Hosta, funkia - IDENTYFIKACJA - cz.1
Witam
...nie wiem jak tu oryginalnie zacząć
…
Proszę o pomoc w identyfikacji moich funkii, kieruje mną nie tylko chęć poznania ich nazw ale to już nawet konieczność, bo zaczynam się gubić i zdarza się, że kupuję odmianę, którą już mam
(a nie mam ich za wiele)
Oto dowody:
Ta, kupiona w tym roku pod nazwą Great Expectations - to raczej ona, prawda?

i rosnąca u mnie od 2-3 lat, to ta sama?

Czy to funkia Wide Brim?
?
a tą już miałam, ale nie znam nazwy...jest już po kwitnieniu

i ostatnia z zołtym brzegiem, mniejsza od dwóch wyżej pokazanych (margines z wiekiem robi się biały, kwitnie teraz)

i żółta, nowy nabytek- nie kwitła

No to tyle na pierwszy raz...
Z góry serdecznie dziękuję
pozdrawiam Ania

Proszę o pomoc w identyfikacji moich funkii, kieruje mną nie tylko chęć poznania ich nazw ale to już nawet konieczność, bo zaczynam się gubić i zdarza się, że kupuję odmianę, którą już mam

Oto dowody:
Ta, kupiona w tym roku pod nazwą Great Expectations - to raczej ona, prawda?

i rosnąca u mnie od 2-3 lat, to ta sama?

Czy to funkia Wide Brim?

a tą już miałam, ale nie znam nazwy...jest już po kwitnieniu

i ostatnia z zołtym brzegiem, mniejsza od dwóch wyżej pokazanych (margines z wiekiem robi się biały, kwitnie teraz)

i żółta, nowy nabytek- nie kwitła

No to tyle na pierwszy raz...
Z góry serdecznie dziękuję

pozdrawiam Ania
- bartelsz
- 200p
- Od: 11 cze 2007, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Liście są cienkie i takie samo wybarwienie mała w ubiegłym roku, tylko była mniejsza.Tomasz II pisze:Być może, na zdjęciu nie czuć substancji![]()
Bartku, jeśli masz Patriot to porównaj. Patriotka ma bardzo grube, masywne liście, undulata nie. To może być też undulata Albomarginata, tyle, że jej liście w tym roku wybarwiły się na tak szeroki margines.
Pozdrawiam
Bartek
Baaardzo dziękuję za odpowiedźTomasz II pisze:Dwie pierwsze to Great Expectations
trzecia i czwarta Wide Brim, do przedostatniej nie mam pewności, bo na zdjęciu liście jakby delikatniejsze od Wide Brim...wiec nie wiem.
czwarta tylko się domyślam,ze Golden Waffels, bo jest od dwóch lat do kupienia w Polsce.

pozdrawiam serdecznie
ps. Mam jeszcze kilka - bardzo popularnych - zidentyfikowałam sama, tylko jeszcze kiedyś poproszę o "sprawdzenie"
Ania