowania
Posiadam garaż w bryle budynku (królestwo męża,ale chyba da mi kawałek półki na doniczkę ) temperatura zimą w garażu wynosi około 10-12 st.C czasem 14 st. a czasem gwałtownie spada,jak mąż wyjeżdża z garażu,podniesienie bramy powoduje wymianę pewnie całego powietrza, mam też małe okienko,mogłabym w pobliżu okienka ustawić doniczkę. Da radę w takich warunkach? okienko to znajduje się w najdalszej części garażu-patrząc od bramy,więc może ewentualny mróz by do niej nie dotarł ...
Ewuniu, myślę że w takich warunkach przezimuje dobrze. U nas w piwnicy temperatura też ok. 8 - 10 st. Nie ma przeciągów, czy też zimnych podmuchów, ale małą roślinę można osłonic tekturą, może byłoby gorzej gdyby garaż był na dłużej otwarty. Ale tak sobie myślę, że skoro gubi liście to światło nie jest jej potrzebne, więc w innym miejscu też chyba przezimuje, a w marcu to może przenieść do jaśniejszego pomieszczenia, czasami jest już tak ciepło, że w ciągu dnia można wystawiać na zewnątrz.
Do usłyszenia
Ula
Ulo patyczki na wiosnę, aktualnie w domu walczę z ziemiórkami i skończy się pewnie na tym,że mimozy wypierdzielę,bo od nich się zaczęło. Już teraz Ci mogę powiedzieć ,że do Tucholi będę jechała pewnie z początkiem kwietnia,więc sobie odbiorę,jeśli można
Witaj Ulka.
Pięknie jeszcze kwitną Twoje fuksje.Moje poobcinane wyglądają śmiesznie ale nawet w nich na przyjazd gości nie sprzątam.Wczoraj i dzisiaj "walczę " ze storczykami,pogoda tak mnie nastraszyła że jednak przeniosłam już do domu.Wszystkie balkonowe stoją pod chmurką i nie mam zamiaru przenosić ich aż po 20 pażdziernika.
Kwiatuszek dzwonkowca słodki,tylko jeden na razie,pączków jeszcze trochę ma może zdąży zakwitnąć przed przymrozkami.Aby sobie humor poprawić/odebrałam wyniki badań/ zamówiłam dwie odmiany Tunbergii-podzielim się koleżanko.Pozdrawiam.Teresa
Witajcie miłe dziewczyny Ewuniu, oczywiście, że będziesz mogła odebrać osobiście, do kwietnia to tak szybko zleci. Ja już teraz przytnę kilka pędów, może się ukorzenią, zobaczymy co z tego wyda. Tereniu, cieszę się, że Twoje wyniki o.k., no i fajnie, że będziesz miała nowe roślinki. Będzie co oglądać i podziwiać. Już deklarujesz dzielenie się i jak tu się nie cieszyć. Kochana, a wiesz że musisz jeszcze trochę miejsca znaleść na te roślinki, które przyjadą z Pomorza. Tereniu, u nas też zimno, a szałwia drzewiata ma kwiatostany, chyba będę je oglądać z drabiny taka jest dorodna, ale szczepka od niej ma 50 cm. i też chyba tworzy kwiatostan. Ciekawa jestem jak Twoja. Agnieszko, Ewunia dostanie pędy od mojej bugenwilli i właśnie nie wiemy czy teraz się ukorzenią. Pooglądałm Twój ogród, ale jeszcze nie wszystko. Muszę wrócić w wolny wieczór, bo jest co oglądać.
Pozdrawiam Was
Ula
Zapraszam - będzie mi miło. Przez patyczki rozmnażałam pęcherznice właśnie na jesień.
Forumowa koleżanka - derenia oraz wierzbę mandżurską ale to na wiosnę i również wszystko się przyjeło.
Witaj Ula Twoje fuksje są zachwycające
Tyle roślin mi się podoba ,że nie wiem co kupić , chciałabym wszystko , ale się nie da
Pozdrawiam i będę do Ciebie zaglądać
Mariolciu, witam Cię. Zaglądaj kiedy tylko zechcesz (odwiedziłam Twój wątek i poczytałam) To co piszesz to szczera prawda, na forum są super dziewczyny i chłopaki też. Doradzają,odwiedzają, miłe słowa piszą. Poznawanie nowych ludzi o takich samych zainteresowaniach sprawia, że nabiera się wiary w słuszność tego co się robi.
Pozdrawiam, Ula