To bylo tak.......cz 2
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: To bylo tak.......cz 2
No dobraaa, dziś znów sadziłam, liPy, berberysa, tawułkę, w korytarzu czeka wielka Paka od inne Ewy, a jutro kolejna Paka od Renatki. A cebulowe stoją z boku i czekają na swoją kolej
. No i jakby było mało, siewki sosen sobie zamówiłam 
Ula nie ma co pokazywać bo to hortusie i to malutkie
Marzenko - no właśnie co rusz coś wykopujesz i sadzisz u siebie
, ale że zamówiłaś siewki sosen to mnie zadziwiłaś
Agatko no skoro chcesz poczuć to proszę

a tutaj prezencik od braciszka

Marzenko - no właśnie co rusz coś wykopujesz i sadzisz u siebie
Agatko no skoro chcesz poczuć to proszę

a tutaj prezencik od braciszka

Pozdrawiam. Ewa
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Zacny ten prezencik
Ale fajny słoiczek
uchyl trochę nakrętkę żebym mogła powąchać 
Ale fajny słoiczek
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Prezencik piękny i bardzo praktyczny ja też lubię takie prezenty które służą i cieszą a nie zalegają gdzieś głęboko w szafie i nie przydatne
suszone grzyby
zbiór imponujący
suszone grzyby
-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Sosenki4

A siewki takie odmianowe: sosna czarna, żółta, bośniacka, himalajska
. W sumie miałam chęć i potrrzebę kupienia tylko himalajskiej, ale nigdzie w szkółce nie mogłam znaleźć. Jak raz zobaczyłam w trasie, to mało na zawał nie zeszłam jak cenę mi pani podała. A wiesz jak się kupuje w necie to ceny przesyłki dochodzą i kupuje się więcej roślin, zeby koszt się rozszedł na sztuki 
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Wszystko wczoraj nadrobiłam ale weny do pisma nie miałam
Nie wiedziałam że miałaś tak z tatą i teściem.............ale co poradzisz ...........takie są chwile w życiu przez które trzeba przebrnąć ,u mnie taki okres trwał cztery lata samo życie
Wracając do ogródka ............masz pięknie narządka super a gdzie fotka kominka
Grzybki ..............my też mamy kota w tym miejscu

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewuniu prezent piękny i bardzo przydatny
Zbiory grzybków imponujące, prawdziwy urodzaj w tym roku, u mnie też sporo

Zbiory grzybków imponujące, prawdziwy urodzaj w tym roku, u mnie też sporo
Dziewczynki jeszcze dostałam obraz do pokoju, ale jeszcze stołu się nie dorobiłam i nie wiem na jakiej wysokości powiesić , a tutaj już wyższa szkoła jazdy ,ponieważ po młota udarowego trzeba się udać do sąsiada ,bo jak wiadomo w blokach wywiercić otwór wiertarką niestety graniczy z cudem
Tereniu trzeba do lasu uderzyć , nazbierać i ususzyć
. Wiem, wiem latwo powiedzieć - U mnie w sobotę o 5,30 ma się zameldować brat z rodzinką i ruszamy w teren
Ula W tym roku pierwszy raz dostałam taki prezent jak obraz- nie spodziewalam sie takiego prezentu - ale będzie on idealnym wykończeniem pokoju
. Z reguły dostaje inne rzeczy
np , szlifierka, pila tarczowa, śrubokręty i uwaga -- schody na strych . Ale ja jestem troszku inna
.
Inne laski po ciuchy latają ,a ja wolę do casto na dział elektronarzędzi uderzyć- mogę tam godzinami siedzieć
Agatko
dziękuje
Marzenko z tymi kosztami wysyłki doskonale Ciebie rozumiem - ja ostatnio dobrałam trzy hortensje żeby się po kosztach rozłożyło. No musiałam niestety tak postąpić
Romciu - no niestety takie życie
, ale żyć trzeba dalej i i nie pozostaje nic innego jak pamięć przekazywana dalej
Że kotka macie na punkcie grzybków to wiem - pamiętam jak telefonowałaś do mnie z lasu
. Zdjęcie kominka będzie jak zostanie obudowany - to jeszcze tak ok 4 lat
Aguś dziękuje za miłe słówka. Tak jest wysyp tylko żeby nocki byly troszkę cieplejsze bo zaraz sie okaże że będzie po grzybkach
, ale wtedy przyjdzie czas na opieńki ,a te są moimi ulubionymi

