Anafalis za to - bardzo ciekawa fotka, przy której dłużej się zatrzymałem. Napisałaś "troszkę się rozłazi"
W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
Hebe świetnie się prezentują
Wyglądają jak miniaturowe iglaki
Anafalis za to - bardzo ciekawa fotka, przy której dłużej się zatrzymałem. Napisałaś "troszkę się rozłazi"
Po raz kolejny wyrywałem go z sąsiednich bylin. Wymaga ograniczników jak nic!
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko mój pełny zimowit także okazał się być pojedynczym .
Byłam dzisiaj we Florexpolu, szukać ranników, ale nie było, kupiłam tylko żółtą jeżówkę i różowego kłosowca.
Byłam dzisiaj we Florexpolu, szukać ranników, ale nie było, kupiłam tylko żółtą jeżówkę i różowego kłosowca.
- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Stefanek zimowity dopiero zaczynają kwitnąć, ostatnio pokazały się też białe. Róża ma ładne kwiaty ale zdecydowanie ładniej pachnie jak wygląda.
Aniu dziękuję, z dnia na dzień coraz mniej roślin kwitnących i niewiele już zakwitnie, czekam jeszcze na trzy chryzantemki i marcinki. Część moich zimowitów też jeszcze śpi, mam nadzieję że i Twoje zakwitną.
Jacku dlatego właśnie hebe bardzo mi się podoba, szkoda że one takie problemowe są i słabo zimują, ciekawe jak przetrwają nadchodzącą zimę? Anafalis fajnie wychodzi na fotkach, ale masz rację to Troszkę powinno być w cudzysłowiu, u mnie w tym roku zaczął już pokazywać się na skalniaczku i muszę pomyśleć wiosną o jakimś ograniczniku dla niego.
Tajeczko szkoda że i Twój zimowit nie jest pełny. Widzę że jeżówki Cię wciągneły na dobre. Ranników to i ja bym dokupiła, ale u mnie w ogrodniczym nie ma, trzeba się wybrać gdzieś dalej tylko nie bardzo mam kiedy.

Dzisiaj na deserek M przynósł z pola arbuza i muszę Wam powiedzieć że nie raz kupiłam w sezonie mniej słodkiego niż ten, był pyszny

tutaj ,moje maluchy z "piłeczką" to tak żeby było widać jaki urósł

Aniu dziękuję, z dnia na dzień coraz mniej roślin kwitnących i niewiele już zakwitnie, czekam jeszcze na trzy chryzantemki i marcinki. Część moich zimowitów też jeszcze śpi, mam nadzieję że i Twoje zakwitną.
Jacku dlatego właśnie hebe bardzo mi się podoba, szkoda że one takie problemowe są i słabo zimują, ciekawe jak przetrwają nadchodzącą zimę? Anafalis fajnie wychodzi na fotkach, ale masz rację to Troszkę powinno być w cudzysłowiu, u mnie w tym roku zaczął już pokazywać się na skalniaczku i muszę pomyśleć wiosną o jakimś ograniczniku dla niego.
Tajeczko szkoda że i Twój zimowit nie jest pełny. Widzę że jeżówki Cię wciągneły na dobre. Ranników to i ja bym dokupiła, ale u mnie w ogrodniczym nie ma, trzeba się wybrać gdzieś dalej tylko nie bardzo mam kiedy.

Dzisiaj na deserek M przynósł z pola arbuza i muszę Wam powiedzieć że nie raz kupiłam w sezonie mniej słodkiego niż ten, był pyszny

