Niezmordowany jest w kwitnieniu ,za to go lubię
Ogródek AGNESS
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Agniesiu ,z przyjemnością obejrzałam Twoje jesienne widokówki .Pięciornik masz taki jak ja.
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przepięknie kolorowa ta Twoja jesień. A takiego pięciornika muszę nabyć! Koniecznie. Jak to się stało, że kompletnie zapomniałam o tym, że przecież pięciorniki są nie tylko żółte? 
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Witaj Aguś
piękna ta jesień u ciebie taka kolorowa!! 
-
heliofitka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Właśnie zastanawiałam się, co zrobić z pigwowca, bo nalewkę mam z zeszłego roku...oj zrobiłam jej, jak dla pułku wojska
Teraz już wiem
Zajrzę jeszcze do wątku kulinarnego i zabieram się do roboty.
Agnieszko nadal jestem na etapie podziwiania Twoich wianków, a przecież obiecałam sobie zrobić chociaż jeden.
Teraz już wiem
Agnieszko nadal jestem na etapie podziwiania Twoich wianków, a przecież obiecałam sobie zrobić chociaż jeden.
- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Wianuszek jest przepiękny
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko, piękne astry! Te białe zwłaszcza, gdybyś je kiedyś dzieliła to daj znać
Wianek jesienny wygląda cudnie
Masz talent kochana, niezliczne talenty!
Pozdrawiam serdecznie
Wianek jesienny wygląda cudnie
Pozdrawiam serdecznie
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko piękne astry i ślicznie sfotografowane 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ten wianuszek też mi się podoba
Siedziałam przez jakiś czas na Twoim wątku kulinarnym i skopioewała sobie przepis na torcik czekoladowy
Mam zamiar wypróbowac
Siedziałam przez jakiś czas na Twoim wątku kulinarnym i skopioewała sobie przepis na torcik czekoladowy
Mam zamiar wypróbowac
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Taka pogoda, że nawet zdjęć nie ma jak zrobić, bo pada, a do dzisiaj w dodatku głowę urywało. Cały czas mam nadzieję, że się pojawi trochę słońca (ciepło to już byłaby przesada
).
- baasik

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Śliczne chryzantemki - takich jak na 1 zdjęciu wcześniej nie widziałam. Astry też piękne.
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu ja bardzo chryzantemy lubię, niestety nie mam zbyt wielu kolorów, ale mam nadzieję to zmienić
W ogóle one jeszcze się ociągają, zakwitły na razie 3 odmiany.... i to też niezbyt obficie.... na razie pąki trzymają się zwinięte, ale mam nadzieję, że ładnie się rozpogodzi i kwiatuchy pokażą na co je stać
Ewuniu i ja bardzo lubię ten pięciornik.... miałam jeszcze 3 inne kolory, ale z powodu ciasnoty w ogródku zostały wykopane i oddane do innych ogrodów. Ten jeden pozostał
Nelu bo żółte są najpopularniejsze i najczęściej je widać
Ale są i inne kolorki..... i to nawet takie do Twojego ogródka...różowe i białe
Reniu ciesze się, ze podoba Ci się moje jesień..... kolorków faktycznie jest dużo, a gdy już liście się przebarwią, to będzie jeszcze barwniej.... już nie mogę się doczekać
Iwonko fajnie, że podsunęłam Ci pomysł z pigwowcem
Ja swój dżemik smażę w 2 podejściach, bo wczoraj okazało się, że zabrakło mi cukru ..... I tak wczoraj smażyłam przez 2 godzinki, a dziś dosypię cukru i podsmażę przez godzinkę i w słoiczki .... A kolejny dżemik z pigwowca będzie z procentami
właśnie maceruje się w spirytusiku, później po zlaniu nalewki będzie usmażony dżemik .... Iwonko muszę jeszcze wspomnieć, że smażącego się pigwowca trzeba bardzo często mieszać, ten owoc ma mnóstwo pektyn, szybko gęstnieje i ma tendencję do przypalania się.....
Cieszę się bardzo , że wianuszki podobają Ci się
Iwonko 1311 ja ostatnio to nawet nie wychodzę do ogródka.... jedna sprawa to deszcz, a druga przetwory.... ostatnio cały czas z nimi walczę....ale powolutku zbliżaj się ku końcowi, jeszcze tylko sosy słodko -kwaśne i grzybki....
Roślinek jeszcze nie wycinam, na razie ślicznie wyglądają, ale po przymrozkach, jak zbrązowieją, to będzie mnóstwo pracy....
Cieszę się bardzo, że wianuszek podoba Ci sie
Kasiu dziękuję Ci za takie cieplutkie słowa
Astrami podzielę się bardzo chętnie, tylko przypomnij się proszę wiosną, bo mam pamięć dobrą, ale nieco krótką
Marysiu dziękuję
asterki to takie wdzięczne kwiatuszki, tylko jak na razie bardzo się lenią z kwitnieniem.... ale dziś już piękny słoneczny dzień i myślę, że jak dostaną troszkę ciepełka, to pokażą całą swoją urodę
Małgosiu cieszę się, że wianuszek podoba Ci się
Miło mi bardzo, że przeglądasz przepisy i że coś przypadło Ci do gustu. Torcik jest pyszny a bardzo łatwy do zrobienia .... Mam nadzieję, ze zasmakuje rodzince, daj proszę znać jak wrażenia
Ewuniu u mnie dziś już piękny słoneczny dzień....aż buziak się uśmiecha
Wczoraj wiatr był niesamowity.... mam nadzieję, ze dzisiejsze słonko to już zapowiedź pięknej pogody.... słyszałam że październik ma być bardzo ładny....chociaż na dniach mają pojawić się przymrozki
Basiu a więc może ta chryzantemka nada się jako rewanż za bordową

