28. Gymnocalycia:
1. G. saglionis
2. G. baldianum
3. G. quehlianum
4. G. eurypleurum chyba...

29. Hildewintera aureispina nr 2

30. Miał to być Disocactus martianus, ale wydaje mi się, że to wypłoniony Chamaecereus silvestrii, a szkoda...

31. Adenium obesum black window

32. Crassula ovata hobbit special x2 i Crassula ovata monstruosa

Czyżby zakup na All?
 Czyżby zakup na All? 

Masz rację Arturze89, roślina kupiona na tym właśnie portalu. Nie dość, że nie jest to D. martianus, to w dodatku w paczce miałem gratis w postaci wełnowców, które wprost uwielbiam
  Masz rację Arturze89, roślina kupiona na tym właśnie portalu. Nie dość, że nie jest to D. martianus, to w dodatku w paczce miałem gratis w postaci wełnowców, które wprost uwielbiam  Cieszyłem się już, że A. flagelliformis będzie miał kuzyna do towarzystwa, a tu niespodzianka. Lubię kaktusy z długimi pędami, więc w przyszłości muszę się zaopatrzeć w jakieś inne krzaczory tego typu, na pewno będzie to S. grandiflorus, chociaz nie tak łatwo go dostać. Mam dwuletnią siewkę, ale na kwiaty jeszcze "trochę" poczekam...
 Cieszyłem się już, że A. flagelliformis będzie miał kuzyna do towarzystwa, a tu niespodzianka. Lubię kaktusy z długimi pędami, więc w przyszłości muszę się zaopatrzeć w jakieś inne krzaczory tego typu, na pewno będzie to S. grandiflorus, chociaz nie tak łatwo go dostać. Mam dwuletnią siewkę, ale na kwiaty jeszcze "trochę" poczekam...