A jak zobaczyłam Itoh, która przyszła

Teraz tylko przetrwać do wiosny

Rok temu kupiłam liliowce u Emila i też jeden mi zakwitł  o tejk porze, ale kwiat był taki jesienny, za to w tym roku nie zakwitł wcale. Nie chcę Ci sugerować, ale może lepiej nie dopuścić do kwitnienia
  Rok temu kupiłam liliowce u Emila i też jeden mi zakwitł  o tejk porze, ale kwiat był taki jesienny, za to w tym roku nie zakwitł wcale. Nie chcę Ci sugerować, ale może lepiej nie dopuścić do kwitnienia 

Tak, samosiejka -koktajlowy, zostawiłam go i dobrze, bo pomidorki zbieram cały czasMaska pisze:Aniu czy wśród dalii rośnie Ci pomidorek? Śliczne żurawkiRok temu kupiłam liliowce u Emila i też jeden mi zakwitł o tejk porze, ale kwiat był taki jesienny, za to w tym roku nie zakwitł wcale. Nie chcę Ci sugerować, ale może lepiej nie dopuścić do kwitnienia

Tylko go sfociłam, a jutro usuwam, szkoda by liliowiec się osłabiał
 Tylko go sfociłam, a jutro usuwam, szkoda by liliowiec się osłabiał  

Oczywiście dziś go usuwam
  Oczywiście dziś go usuwam 

alez zakupy zrobiłaś.
 alez zakupy zrobiłaś. 

Aniu
 czy na tym zdjęciu te liście otulające kwiaty zawilca należą do niego, czy do innej rośliny ?
 czy na tym zdjęciu te liście otulające kwiaty zawilca należą do niego, czy do innej rośliny ? 
  Chociaż też nakupowałam w tym roku piwonii i liliowców. na razie różom powiedziałam : STOP.
 Chociaż też nakupowałam w tym roku piwonii i liliowców. na razie różom powiedziałam : STOP. 

kogra - Oj kusi, kusikogra pisze:alez zakupy zrobiłaś.
Na stronkę p Kołodziejskiego nawet nie wchodzę.......wolę nie widzieć, bo znów mnie będzie kusić.
Piękne masz zawilce, u mnie przemarzają, więc sobie odpuściłam.
No tak......choroba liliowcowa nigdy się nie kończy.
 Ja na razie piwoniom mówię stop, bo one sporo miejsca zajmują. Bardzo lubię zawilce więc je sadzę
 Ja na razie piwoniom mówię stop, bo one sporo miejsca zajmują. Bardzo lubię zawilce więc je sadzę 
 Ale za to na liliowce zawsze gdzieś znajdę miejsce !!!
 Ale za to na liliowce zawsze gdzieś znajdę miejsce !!!  
 Ignis05 - to liście tej odmiany zawilca CRISPA, są bardzo dekoracyjneIgnis05 pisze: Aniuczy na tym zdjęciu te liście otulające kwiaty zawilca należą do niego, czy do innej rośliny ?
Są bardzo dekoracyjne.
Ale się obkupiłaś.Chociaż też nakupowałam w tym roku piwonii i liliowców. na razie różom powiedziałam : STOP.
Ale może jeszcze zmienię zdanie.

anym - Żurawki i hosty mam tak przy okazji, bardzo ożywiają rabaty, ale maniaczką nie jestemanym pisze:Aniu witaj
Piękna kolekcja host i żurawek ale na paprociach nie znam się kompletnie. Przepiękne są Twoje, napisz proszę w jakiej rosną ziemi, ile mają cienia i czy dobrze zimują?