W ogóle one jeszcze się ociągają, zakwitły na razie 3 odmiany.... i to też niezbyt obficie.... na razie pąki trzymają się zwinięte, ale mam nadzieję, że ładnie się rozpogodzi i kwiatuchy pokażą na co je stać
Ewuniu i ja bardzo lubię ten pięciornik.... miałam jeszcze 3 inne kolory, ale z powodu ciasnoty w ogródku zostały wykopane i oddane do innych ogrodów. Ten jeden pozostał
Nelu bo żółte są najpopularniejsze i najczęściej je widać
Reniu ciesze się, ze podoba Ci się moje jesień..... kolorków faktycznie jest dużo, a gdy już liście się przebarwią, to będzie jeszcze barwniej.... już nie mogę się doczekać
Iwonko fajnie, że podsunęłam Ci pomysł z pigwowcem
Cieszę się bardzo , że wianuszki podobają Ci się
Iwonko 1311 ja ostatnio to nawet nie wychodzę do ogródka.... jedna sprawa to deszcz, a druga przetwory.... ostatnio cały czas z nimi walczę....ale powolutku zbliżaj się ku końcowi, jeszcze tylko sosy słodko -kwaśne i grzybki....
Roślinek jeszcze nie wycinam, na razie ślicznie wyglądają, ale po przymrozkach, jak zbrązowieją, to będzie mnóstwo pracy....
Cieszę się bardzo, że wianuszek podoba Ci sie
Kasiu dziękuję Ci za takie cieplutkie słowa
Astrami podzielę się bardzo chętnie, tylko przypomnij się proszę wiosną, bo mam pamięć dobrą, ale nieco krótką
Marysiu dziękuję
Małgosiu cieszę się, że wianuszek podoba Ci się
Miło mi bardzo, że przeglądasz przepisy i że coś przypadło Ci do gustu. Torcik jest pyszny a bardzo łatwy do zrobienia .... Mam nadzieję, ze zasmakuje rodzince, daj proszę znać jak wrażenia
Ewuniu u mnie dziś już piękny słoneczny dzień....aż buziak się uśmiecha
Basiu a więc może ta chryzantemka nada się jako rewanż za bordową

-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
To dżemik z procentami też można
a ja tyle dobra wyrzucam
Dziękuję za wskazówki, bo będę pigwowca smażyła pierwszy raz i nie chciałabym tego spaprać.
Dziękuję za wskazówki, bo będę pigwowca smażyła pierwszy raz i nie chciałabym tego spaprać.
- baasik

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Oczywiście Aguś, że się nada - bardzo się cieszę 
A czy mogłabyś podrzucić mi przepis na naleweczkę z pigwowca?
A czy mogłabyś podrzucić mi przepis na naleweczkę z pigwowca?
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Aguś a ja jeszcze się tych nieszczęsnych %tów doczepię
Czy to tak można zrobić również z truskawkami?
Czy ten dżemik %towy jest bardzo mocny?
Bo wiesz nie chciałaby się "ubzdryngolić" bułką z masłem i dżemem
Czy to tak można zrobić również z truskawkami?
Czy ten dżemik %towy jest bardzo mocny?
Bo wiesz nie chciałaby się "ubzdryngolić" bułką z masłem i dżemem
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16