Hacjenda Anego cz.2
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Hacjenda Anego cz.2
Ja od Ciebie grzybków nie chcę ale chciałabym iść do takiego lasu gdzie tyle grzybków
Ja też zawsze liczę grzybki 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- any57
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Elu, Asiu las jak las - tu grzyb, tam grzyb - jak wszędzie,
my weszliśmy w zagajnik, gdzie w ub.tyg. robiono przecinkę i leżało mnóstwo gałęzi - i tam ... ogromna ilość młodych podgrzybków - dlatego nazbieraliśmy
Grażyno, Różo - zapamiętam! jak dalej będzie taki wysyp i narobię zapasów to dam znać
dzisiaj poszliśmy na popołudniową kawkę na ogród i ... wzięliśmy się za wsadzanie tulipanów, a że było tego dużo to ... zeszło nam do 17-tej
hiacyntów nie zdążyliśmy posadzić ...
dzisiejszy obrazek dla Was

my weszliśmy w zagajnik, gdzie w ub.tyg. robiono przecinkę i leżało mnóstwo gałęzi - i tam ... ogromna ilość młodych podgrzybków - dlatego nazbieraliśmy
Grażyno, Różo - zapamiętam! jak dalej będzie taki wysyp i narobię zapasów to dam znać
dzisiaj poszliśmy na popołudniową kawkę na ogród i ... wzięliśmy się za wsadzanie tulipanów, a że było tego dużo to ... zeszło nam do 17-tej
hiacyntów nie zdążyliśmy posadzić ...
dzisiejszy obrazek dla Was

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Poziomkowo ,chryzantemowo i ogólnie słonecznie i kwieciście .Teraz Andrzeju codzienny relaks na grzybobraniu i tak trzymać .
- any57

Jadziu! jakże mnie kusi widok grzybków wystawiających główki z mchu
miałem dzisiaj nie jechać, bo ... słabo jeszcze grzeją w kaloryferach i grzyby długo schną - nie mam miejsca, tzn. mógłbym napalić w piecu na hacjendzie - mam naszykowaną specjalną siatkę do grzybów i suszę je w sezonie letnim. Tylko wtedy trzeba cały czas pilnować by ogień nie był zbyt duży, bo grzyby się usmażą, a na kaloryferze są śliczniutkie i nic nie tracą z koloru - takich w sklepie się nie kupi.
No i nie wytrzymałem - zabrałem sąsiada i ... mimo deszczu pochodziliśmy ...
było warto! - prawdziwki są śliczniutkie
miałem dzisiaj nie jechać, bo ... słabo jeszcze grzeją w kaloryferach i grzyby długo schną - nie mam miejsca, tzn. mógłbym napalić w piecu na hacjendzie - mam naszykowaną specjalną siatkę do grzybów i suszę je w sezonie letnim. Tylko wtedy trzeba cały czas pilnować by ogień nie był zbyt duży, bo grzyby się usmażą, a na kaloryferze są śliczniutkie i nic nie tracą z koloru - takich w sklepie się nie kupi.
No i nie wytrzymałem - zabrałem sąsiada i ... mimo deszczu pochodziliśmy ...
było warto! - prawdziwki są śliczniutkie
- Ewa_tuli

- Od: 16 sty 2012, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To się nazywa żyłka grzybiarza 
- any57

bo ja mogę Ewo chodzić tylko dla samego chodzenia po lesie
i tak jest - taki to ze mnie leśny człowiek ... aparat w garści i ... tu ptaszek, tam zwierzątko, grzybek, robaczek ....
a grzyby? jak są to zbieram - zdarza się, gdy grzybów jest jeszcze mało, że te kilka sztuk co znajdę ... oddaję w lesie innym grzybiarzom
a kiedy byliśmy w Sudetach i chodziliśmy po górach, to ... grzyby tylko podziwialiśmy, oraz fotografowaliśmy
ale gdy jest wysyp .... to w domu trudno mnie utrzymać, a potem jak mamy za dużo to rozdajemy
i nie jestem wyrywny - zazwyczaj po śniadaniu i kawce wybieram się do lasu, a potrafię też po obiedzie ... swoje grzyby i tak przyniosę
i tak jest - taki to ze mnie leśny człowiek ... aparat w garści i ... tu ptaszek, tam zwierzątko, grzybek, robaczek ....
a grzyby? jak są to zbieram - zdarza się, gdy grzybów jest jeszcze mało, że te kilka sztuk co znajdę ... oddaję w lesie innym grzybiarzom
a kiedy byliśmy w Sudetach i chodziliśmy po górach, to ... grzyby tylko podziwialiśmy, oraz fotografowaliśmy
ale gdy jest wysyp .... to w domu trudno mnie utrzymać, a potem jak mamy za dużo to rozdajemy
i nie jestem wyrywny - zazwyczaj po śniadaniu i kawce wybieram się do lasu, a potrafię też po obiedzie ... swoje grzyby i tak przyniosę
- Ewa_tuli

- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Ja ma się swoje miejsca, to i w zimie co nieco można znaleźć.
Też lubię łażenie po lesie, ale ostatnimi czasy...czasu mało.
Też lubię łażenie po lesie, ale ostatnimi czasy...czasu mało.
- misia i klusek
- 1000p