Tereniu trzeba do lasu uderzyć , nazbierać i ususzyć
Ula W tym roku pierwszy raz dostałam taki prezent jak obraz- nie spodziewalam sie takiego prezentu - ale będzie on idealnym wykończeniem pokoju
Inne laski po ciuchy latają ,a ja wolę do casto na dział elektronarzędzi uderzyć- mogę tam godzinami siedzieć
Agatko
Marzenko z tymi kosztami wysyłki doskonale Ciebie rozumiem - ja ostatnio dobrałam trzy hortensje żeby się po kosztach rozłożyło. No musiałam niestety tak postąpić
Romciu - no niestety takie życie
Aguś dziękuje za miłe słówka. Tak jest wysyp tylko żeby nocki byly troszkę cieplejsze bo zaraz sie okaże że będzie po grzybkach

Pozdrawiam. Ewa
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ewciu, w sobotę 5:50 ruszam do pracy
a wolałabym na grzybki 
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Widzę,że masz profesjonalny sprzęt do suszenia
Piszesz,że nie masz co pokazywać,a to przed ostatnie zdjęcie jest bajeczne
Piszesz,że nie masz co pokazywać,a to przed ostatnie zdjęcie jest bajeczne
- Sosenki4

No tak, kolejne 3 hortensje...rozumię 
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Boszsz Ewcia jak ja Ci pozytywnie zazdraszczam takich metrażowych możliwości aby móc dokupić kolejne hortysie 
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Tereniu co się odwlecze to nie uciecze , noce zimne i grzybków coraz mniej , na szczęście jeszcze wychodzą ale jak długo????
Jadziu
Ewo( drewutnia) tą suszarkę kupiłam w grzybnym roku jakieś 8 lat temu - przez dwa kolejne grzybów nie było
Marzenko - byłam pewna ,że zrozumiesz
Ilonka tak prawdę mówiąc to miejsce się kończy - mam do wsadzenia 7 hortysi i miejsca mi brakuje. Na wiosnę będę musiała nieźle kombinować. Mam jeszcze jeden narożnik do obsadzenia ale tam jeszcze stoi drewutnia - może przez zimę się zawali i problem się rozwiąże
Jak wiecie byłam na działce i to sama
No dobrze dość narzekania. Sobotni las mnie tak wykończył ,że dzisiejszy dzień sobie odpuściłam - nawet nie miałam ochoty za furtkę wyjść
W sobotę będąc jeszcze w pobliskim lesie zadzwoniła do mnie koleżanka ,ze wraca z grzybów i podjedzie na kawę - a ze lubi kanie to szybciutko poleciałam jeszcze jej uzbierać tychże ulubionych przez nią grzybków, Udało się ok 20 jej dać .
Oczywiście po południu stwierdziłam, że też bym zjadła więc ruszyłam ponownie do lasu
Moja działeczka z innego widoku niż zwykle -tutaj już wracałam

a że było jeszcze dość wcześnie i słońce troszkę trawę wysuszyło to stwierdziłam że uruchomię kosiarkę.
Tak jak pomyślałam tak zrobiłam ale nagle
To ja do lasu po nie chodzę a one na działce

i w dodatku odmianowe

Trawę ile się udało skosiłam , a ze wilgoć weszła to się wzięłam za glebogryzarkę żeby zrobić stanowisko przyszłym thujkom

Na koniec dnia jeszcze takie widoczki miałam- z jednej strony czarno z drugiej słoneczko

Natomiast dziś pospałam dłużej i o 9 miałam taki widoczek

O roślinkach będzie jutro .......
dziś tylko powiem że jesień idzie ..........

Pozdrawiam. Ewa