tutaj ,moje maluchy z "piłeczką" to tak żeby było widać jaki urósł

- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Iwonko jakie cudne dzieciaki .
Córeczka całkiem do Ciebie podobna.
Dawniej także uprawiałam arbuzy na działce, a nawet melony, z których później robiłam dżem, jest pyszny.
Jednak trafiłam na jakieś chłodne lato i po poniesionej porażce zrezygnowałam z uprawy. Ziemię wokół roślin ściółkowałam czarną folią.
Pięknie masz wrzosowisko urządzone .
Córeczka całkiem do Ciebie podobna.
Dawniej także uprawiałam arbuzy na działce, a nawet melony, z których później robiłam dżem, jest pyszny.
Jednak trafiłam na jakieś chłodne lato i po poniesionej porażce zrezygnowałam z uprawy. Ziemię wokół roślin ściółkowałam czarną folią.
Pięknie masz wrzosowisko urządzone .
Iwonko arbuz to własnego chowu, a maluszki wspaniałe. miejmy nadzieję, że podobne do mamy.
Powodzenia
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonki śliczne Twoje dzieciaczki.... słodziaki prawdziwe
A wyhodowania takiego pięknego i na dodatek pysznego arbuza gratuluję
.... to nie takie łatwe...często nie zdążą dojrzeć w naszym klimacie ....
A wyhodowania takiego pięknego i na dodatek pysznego arbuza gratuluję
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A uprzedzałam, że anafalis się rozłazi
, na suchym i słonecznym miejscu jest przynajmniej zwarty i nie wykłada się.
I co, jeździłaś na południe? Myślałam, że wstąpisz i uda mi się wcisnąć Ci żółtą daturę
.
Przestraszyłam Cię brakiem dojazdu? Trochę to uciążliwe, bo od tygodnia posunęli się raptem o 50 m
.
Znosimy to ze stoickim spokojem (jeździmy przez sąsiada podwórko tymczasowym wyjazdem na dr. wojewódzką), nie mamy innego wyjścia.
Tegoroczne lato sprzyjało uprawie arbuzów, ale kto o tym wiedział wiosną
?,
tylko raz udało mi się doczekać własnego owocu zdatnego do jedzenia, więc doceniam
.
I co, jeździłaś na południe? Myślałam, że wstąpisz i uda mi się wcisnąć Ci żółtą daturę
Przestraszyłam Cię brakiem dojazdu? Trochę to uciążliwe, bo od tygodnia posunęli się raptem o 50 m
Znosimy to ze stoickim spokojem (jeździmy przez sąsiada podwórko tymczasowym wyjazdem na dr. wojewódzką), nie mamy innego wyjścia.
Tegoroczne lato sprzyjało uprawie arbuzów, ale kto o tym wiedział wiosną
tylko raz udało mi się doczekać własnego owocu zdatnego do jedzenia, więc doceniam
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Iwonko
czy przycinasz hebe że jest takie gęste 
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Witaj!
Dziewczyny pisały u mnie o hortensji miś polarny, a ja nie miałam pojęcia, o czym one w ogóle mówią. No i teraz, gdy sobie oglądam twoje zdjęcia, widzę, że posadziłaś Polar Bear, no i mi sie w końcu rozjaśniło. Nie wiedziałam, że istnieje taka odmiana. Muszę ją sobie wygooglać i obejrzeć.
Iwonko, arbuza ci zazdroszczę, taki własnoręcznie wyhodowany to musi być naprawdę smakowity. I jaki gęsty ten miąższ. Super
Dziewczyny pisały u mnie o hortensji miś polarny, a ja nie miałam pojęcia, o czym one w ogóle mówią. No i teraz, gdy sobie oglądam twoje zdjęcia, widzę, że posadziłaś Polar Bear, no i mi sie w końcu rozjaśniło. Nie wiedziałam, że istnieje taka odmiana. Muszę ją sobie wygooglać i obejrzeć.
Iwonko, arbuza ci zazdroszczę, taki własnoręcznie wyhodowany to musi być naprawdę smakowity. I jaki gęsty ten miąższ. Super
- E-mienta
- 500p

- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No arbuz imponujący! Dzieciaki tez wyrosły, szczególenie M..ka , nie poznałabym jej.
I ogród coraz bardziej dojrzały.
I ogród coraz bardziej dojrzały.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Iwonko,mozesz powiedzieć kiedy sadzi się arbuzy i czy mogą to być wysuszone pestki z kupionego arbuza?
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Iwonko
Śliczne skarby,córcia chyba do Cibie podobna
Arbuz i ładnie i pysznie wyglada
A nachyłka widze mamy tego samego,tego czerwonego w plamki.Bardzo mi się on podoba,,,kwitnie już od lata,i jest taki ładny
,Ale różne opinie o nim czytałam ,że trudno zimuję
Śliczne skarby,córcia chyba do Cibie podobna
Arbuz i ładnie i pysznie wyglada
A nachyłka widze mamy tego samego,tego czerwonego w plamki.Bardzo mi się on podoba,,,kwitnie już od lata,i jest taki ładny
,Ale różne opinie o nim czytałam ,że trudno zimuję
- venezzzia
- 100p

- Od: 8 lis 2012, o 14:19
Gratulacje - dzieciaki super i arbuz - olbrzymi:)