- Od: 29 lip 2012, o 20:41
No i zajrzałem i podziwiałem jak zwykle rewelacyjne Twoje dokonania w ogrodzie (i nie tylko) Anego.
Wsiewo charosziewo Any
Wsiewo charosziewo Any
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajnie, że są grzyby
Część zebranych zasmażam, wsadzam do niewielkich pudełek i mrożę. Idealne do sosów i zupy grzybowej. No i kłopotu z suszeniem nie ma 
- Ewiczka52

- Od: 1 lut 2012, o 14:52
Any
Ja też lubię grzybki pod każdą postacią marynowane , kwaszone ,suszone i oczywiście potrawy ze świeżych
Właśnie dzisiaj byliśmy z mężem na imprezie "święto rydza "w Wysowej k/Gorlic - małopolska . Był świetny pokaz sporej liczby rosnących grzybów. Różne rodzaje zobaczyłam o których nie miałam pojęcia ,że można je spożywać. A widziałam ich jako dziecko. Swietna impreza można kupić prawie wszystko -wędliny z Białowieży , zioła , oscypki ,przeróżne smakowo sery, biżuterię . obrazy, starocie , herbaty różne ,kawy ,wielorakie pieczywo z Ustrzyk Dolnych - cuda na kiju po prostu.Kupiłam kwaszone rydze w słoiku . Raz w życiu takie jadłam ale były to kwaszone opieńki- miód w gębie
Pogoda dopisała - mało słońca ale też pięknie . Ja osobiście lubię gotować zupę grzybową z suszonych grzybów . Nie wspominałeś nic o rydzach - czy ich w Twojej okolicy nie ma 
Pozdrawiam Ewula
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Andrzeju!...jesteś
..żoneczka powinna być dumna z takiego męża...Pozdrawiam wspaniałą małżonkę...och, miałam pisać o wspaniałych kwiatuchach..
.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Dzięki, że zabrałeś nasze przyjaciółki
Mam nadzieję, że szybko dojechaliście i dziewczyny są już w domku.
Czekam na fotki
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Any grzybobranie w pełni i u Ciebie to widać, a ja nie chodzę trochę mam daleko do lasu i samej mi się nie chce
syn przyjedzie to pojedzie do lasu .
Jesienne kwiaty pięknie zaczynają kwitnąć tylko szkoda że już przymrozki zapowiadają
syn przyjedzie to pojedzie do lasu .
Jesienne kwiaty pięknie zaczynają kwitnąć tylko szkoda że już przymrozki zapowiadają
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- any57

Krzyśku i Basiu - dziękuję
Aniu - też mrozimy grzyby, a nawet pasteryzuję je w sosie własnym w słoikach - nie zajmują miejsca i ... lepiej mi smakują jak mrożone
Ewiczko - są u nas rydze - pisałem o nich tydzień temu (fotka na 15 str.), a dzisiaj oglądałem "święto rydza" i szkoda, że nie wiedziałem że tam jesteś - szukałbym Cię w TV
kwaszone kiedyś jadałem - głównie zielonki i opieńki i też lubię zupę z suszonych
a czy smażyłaś suszone grzyby? - moczę je w mleku (nastawiam na noc) i na drugi dzień odciskam i obtaczam w mące - usmażone smakują jak świeże ...
Bogusiu - dziękuję - mam wspaniałą żonę i ... jestem z tego dumny
Stasiu - faktycznie noce są już zimne, ale grzyby dają sobie radę - rosną na potęgę
Ewo czasu mało, ale na łażenie po lesie ... musi się znaleźć, tak jak znalazłem czas na odwiedzenie dwóch ogrodów zaprzyjaźnionych forumek
Tosiu - dojechaliśmy bez problemu - zawiozłem roślinki na ogród i ... sąsiedzi zawołali mnie na winogron - nazbierałem dwa wielkie wiadra - dam posmakować ... w następnym roku
no i zepsułaś mi niespodziankę (pół zepsułaś) - naszykowałem fotkę z zapytaniem gdzie byliśmy ...

zdjęcia poślę Ci na pocztę ...
Aniu - też mrozimy grzyby, a nawet pasteryzuję je w sosie własnym w słoikach - nie zajmują miejsca i ... lepiej mi smakują jak mrożone
Ewiczko - są u nas rydze - pisałem o nich tydzień temu (fotka na 15 str.), a dzisiaj oglądałem "święto rydza" i szkoda, że nie wiedziałem że tam jesteś - szukałbym Cię w TV
kwaszone kiedyś jadałem - głównie zielonki i opieńki i też lubię zupę z suszonych
a czy smażyłaś suszone grzyby? - moczę je w mleku (nastawiam na noc) i na drugi dzień odciskam i obtaczam w mące - usmażone smakują jak świeże ...
Bogusiu - dziękuję - mam wspaniałą żonę i ... jestem z tego dumny
Stasiu - faktycznie noce są już zimne, ale grzyby dają sobie radę - rosną na potęgę
Ewo czasu mało, ale na łażenie po lesie ... musi się znaleźć, tak jak znalazłem czas na odwiedzenie dwóch ogrodów zaprzyjaźnionych forumek
Tosiu - dojechaliśmy bez problemu - zawiozłem roślinki na ogród i ... sąsiedzi zawołali mnie na winogron - nazbierałem dwa wielkie wiadra - dam posmakować ... w następnym roku
no i zepsułaś mi niespodziankę (pół zepsułaś) - naszykowałem fotkę z zapytaniem gdzie byliśmy ...

zdjęcia poślę Ci na pocztę ...